U19: Vereséggel búcsúztunk az elitkörtől
U19 férfi   |   Csapat   |   2023. március. 28., 23:16
U19: Vereséggel búcsúztunk az elitkörtől

U19-es válogatottunk utolsó mérkőzésén lépett pályára az elitkörben, az ellenfél Izland együttese volt. Bár csapatunk a mérkőzés nagyobb részében jobban futballozott, nem sikerült betalálnia, míg az izlandiak két kontrát követően kétszer is eredményesek voltak, így 2-0-ra megnyerték a találkozót.

Nehéz feladat várt csapatunkra a mérkőzést megelőzően, hiszen legalább kétgólos győzelmet kellett volna aratnia ahhoz, hogy esélye legyen a továbbjutásra. Ennek ellenére játékosaink bátran és agresszívan kezdték a találkozót, és az első pár percet követően átvették a kezdeményezést.

Az első játékrészben számtalan helyzetet alakítottunk ki, a legközelebb a félidő derekán jártunk a gólszerzéshez: Gruber cselezett befelé a jobbszélről, lerázta védőit, lövése azonban a kapufán csattant. A félidő hajrájában kapuja elé szögeztük az ellenfelet, de nem sikerült betalálnunk.

A szünetet követően sem lankadt a mieink lelkesedése, először Gruber lőtt a tizenhatosról kevéssel a kapu fölé, majd az 55. percben Vancsa tálalt kifogástalanul Kocsis elé, de utóbbi célt tévesztett. Három perccel később Bakti játszotta meg Grubert, de közeli lövését az ellenfél védője blokkolta.

Izland szívósan védekezett, és próbált a kontrákra építeni. A 67. percben Tuboly röviden hazaadott labdájára csapott le az ellenfél, és a labdaszerzést követően gólt szerzett. Együttesünk a bekapott gól után sem adta fel, Szélesi Zoltán szövetségi edző az egyenlítés érdekében több cserét is eszközölt. Ez azonban az átforgatott felállásban sem sikerült, sőt, az izlandiak a 95. percben a másodszor is eredményesek voltak.

Az U19-es válogatott három mérkőzésen egy pontot gyűjtött, így negyedik helyen zárt az elitkör 7. csoportjában.

A csoport végeredménye:

  1. Izland (7 pont)
  2. Anglia (6 pont)
  3. Törökország (2 pont)
  4. Magyarország (1 pont)

U19, Európa-bajnoki selejtező, elitkör, 3. forduló

Magyarország-Izland 0-2 (0-0)

Magyarország: Pécsi Ármin – Farkas Bendegúz, Yaakobishvili Antal, Nagy Zoltán, Kovács Patrik (Vajda Botond, 46.) – Dénes Adrián (Keresztes Noel, 82.), Kocsis Dominik, Tuboly Máté (Berki Marcell, 72.) – Bakti Balázs (Jurek Gábor, 61.), Gruber Zsombor, Vancsa Zalán


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...