U19: A bosnyákok ellen készülünk az elitkörre
U19 férfi   |   Csapat   |   2022. január. 30., 23:00
U19: A bosnyákok ellen készülünk az elitkörre

Tímár Krisztián együttese kedden és csütörtökön Szegeden lép pályára felkészülési mérkőzésen.

Férfi U19-es válogatottunk sikeres őszt zárt, hiszen csoportelsőként jutott tovább Eb-selejtező csoportjából, majd az évzárón legyőzte az olasz válogatottat is felkészülési mérkőzésen. Válogatottunk már a márciusi Eb-selejtező elitkörre készül, amelyet hazai pályán vív majd meg a török, a skót és az izraeli együttes ellen.

Addig azonban még három felkészülési mérkőzés is vár a csapatra, ebből kettő a következő napokban: kedden és csütörtökön Szegeden fogadjuk a szintén az elitkörre készülő bosnyákokat. Tímár Krisztián ezen az összetartáson nem számíthat a külföldön futballozó kerettagokra, így csak hazai bajnokságokban szereplő játékosok tagjai a keretnek, köztük több új futballista is bizonyíthatja rátermettségét.

– Ősszel sikerült kialakítanunk egy olyan válogatottat, amelyet remek hozzáállású, fegyelmezett, és taktikailag is kiválóan teljesítő játékosok alkottak, és ennek köszönhetően a jó eredmények sem maradtak el. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne változhatna az elitkör előtt a keret összetétele, továbbra is rendre azok fogják a válogatottat alkotni, akikkel a lehető legerősebb a csapat. Ennek megfelelően az előttünk álló összetartáson néhány olyan labdarúgó is bizonyítási lehetőséget kap, aki nem volt velünk az őszi mérkőzéseken, de a klubcsapatában nyújtott teljesítményével kiharcolta a meghívót, és megmutathatja, hogy a későbbiekben erőssége lehet a válogatottnak. Továbbra is azt tartom a legfontosabbnak, hogy a játékosok megfelelő hozzáállással dolgozzanak, és el tudják sajátítani azt a magasra tolt védekezésen, agresszív labdaszerzésen alapuló taktikát, ami ősszel jellemezte az együttest. Az előttünk álló két mérkőzésen hasonló teljesítményt szeretnék látni, mint amit az őszi találkozókon, és ha ez meglesz, akkor meggyőződésem, hogy az eredményességgel sem lesz gond a remek erőt képviselő bosnyákok ellen – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Tímár Krisztián szövetségi edző.

A magyar válogatott kedden 16.30-kor, csütörtökön pedig 11.00 órakor mérkőzik meg a bosnyákokkal Szegeden.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Balázs József (III Ker. TVE)
Molnár Zsombor (Vasas)
Pataki Márk (Haladás)

Védők:

Szujó Attila (DVSC)
Mayer János (Csákvár)
Alaxai Áron (Puskás Akadémia)
Vas Gábor (Paksi FC)
Debreceni Ákos (Szeged)
Helembai Márk (MTK Budapest)

Középpályások:

Kovács Mátyás (MTK Budapest)
Nagy Olivér (Soroksár)
Horváth Artúr (MTK Budapest)
Bényei Ágoston (DVSC)
Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd)
Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd)
Biben Barnabás (Szentlőrinc)
Sztojka Dominik (Vasas)
Csatári Gergő (DVTK)

Támadók:

Redzic Damir (Soroksár)
Gera Zalán (Ferencváros)
Vancsa Zalán (MTK Budapest)
Czérna Erik (Kisvárda)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...