Korai gólokkal nyertek a portugálok
U19 férfi   |   Csapat   |   2023. november. 19., 00:16
Korai gólokkal nyertek a portugálok

Férfi U19-es válogatottunk a házigazdák legyőzése után a portugálokkal szemben alulmaradt a négy csapatos északírországi tornán.

Babó Levente szövetségi edző minden poszton változtatott az északírek elleni győztes csapaton a portugálok elleni mérkőzés előtt. Ellenfelünk az első félidőben nagy fölényben futballozott, bő negyedóra elteltével már 2-0-ra vezetett, és a folytatásban sem vett vissza, jellemzően a magyar térfélen zajlott a játék.

A szünetben a mieink rendszert váltottak, és friss emberek érkeztek a cserepadról, ennek köszönhetően kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, de továbbra is a portugálok irányították a játékot. A második játékrészben elsősorban kontrákból sikerült ugyan néhányszor veszélyeztetnünk, de a szépítő találat nem született meg, 2-0 maradt az eredmény a lefújásig.

– Az elmúlt fél évben nem játszottunk a portugálnál erősebb válogatottal, ellenfelünk kiemelkedő egyéni képességű futballistákból áll, akik csapatként is nagyszerűen működtek együtt – mondta a mérkőzés után Babó Levente. – Az első félidőben végig a portugál csapat dominált, korán kétgólos vezetéshez jutott, és bár utána rendeztük a sorokat, csak a második félidőben tudtuk valamelyest kiegyenlítettebbé tenni a találkozót. Ekkor már egy-egy helyzetünk is volt, de a lehetőségei alapján a portugál csapat is szerezhetett volna újabb gólt, így összességében reális eredmény született, a mai napon hegy jóval erősebb riválissal szemben maradtunk alul.

A mieink kedden a csehek elleni mérkőzéssel zárják a viadalt.

Portugália-Magyarország 2-0 (2-0)
Magyarország: Gyetván Márk - Komlósi Bence (Almássy Levente, 78.), Kocsis Gergely, Markgráf Ákos - Bodnár Gergő, Vingler László, Major Marcell (Tóth Alex, 46.), Cibla Flórián (Rab Boldizsár, 60.), Szitai Szabolcs - Huszár Marcell (Horváth Kevin, 46.), Pintér Filip (Batai Tamás, 60.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...