Új edzők, új célok az utánpótlás-válogatottnál
U19 férfi   |   Csapat   |   2023. július. 27., 15:57
Új edzők, új célok az utánpótlás-válogatottnál

Július végén megkezdődik a férfi utánpótlás-válogatottak felkészülése az őszi feladatokra.

Az új idényben a női válogatottakhoz hasonlóan a férfi utánpótláscsapatok stábjaiban is történtek változások. Távozott a szövetségtől Belvon Attila, Oross Márton és Sándor György, helyükre új szakemberek érkeztek a válogatottak élére.

Az U15-ös válogatottat Szabados József irányítja az új szezonban, aki az elmúlt években több korosztályos válogatott mellett is dolgozott másodedzőként, mostantól vezetőedzőként számít rá a szövetség. Az U15-ös válogatott kerete az augusztusi kiválasztó edzőtábor után alakul ki, majd az októberi első összetartást követően Albániában szerepel a csapat egy UEFA-tornán (Albánia, Észak-Macedónia és Koszovó lesz a három ellenfele), végül novemberben a csehek ellen játszik idegenben két meccset.

Az U16-os válogatott szövetségi edzője Szalai László lesz, aki korábban edzőképzési igazgatóként dolgozott az MLSZ-nél, legutóbb pedig az ázsiai labdarúgó-szövetségben technikai igazgató-helyettesként és a játékosképzés vezetőjeként tevékenykedett. Az U16-osok augusztus végén Izlandra utaznak, ahol két mérkőzést játszanak a házigazdákkal, szeptember 26-28-án pedig a szlovénok ellen lépnek pályára két határmenti összecsapáson, majd november 7-én és 9-én a románok elleni páros meccsel zárják az évet.

Az U17-es együttes a korábban Debrecenben dolgozó, majd legutóbb a Szentlőrinc NB II-es csapatát irányító Jeremiás Gergő vezetésével készül a soros feladatokra. Az U17-es válogatott augusztus 15-én kezdi meg szereplését a Telki Kupán, amelyen Üzbegisztán, Horvátország és Izland lesz a három ellenfele. Ez a torna lesz a mieink főpróbája az október 25-én kezdődő, hazai rendezésű Eb-selejtező előtt, amelyen az andorrai, a bolgár és a bosnyák válogatott lesz az ellenfelünk.

Az U18-as válogatott szövetségi edzője Szélesi Zoltán lesz, aki jól ismeri a korosztály játékosait, másodedzőként tagja volt az idei, hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokság szakmai stábjának is. Az U18-as válogatott augusztusban, Szkopjéban Észak-Macedóniával találkozik, szeptemberben a bosnyákokat fogadja Telkiben, október elején Ausztria korosztályos válogatottal játszik, novemberben pedig a szlovákok érkeznek két felkészülési összecsapásra.

Az U19-eseknél nem változik a vezetőedző személye, ugyanúgy Babó Levente irányítja a korosztályt, mint az előző egy évben, U18-ban is. Az U19-es válogatott augusztus 23-án Telkiben fogadja a románokat, majd szeptember első felében a szabadkai Vilotic-kupán szerepel, ahol a szerb, a francia és a montenegrói együttes lesz az ellenfele. Az őszi Eb-selejtezőkre október 11-17. között kerül sor, a mieink Lettországban küzdenek a továbbjutásért a házigazda lett, a gibraltári és a norvég válogatott társaságában. A csapat november közepén Észak-Írországba utazik egy négyes felkészülési tornára, amelyen a házigazdák mellett a lengyelek és a portugálok is részt vesznek.

Az U21-es szövetségi edző személye sem változik, Gera Zoltán irányításával készül a csapat a szeptemberben induló Eb-selejtező sorozatra. A mieink szeptemberben a kazahokat fogadják az első fordulóban, majd Máltára utaznak. Októberben Skóciával idegenben, Belgiummal pedig hazai pályán játszunk, novemberben pedig a spanyolok otthonában lépünk pályára, majd a skótokat fogadjuk hazai pályán.

Az U21-esek Gera Zoltán vezetésével készülnek az Eb-selejtezőkre


A női válogatottak is Eb-selejtezők előtt állnak

Az U17-es válogatott a felkészülési mérkőzések után ősszel Európa-bajnoki selejtező minitornán vesz részt. A válogatott élére Gajdóczi Tibor került, aki a Simple Női Ligában szereplő Fehérvár FC-től érkezett a csapathoz. Az új szövetségi edző vezetésével vág neki a csapat a szeptemberi, Svájc elleni két felkészülési mérkőzésnek, melyet októberben szintén további két felkészülési mérkőzés követ. A novemberben sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőnek Telki ad otthont, a magyar U17-es válogatott Angliával, Belgiummal és Észak-Írországgal csap össze.

Az U19-es válogatottat a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező korábbi válogatott labdarúgó, Szarvas Alexandra vette át, aki eddigi edzői pályafutása során Svájcban dolgozott válogatott- és klubcsapatokkal. Szeptemberben Skóciába utazik az U19-es együttes, október végén pedig Franciaországban – a házigazda mellett Olaszország és Észak-Írország ellen – játszik Európa-bajnoki selejtezőket.

A női U15-ös válogatott Turtóczki Sándor irányításával készül majd, az U16-os női csapat vezetőedzője pedig az A-válogatott másodedzője, Rácz Zsófia lesz.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...