• Hírek

U19-es Európa-bajnokság: MLSZ-vendégek a szurkolók a szerdai, olasz-magyar elődöntőn!

Még el sem kezdődtek a vasárnapi utolsó csoportmeccsek a csehországi U19-es Eb-n, amikor a magyarok máris elkönyvelhettek egy győzelmet, egy jelentős sportdiplomáciai sikert: az MLSZ irányítói elérték ugyanis a szervezőknél, hogy csapatunk szerdai, Olaszország elleni elődöntőjét a két lehetséges közül a nagyobb, s autópályán jobban megközelíthető plzeni stadionban játszhassa, 17. 30 órai kezdettel.

U19-es Európa-bajnokság: Németország a finisben szerezte meg a győzelmet

U19-es válogatottunk lejátszotta harmadik csoportmeccsét is a csehországi Európa-bajnokságon. A mieink ugyan 2-1-es vereséget szenvedtek Németországtól, ám ettől függetlenül már bejutottak az elődöntőbe: szerdán 17. 30-kor Olaszországgal mérkőznek meg Plzenben.

Huszonnégy éve nem szerepeltünk ilyen jól

Korosztályos válogatottunk az 1984-es, a Szovjetunióban aratott Eb-győzelem óta nem szerepelt ilyen remekül kontinenstornán, az elmúlt huszonnégy év során az ötödik helyezés volt a legjobb eredményünk. U20-as világbajnokságra eddig összesen háromszor jutottunk ki, a legutóbb 1997-ben - jövőre azonban ott leszünk az egyiptomi vb-n.

Németország Eb-t akar nyerni

A magyar válogatotthoz hasonlóan a csehországi U19-es Európa-bajnokságon mindkét eddigi meccsét megnyerte a következő, s egyben utolsó csoportellenfél, a német válogatott is. A szövetségi edző, Horst Hrubesch (az egykori Európa-bajnoki és vb-ezüstérmes csatár) szerint csapatának csak egyetlen célja lehet a kontinensbajnokságon: a győzelem. Annál is inkább, mivel éppen úgy ötödször vesz részt U19-es Eb-n a német csapat, mint a spanyol, viszont még sohasem tudta megnyerni a sorozatot.

Pihenés és edzés az utolsó csoportmeccs előtt

A javarészt felfrissüléssel, pihenéssel töltött szombati nap utolsó eseményeként Sisa Tibor szövetségi edző a Slavia Praha egykori strahovi stadionjában tartott edzést a csehországi Európa-bajnokságon szereplő U19-es válogatottunknak.

Az U19-es válogatottunk bravúrja - visszhangok, vélemények, értékelések (összefoglaló)

U19-es válogatottunk csütörtöki, Spanyolország elleni 1-0-ás győzelme azt jelentette, hogy bejutottunk az Eb négy legjobb csapata közé - és résztvevői leszünk a jövő évi, Egyiptomban rendezendő U20-as világbajnokságnak.

A játékosok mindvégig hittek a sikerben

Az Eb-címvédő spanyol válogatott legyőzését követően a magyar korosztályos együttes bejutott a csehországi torna egyenes kieséses szakaszába. A találkozó után a meccs hősei nyilatkoztak az mlsz.hu-nak.

Erwin Koeman: Nagyszerű az U19-es csapatszellem

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Erwin Koeman Csehországban követte a korosztályos Eb eseményeit, a helyszínen nézte meg a magyar válogatott első két, egyaránt sikerrel megvívott csoportmeccsét.

Legyőztük Spanyolországot és elődöntősök vagyunk

U19-es válogatottunk csütörtökön az aktuális Európa-bajnok, Spanyolország ellen lépett pályára a csehországi kontinenstornán. Sisa Tibor együttese szervezett, remek futballt produkálva, Nagy Olivér góljával 1-0-ra győzött, és már biztos, hogy ott lesz a jövő évi egyiptomi világbajnokságon - valamint az is, hogy bejutott az Eb legjobb négy csapata közé.

