U19: Háromgólos vereség Olaszországtól
U19 férfi   |   Csapat   |   2022. november. 16., 18:24
U19: Háromgólos vereség Olaszországtól

U19-es együttesünk négy nap alatt két felkészülési mérkőzést vív Olaszország ellen. A mieink az első, covercianói mérkőzésen méltó ellenfelei voltak a házigazdának, de végül 3-0-s vereséggel zártak.

Mindkét csapat nagy elánnal kezdte a mérkőzést, az első percekben váltakozva birtokolták a labdát, és ebből próbáltak építkezni. A mieink agresszív és határozott, ugyanakkor kreatív játékkal próbáltak fogást találni ellenfelükön.

Az első nagyobb helyzetek a hazaiak előtt adódtak, de a lövéseket vagy blokkoltuk vagy a kapusunk védeni tudott.

A 36. percben Gruber kapott jó indítást a jobbszélen, elvitte a labdát a kapus mellett, gólt azonban nem tudott szerezni, mert a lövését az utolsó pillanatban a hazaiak védője blokkolta. A 42. percben Horváth szabálytalanságát követően büntetőhöz jutott az ellenfél, amelyet Hasa révén értékesített is (1-0).

A fordulást követően több új játékosokat is pályára küldött Szélesi Zoltán szövetségi edző, és a változtatásoknak köszönhetően csapatunk játéka felélénkült, de nem sikerült betalálnunk. A 68. percben Hasa duplázni tudott (2-0), míg hat perccel később Vignato megszerezte az olaszok harmadik, és egyben utolsó gólját (3-0).

A hátralévő bő húsz percben együttesünk mindent megtett a szépítésért. A hármas sípszó előtt Menyhárt beadását követően Kocsis szerezhetett volna gólt, azonban nem sikerült betalálnia, így egy kemény mérkőzésen 3-0-s vereséget szenvedtünk.

– A mérkőzés előtt célként fogalmaztuk meg a labdakihozatalok jó és pontos végrehajtását, amit többször is végre tudtunk hajtani, de technikai hibák miatt sokszor nem tudtuk folytatni az akciókat. A hátsó alakzat előrejátéka szintén pozitívum, de ebben is kell fejlődnünk kell, hiszen a játékosok ritkán találkoznak ilyen szintű letámadással. A kapott gólokat technikai hibák előzték meg, ezeket mindenképpen ki kell küszöbölnünk. A hiányosságok ellenére a hozzáállással elégedett vagyok, a csapat mindent megtett a pályán. A legfontosabb különbséget ma az apróságok, technikai finomságok jelentették. A regenerációt és a mérkőzés kielemzését követően dolgozni fogunk az elkövetett hibák kijavításán – fogalmazott Szélesi Zoltán szövetségi edző a lefújást követően.

A két csapat szombaton ismét megmérkőzik egymással.

Olaszország-Magyarország 3-0 (1-0)

Felkészülési mérkőzés, Coverciano

Olaszország: Mastrantonio - Missori, Dellavalle (Biagetti, 42.), Chiarodia (Guarino, 42.), Favasuli (Kayode, 46.) - Lipani (Di Maggio, 32.), Amatucci (Pagano, 87.), Ignacchiti (Doratiotto, 75.) - D’Andrea (Vignato, 46.), Mancini (Raimondo, 75.), Hasa (Accornero, 75.)

Magyarország: Pécsi Ármin – Farkas Bendegúz (Kaján Norbert, 60.), Győri Ábel Zsolt (Heil Máté, 60.), Nagy Zoltán, Horváth Hunor (Szécsi Patrik, 46.) – Molnár Adin (Krajcsovics Ábel 46.), Bakti Balázs (Tuboly Máté, 46.) Kocsis Dominik, Kállai Zalán (Menyhárt Zsombor, 70.) – Keresztes Noel (Nagy-Kolozsvári Dániel, 54.), Gruber Zsombor (Tóth Tamás Vid, 70.) 

Gólszerzők: Hasa (43., 68. - előbbit büntetőből), Vignato 74.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...