U19: Győzelemmel kezdtünk Észak-Írországban
U19 férfi   |   Csapat   |   2023. november. 16., 00:08
U19: Győzelemmel kezdtünk Észak-Írországban

Férfi U19-es válogatottunk megkezdte négy csapatos nemzetközi tornán szerepel a héten Észak-Írországban. Az első játéknapon a mieink Batai Tamás és Pesti Zoltán góljával 2-1-re legyőzték a házigazdákat.

Babó Levente együtteséből egy csapatnyi játékos hiányzott különböző okok miatt, az észak-írországi torna első játéknapján azonban nem látszott meg a kulcsemberek hiánya. 

Az első félidőben a magyar válogatott dominált, szép akciókat vezettünk, néhány látványos megoldással fűszerezve. A 29. percben egy bal oldali szöglet után Batai Tamás fejelt a hálóba, ez volt az első félidő egyetlen találata (0-1). A fordulás után gyorsan megdupláztuk az előnyt, Pesti Zoltán csípett el egy rossz hazaadást a hazai kapu előtt, és higgadtan értékesítette a ziccert (0-2).

A hazaiak kétgólos hátrányban sem tudtak változtatni a mérkőzés képén, csak a hajrában alakítottak ki veszélyesebb helyzeteket. A 88. percben egy szöglet után megszerezték a szépítő találatot (1-2), de az egyenlítésre nem maradt erejük, a magyar válogatott a találkozó nagy részében fölényben játszva, megérdemelt győzelmet aratott.

– Motiváltan futballoztak a játékosok, látszott, hogy mindenki nagyon szeretne bizonyítani, ennek köszönhetően több jó egyéni teljesítményt is láttam a mérkőzésen. Mindkét csapat támadójátékra törekedett, ebből egy jó kis meccs kerekedett ki, és mintegy hetven percen keresztül mi tudtuk érvényre juttatni az akaratunkat. A hajrában az északíreknek is volt néhány lehetőségük, így egészen a hajráig nyílt maradt a meccs, de összességében megérdemelt győzelmet arattunk – mondta a találkozó után Babó Levente szövetségi edző.

Észak-Írország-Magyarország 1-2 (0-1)
Magyarország: Erdélyi Benedek - Kocsis Gergely, Almássy Levente (Komlósi Bence, 65.), Markgráf Ákos - Bodnár Gergő, Tóth Alex, Major Marcell (Vingler László, 83.), Mohos Barnabás (Horváth Kevin, 60.), Szitai Szabolcs - Batai Tamás (Huszár Marcell, 83.), Pesti Zoltán (Pintér Filip, 60.)
Gólszerzők: Batai a 29., Pesti a 48. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...