U19: Cél a továbbjutás
U19 férfi   |   Csapat   |   2022. szeptember. 20., 16:34
U19: Cél a továbbjutás

Walesben vív Európa-bajnoki selejtezőket szeptember 21. és 27. között a férfi U19-es válogatott. A mieink a házigazdával, Írországgal és Gibraltárral szerepelnek egy négyesben, a csoportból az első két helyezett jut tovább a tavaszi elitkörbe. Az első, Wales elleni mérkőzést megelőzően Szélesi Zoltán szövetségi edző adott interjút az mlsz.hu-nak.

A csapat három nappal az első mérkőzést megelőzően érkezett meg walesi központjába, a Liverpoolhoz közel fekvő Ewloe-ba. Bár az érkezést követően felmerültek kisebb problémák, például a felszerelést és a szobák átvételét illetően, azonban a gondos tervezésnek köszönhetően elégséges idő állt a csapat rendelkezésére ahhoz, hogy belakja a szobákat, a funkcionális helyiségeket, majd a szakmai stáb megtartsa ez első edzéseket:

- Az első edzés regeneratív jellegű volt, hiszen a fiúk pénteken még meccset játszottak, azt követően pedig utaztunk. A második foglalkozás már teljes mértékben a szerdai mérkőzésre való felkészülés jegyében folyt, javítottuk a hibáinkat, elsősorban a védekezésé volt a főszerep, a csapat magas és középső zónás védekezését próbáltuk beállítani.

A keretből sajnos Lisztes Krisztián nincs százszázalékos állapotban, így vele egyelőre nem tud számolni Szélesi Zoltán. A nehézségek ellenére a szövetségi edző úgy érzi, nem kifogásokat kell keresni, hanem a lehető legjobb eredményt, azaz a továbbjutást kell kiharcolni:

 -  A mai edzésen megmutatkozott, hogy a fiúk szervezettek és fegyelmezettek. Ez egy jó kiindulási alapot biztosít, hiszen szeretnénk továbbjutó helyen végezni. Az más kérdés, hogy ezt négy, öt vagy hét, esetleg kilenc ponttal érjük el, de természetesen nyilvánvaló, hogy melyik lenne a legjobb forgatókönyv.

Emellett beszélt még a hosszú távú célokról is, amelyek között első helyen szerepel a stáb elvárásainak teljesítése csapatként és egyénenként egyaránt:

- Két feladatunk van, hiszen a játékosok képzése, fejlesztése által a csapatjáték is fejlődni fog. Itt elsősorban olyan taktikai elemekre és játékszituációkra gondolok, mint a labda nélküli formációk használata, területek és háromszögek kialakítása, mélységi indulások és visszalépések, váltások. Ezek mind olyan szituációk, amelyek megfelelő elsajátítása esetén a játékosok a későbbiekben bárhol sikeresek lehetnek.

Az ellenfeleket illetően Szélesi Zoltán elmondta, hogy már több mint egy hónapja elkészültek az elemzések és az adott mérkőzés előtt mindig az aktuális ellenfélre készülve, a stabil alapokat finom taktikai módosításokkal kiegészítve eredményes lehet az együttes. A walesi és az ír válogatott egyaránt a 4-4-2-es játékrendszert alkalmazza.

- Ha az eddig gyakoroltakat sikerül végrehajtani, ha a srácok felismerik az adott játékhelyzeteket, és türelmesek tudnak lenni védekezésben és támadásban egyaránt, akkor minden esélyünk megvan rá, hogy eredményesen kezdjük meg a selejtezőket.

A csapat szeptember 21-én, szerdán Bangor Cityben lép pályára Wales ellen. A találkozó magyar idő szerint 17:00-kor kezdődik.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...