U19: Döntetlen az Eb-selejtezős nyitányon
U19 férfi   |   Csapat   |   2023. október. 11., 22:04
U19: Döntetlen az Eb-selejtezős nyitányon

U19-es válogatottunk a héten Európa-bajnoki selejtezőket vív Lettországban. A mieink ma este játszották első mérkőzésüket a házigazdák ellen, a találkozón 1-1-es döntetlen született.

Csapatunk sérülésektől tizedelve érkezett meg a lettországi tornára, ahol először a házigazdák ellen lépett pályára. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, bár a mieink jóval nagyobb százalékban birtokolták a labdát, komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Ellenfelünk azonban többször is veszélyes lehetőségekig jutott, gólt azonban ők sem tudtak szerezni. A játékrész végén Babó Levente szövetségi edző sérülés miatt cserére kényszerült, Bodnárt Boros váltotta.

A fordulást követően rögtön gólszerzési lehetőség adódott a mieink előtt: Okekével szemben a lettek védője, Smirnovs szabálytalankodott a tizenhatoson belül. A labda mögé Major Marcell állt oda, és magabiztosan értékesítette a büntetőt. Az előnyt azonban nem élvezhette sokáig együttesünk, az 55. percben ugyanis a hazaiak Cesnieks révén egyenlítettek. A lefújásig mindkét edző cserékkel próbálta felfrissíteni csapatát, az utolsó félórában itt is, ott is adódtak lehetőségek, de újabb gól nem született, így a találkozó 1-1-es döntetlennel zárult.

A mieink szombaton 13.00 órakor a norvégoktól tízgólos vereséget szenvedő Gibraltár ellen lépnek pályára. 

– Az első félidőben elmaradt a várttól a játékminőség, hiába birtokoltuk többet a labdát, nem tudtunk úgy teljesíteni, ahogy elvártuk magunktól – mondta a mérkőzés után Babó Levente. – A második félidőre több taktikai változtatást is eszközöltünk, feljavult a játékunk, vezetést szereztünk, de egy buta hiba után egyenlítettek a hazaiak, ami visszavetett az együttest. Fontos lett volna megnyerni a mérkőzést, de továbbra is versenyben vagyunk célunk eléréséért, az utolsó pillanatig küzdeni fogunk a továbbjutásért. A találkozón két újabb játékosunk sérült meg, így szinte egyáltalán nem tudjuk forgatni a csapatot a folytatásban, de nem foglalkozunk a körülményekkel, a hátralévő két mérkőzésen mindent megteszünk a továbbjutás kiharcolásáért.

U19-es Európa-bajnoki selejtező, 2. csoport, 1. mérkőzés

Lettország-Magyarország 1-1 (0-0)

Magyarország: Pécsi Ármin - Bodnár Gergő (Boros Zsombor, 45+3.), Komlósi Bence, Kocsis Gergely, Kokovai Csongor - Michael Okeke, Tóth Alex, Vingler László (Cibla Flórián, 85.) - Klausz Milán, Pintér Filip (Mohos Barnabás, 46.), Major Marcell (Szvoboda Dániel, 65.)

Gólszerzők: Major (47.), illetve Kesnieks (55.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...