Észak-Macedóniában kezdik a szezont az U18-asok
U19 férfi   |   Csapat   |   2023. augusztus. 08., 14:04
Észak-Macedóniában kezdik a szezont az U18-asok

Szélesi Zoltán együttese szerdán délután, Szkopjéban játssza első felkészülési mérkőzését.

A 2006-os korosztály válogatottja a tavaszi, hazai rendezésű Európa-bajnokság után az előttünk álló idényben nem játszik tétmérkőzéseket, hanem már a jövő őszi Eb-selejtezőkre készül. Az együttest Szélesi Zoltán vette át, aki a júliusi összetartás során kezdte meg a közös munkát a játékosokkal, szerdán délután pedig az első nemzetközi meccsét is lejátssza az együttes.

A csapat hétfőn indult el Szkopjéba, de a repülőjárat több órás késése miatt a tervezettnél jóval később ért a macedón fővárosba, ezért a megérkezés után a hotel helyett egyből az edzőpálya felé vette az irányt.

A korosztály kerete némileg változott a tavaszi Eb óta, miután a külföldön játszó labdarúgók egy részére nem számíthat a szakmai stáb, három futballista az U19-es válogatottba kapott meghívót, emellett sérülések is alakították a csapatot.

– Egy szűk másfél éves felkészülési időszakot kezdett meg a korosztály, hiszen már a jövő őszi U19-es Eb-selejtezők vannak célkeresztben, erre szeretnénk a lehető legütőképesebb csapatot építeni – mondta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán. – Bár tétmeccsekre a válogatottnál egyelőre nem kell készülnünk, a játékosok egyéni karrierje szempontjából így is izgalmas időszak áll előttünk, hiszen ebben a periódusban lépnek át végérvényesen a felnőttek közé a labdarúgók, nagyon fontos, hogy mindenki a lehető legmagasabb szinten tudja megvetni a lábát a profi fociban. Az első összetartásokon szeretnénk letenni egy tudatos, szervezett, egységes csapat alapjait, majd szép lassan megpróbáljuk egyre hatékonyabbá tenni a játékunkat, bízom benne, hogy ehhez mindenki hozzá tud majd járulni a saját egyéniségével, karakterével. Az első mérkőzésen, több újonccal a sorainkban természetesen nem lehet elvárás, hogy hiba nélkül játsszon a csapat, azt viszont elvárom a játékosoktól, hogy fegyelmezetten, a megbeszélt taktikai elemek megvalósítására törekedve futballozzanak szerdán.

A válogatott kerete:

Kapusok:
 
Czakó Milán (Düsseldorf)
Engedi Márk (DVSC)
 
Védők:
 
Bodrogi Bence (ZTE)
Pupp Zétény (Paks)
Bacsa Benjamin Sándor (DVTK)
Deme Sebő (ZTE)
Girsik Attila (Vasas)
Lengyel Noel (ZTE)
 
Középpályások:
 
Balabás Bence (ZTE)
Farkas Patrik (Blackburn)
Szabó Szilárd (FTC)
Vidnyánszky Mátyás (DAC)
Földi Gergő (MTK Budapest)
Hornyák Csaba (DVSC)
 
Támadók:
 
Simon Benedek (Honvéd)
Molnár Csaba (Vasas)
Bogdán Hunor (Tromsö)
Varga Zétény (FTC)
 

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...