U19: Másodszorra döntetlen Bosznia-Hercegovina ellen
U19 férfi   |   Csapat   |   2022. február. 03., 14:52
U19: Másodszorra döntetlen Bosznia-Hercegovina ellen

Az Eb-selejtező elitkörére készülő férfi U19-es válogatottunk a keddi 6-2-es győzelem után csütörtökön 0-0-s döntetlent játszott a bosnyákok korosztályos csapatával Szegeden.

Hat gólt lőtt a bosnyákoknak az U19-es válogatott

Hat gólt lőtt a bosnyákoknak az U19-es válogatott

Vancsa Zalán és Kerezsi Zalán duplájával, valamint Gera Zalán és Debreceni Ákos egy-egy találatával győztük le 6-2-re a szintén az elitkörre készülő bosnyákokat Szegeden.

Tovább

Az Eb-selejtező elitkörre készülő férfi U19-es válogatott kedden meggyőző játékkal, sok helyzetet kialakítva 6-2-re legyőzte a bosnyák együttest Szegeden. A két csapat csütörtöki mérkőzésére Tímár Krisztián szövetségi edző teljes sorcserét hajtott végre, egyedül Kovács Mátyás maradt a keddi kezdőcsapatból, így az összetartásra meghívott keret minden mezőnyjátékosa lehetőséget kapott kezdőként a bizonyításra. A bosnyákok csupán négy helyen változtattak a keddi együttesükön, de a hat kapott gól után egy másik taktikai felállással próbálkoztak a visszavágón, öt védővel, jóval defenzívebb stílusban futballoztak.

A találkozón végig a magyar válogatott dominált, az első félidőben nem találtuk a fogást a nagy erőkkel védekező vendégeken, elsősorban középen próbáltunk helyzeteket kialakítani, ám ott nem voltak megjátszható területek, így a bosnyákok eredményesen rombolták a játékunkat.

A fordulás után többet használtuk a széleket, többször bontottuk meg a vendégek védekezését, ekkor már nagyobb helyzeteket is kialakítottunk, a legnagyobb Redzic Damir előtt alakult ki, míg Gera Zalán egy látványos ollózással veszélyeztetett – előbbinél a kapus védett, utóbbinál a labda a keresztléc fölött hagyta el a pályát.

A bosnyákok ellentámadásai nem okoztak veszélyt a kapunkra, a vendégek sokkal inkább törekedtek a döntetlen megtartására, mint a győztes találat megszerzésére. Végül sikerült kivédekezniük a 90 percet, 0-0-lal ért véget a találkozó.

– Ellenfelünk ezúttal egy jóval óvatosabb, védekezésre épülő taktikát választott, ezért nem alakulhatott ki hasonlóan látványos játék, mint az első mérkőzésen. Örülök, hogy végig dominálni tudtunk és irányítottuk a mérkőzést egy elitkörös válogatott ellen, és a második félidőben a gólszerzésre is megvoltak a lehetőségeink. Ezek most nem mentek be, de összességében elégedett vagyok a mutatott játékkal, és a futballisták hozzáállásával. Komoly versenyhelyzet alakult ki a bő keretben, több poszton is nagy harc lesz az Eb-selejtezős csapatba való bekerülésért, bízom benne, hogy minden kerettag lehetőséget kap a klubjában a következő időszakban, és jó formában fordul a felkészülés hajrájára – mondta a mérkőzés után Tímár Krisztián szövetségi edző.

Magyarország-Bosznia-Hercegovina 0-0
Magyarország: Molnár Zsombor (Pataki Márk, 46.) - Vas Gábor, Szujó Attila, Helembai Márk - Kovács Mátyás (Kerezsi Zalán, 46.), Csatári Gergő, Sztojka Dominik (Alaxai Áron, 23.), Biben Barnabás (Horváth Artúr, 72.), Benczenleitner Barna (Vancsa Zalán, 72.) - Redzic Damir, Czérna Erik (Gera Zalán, 72.)
Bosznia-Hercegovina: Luka Damjanovic - Dino Mizic, Amar Sinanovic, Mustafa Sukilovic, Luka Marjanac, Franko Sabljic, Tarik Ramic, Matej Sakota, Mladen Cvjetinovic, Petar Sucic, Viktor Grbic

A mérkőzés felvétele:

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...