Nem sikerült pontot szereznünk a franciák ellen
U19 férfi   |   Csapat   |   2023. szeptember. 09., 21:59
Nem sikerült pontot szereznünk a franciák ellen

Férfi U19-es válogatottunk 2-0-s vereséggel zárta a franciák elleni mérkőzést a Vilotic-torna második játéknapján. Kedden Montenegró ellen zárjuk a viadalt.

A szerbektől elszenvedett 3-1-es vereség után a magyar U19-es válogatott a franciák ellen lépett pályára Zentán, a Vilotic-emléktorna második játéknapján.

A mérkőzés első félidejében a franciák labdabirtoklási fölényben játszottak ugyan, de nem tudták feltörni a védelmünket, a mieink szervezett védekezéssel állták útját az ellenfél támadásainak, nem hagytak területeket a francia támadók előtt. A félidő hajrájában elkerülhető gólt kaptunk: a franciák egy bal oldali akció végén éles szögből, szinte az alapvonalról tudtak gólt lőni.

A második félidőt is francia gól vezette fel, ezúttal sikerült átjátszaniuk a védelmünket, és nem hibázták el a ziccert. Nem sokkal később a mieink előtt adódott hatalmas lehetőség, de Bodnár Gergő lövése után a labda a keresztlécről pattant le, majd az ismétlés sem volt pontos.

A második játékrészben több lehetőségünk is volt a szépítésre, de a hajráig nem tudtuk szorossá tenni a meccset, az utolsó perceket pedig Pető Milán kiállítása miatt emberhátrányban játszottuk le, így a franciák 2-0-ra megnyerték a találkozót. A mieink kedden Topolyán, Montenegró ellen zárják a viadalt.

– Az első félidőben mélyebben védekeztünk, és amit elterveztünk, nagy részben sikerült megvalósítanunk, ellenfelünknek nem voltak komolyabb helyzetei. Sajnálom, hogy a játékrész végén kaptunk egy olyan gólt, amit könnyen elkerülhettünk volna. A második félidő legelején kapott gólt követően nekünk is megvoltak a lehetőségeink, de a szerencse sem állt mellénk, csak kapufáig jutottunk. Bár voltak előremutató dolgok a játékunkban, és egyre inkább kezd összeállni a csapat, ugyanakkor az is látszik, hogy ennél is többet kell tennünk a pályán azért, hogy a szerb vagy a francia válogatotthoz hasonló extra képességű csapat ellen eredményesen tudjunk futballozni – mondta Babó Levente szövetségi edző a lefújás után.

Franciaország-Magyarország 2-0 (1-0)
Magyarország: Gyetván Márk - Komlósi Bence, Kocsis Gergely, Kaczvinszki Dominik (Almássy Levente, 46.)- Bodnár Gergő (Vas Bence, 77.), Tóth Alex (Pető Milán, 46.), Vingler László, Kovács Patrik (Ferencsik Bálint, 81.)- Cibla Flórián (Mohos Barnabás, 46.), Klausz Milán (Huszár Marcell, 46.), Bukovics András (Szvoboda Dániel, 61.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...