Kulcsár Judit asszisztál a női Eb-döntőben

A férfiak U19-es kontinensdöntője hétfőn kezdődött el, a nők hasonló tornáján azonban július 19-én már a döntőre kerül sor. A Franciaországban zajló finálét Olaszország és Norvégia vívja, a mérkőzés egyik asszisztense Kulcsár Judit lesz.

Már minden a spanyolok elleni meccsről szól

Szerdán egy edzés szerepelt a csehországi Európa-bajnokságon szereplő U19-es válogatottunk programjában. A csütörtöki, Spanyolország elleni mérkőzés jegyében zajló tréningen minden játékos részt vett, mindenki egészségesen várja a holnapi meccset.

A spanyolok ellenünk akarnak javítani

A legutóbbi két U19-es Európa-bajnokság győztese, a spanyol válogatott nagy reményekkel kezdte a csehországi tornát. Első meccsén azonban 2-1-es vereséget szenvedett Németországtól, így a csütörtöki mérkőzés nagyon fontos számára, hiszen egy újabb vereség akár a kiesést is jelentheti.

Prágával ismerkedtek fiataljaink

Kedd délután Prága várkerületében tettek üdítő sétát a csehországi Európa-bajnokságon szereplő U19-es válogatottunk játékosai.

Képernyőn két következő Eb-meccsünk

U19-es együttesünk remek Európa-bajnoki rajtja alaposan felkeltette a szurkolók érdeklődését a további szereplés iránt. Számos e-mail és telefonhívás érkezett az MLSZ-be, amelyben azt tudakolják, lehet-e látni a tévében válogatottunk következő két találkozóját. Ezúton tájékoztatjuk honlapunk látogatóit, hogy a csütörtöki, Spanyolország elleni, 18 órakor kezdődő mérkőzést az Eurosport 2, a vasárnap 20 órakor sorra kerülő Németország elleni meccset pedig az Eurosport közvetíti egyenes adásban.

A győzelem önbizalmat adott játékosainknak

Első feladatát hibátlanul teljesítette U19-es válogatottunk a csehországi Eb-n. Bár a Bulgária elleni összecsapás hajrája igen izgalmasra sikerült, a mieink 1-0-ra győztek és megszerezték a három pontot az első játéknapon.

U19-es Eb: Németh Krisztián góljával legyőztük Bulgáriát

Korosztályos válogatottunk hétfőn győzelemmel mutatkozott be a csehországi Eb-n. Együttesünk Németh Krisztián 10. percben szerzett góljával 1-0-ra győzött Bulgária ellen. A csoport másik mérkőzésén Németország 2-1-re győzött Spanyolország ellen.

Nemzetközi sajtótájékoztató vezette fel az Eb-t

A magyar U19-es válogatott hétfőn, Bulgária ellen kezdi meg Európa-bajnoki szereplését Csehországban. A mieink vasárnap a holnapi találkozó időpontjában, 17. 30-kor a Sparta Praha edzőközpontjában tréningeztek.

Hétfői ellenfelünk: Bulgária

U19-es válogatottunk hétfőn megkezdi szereplését a korosztályos Európa-bajnokságon. Első ellenfelünk Bulgária lesz, a mérkőzés 17. 30-kor kezdődik Prágában, a Victoria Zizkov-stadionban. Az UEFA vasárnap 13 órakor nemzetközi sajtótájékoztatót tart a torna kapcsán. A konferencián - amelynek helyszíne a csapatok szálláshelye, a Hotel Praha – csapatunk szövetségi edzője, Sisa Tibor is részt vesz.

Megérkezett Prágába az U19-es válogatott

Az előzetes terveknek megfelelően este nyolc órakor megérkezett Prágába a hétfőtől az U19-es Európa-bajnokságon szereplő korosztályos válogatottunk.

Szlovénia ellen szerepel az U17-es és az U19-es csapat

Az őszi UEFA minitornákra készülve hétfőn Markó Edina szövetségi edző vezetésével edzőtáborba vonultak az U17-es és U19-es női válogatott tagjai. A felkészülés részeként a csapatok kedden és szerdán is edzőmérkőzést játszanak Szlovénia hasonló korú válogatottjaival.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2018