Az utolsó másodpercig küzdöttek Anglia ellen U19-eseink
U19 férfi   |   Csapat   |   2023. március. 22., 23:34
Az utolsó másodpercig küzdöttek Anglia ellen U19-eseink

U19-es válogatottunk Anglia ellen lépett pályára az Európa-bajnoki selejtezők elitkörének első mérkőzésén. Csapatunk méltó ellenfele volt a házigazdának, az 57. perctől azonban emberhátrányban futballozott, és végül 1-0-s vereséget szenvedett.

Nehéz összecsapás várt válogatottunkra, hiszen az ellenfélnél több játékos is Premier League-csapatoknál pallérozódik, többek között a Manchester United, a West Ham, vagy a Leeds együttesében. Csapatunk azonban nem ijedt meg az előtte álló feladattól, bátran játszott, az első negyedórában kiegyenlített játék folyt. Ezt követően az angolok átvették a kezdeményezést, de a mieink állták a rohamokat, sőt, a szervezett védekezésből kiindulva labdaszerzéseket követően többször is eljutottak az ellenfél kapujáig, helyzetekig.

A félidő utolsó harmadában egyre inkább fokozódott a hazai nyomás, és bár Pécsi Ármin remek teljesítményt nyújtott a kapuban, a 33. percben már ő sem tudott segíteni, Anglia Webster révén megszerezte a vezetést.

A bekapott gól feltüzelte játékosainkat, az első félidő végén Keresztest rántották le a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. A második játékrészben válogatottunk ugyanazzal a fegyelmezett, ugyanakkor bátor és agresszív mentalitással próbált egyenlíteni. Az 57. percben azonban Gruber megkapta második sárga lapját, így csapatunk az utolsó félórában emberhátrányban játszott. A taktikán ezt követően sem változtatott a csapat, tíz emberrel is mindent megtett az egyenlítésért, amihez a 66. percben járt a legközelebb: Vancsa Zalán labdaszerzését követően Kocsis Dominik lövését az ellenfél védője a gólvonalról vágta ki.

A hétperces hosszabbítás során válogatottunk továbbra is rohamozta a hazaiak kapuját, de a hőn áhított egyenlítés nem sikerült. A dicséret ugyanakkor mindenképpen megilleti a csapatot, hiszen fegyelmezett és bátor játékán túl a lefújásig esélye volt az egyenlítésre.

- A vereség ellenére büszke vagyok a csapatra, hiszen a mérkőzés előtt egyértelműen az angolok voltak az esélyesek. Jól sikerült felkészülnünk, a taktikai utasításokat is megvalósítottuk, aminek köszönhetően a házigazda nem igazán találta rajtunk a fogást. A szervezett védekezésünk és a kontráink lehetőséget adtak arra, hogy helyzeteket alakítsunk ki, három nagy lehetőségünk volt félidőnként, köztük Kocsis Dominik ziccere talán a mérkőzés legnagyobbja is. Véleményem szerint egy tizenegyest nem ítéltek meg a számunkra, de ez természetesen nem lehet kifogás. Az utolsó félórában tíz emberrel is tartottuk magunkat, sőt, mindvégig benne volt a mérkőzésben az egyenlítés. A lehetőségünk megvolt erre, emiatt van némi hiányérzetem, de figyelembe véve minden körülményt büszke vagyok a csapat teljesítményére. Sokat kivett belőlünk a találkozó, de ez volt a terv, neki akartunk ugrani a házigazdának, hiszen csak az első helyezett jut tovább a csoportból – értékelt a mérkőzés után Szélesi Zoltán szövetségi edző.                                                              

Az U19-es válogatott legközelebb március 25-én, szombaton lép pályára, Törökország ellen, magyar idő szerint 20:30-kor.

U19-es Európa-bajnoki selejtező, elitkör, Wallsall

Anglia-Magyarország 1-0 (1-0)

Magyarország: Pécsi Ármin – Farkas Bendegúz, Yaakobishvili Antal, Nagy Zoltán, Vajda Botond (Jurek Gábor, 79.) – Bakti Balázs (Berki Marcell, 76.), Kocsis Dominik, Tuboly Máté (Nagy-Kolozsvári Dániel, 89.) – Vancsa Zalán, Gruber Zsombor, Keresztes Noel (Dénes Adrián, 46.)

Gólszerző: Webster (33.)

Kiállítva: Gruber (57.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...