U19: Gól nélküli döntetlennel kezdődött az elitkör
U19 férfi   |   Csapat   |   2022. március. 23., 21:26
U19: Gól nélküli döntetlennel kezdődött az elitkör

Izrael elleni 0-0-s döntetlennel kezdte meg szereplését U19-es válogatottunk a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörben.

Férfi U19-es válogatottunk az őszi Eb-selejtezőin és a felkészülési meccsein igen meggyőző teljesítményt nyújtó izraeli együttes ellen kezdte meg szereplését a hazai rendezésű elitkörben az ETO Parkban.

A magyar válogatott az első percekben megpróbálta már az ellenfél térfelén nyomás alá helyezni az izraeli csapatot, de a vendégek készültek a mieink taktikájából, és meglehetősen hatékonyan hozták ki, és juttatták el a támadóharmadba a labdát. Az első perceket követően visszább állt a magyar csapat, de az izraeliek továbbra is veszélyesen támadtak, jól játszották meg az üres területeket, a felíveléseiket követően is gyakorta alakultak ki helyzetek Senkó Zsombor kapuja előtt.

A támadójátékunk nem állt össze az első félidőben, a megszerzett labdákból nem tudtunk építkezni, így egy távoli lövést leszámítva nem tudtunk veszélyeztetni. Az első félidő gól nélkül ért véget, de az látszott, hogy változtatni kell a játékunkon a folytatásban.

A második játékrész elején dinamikusabbá vált a játékunk, többször is eljutottunk az ellenfél tizenhatosára, de igazán nagy lehetőségeket nem tudtunk kialakítani. Az izraeliek a gyors átmenetekkel továbbra is zavarba tudták hozni a védelmünket, egy alkalommal Senkónak kellett nagyot védenie, de kiegyenlítettebb volt a játék, mint a szünet előtt.

Tímár Krisztián igyekezett frissíteni, előbb Vancsa Zalánt és Lucas Mariót küldte a pályára, majd Bényei Ágoston és Benczenleitner Barna állt be. A 71. percben Németh Dániel szabadrúgása után a keresztlécről pattant ki a labda, de izraeli oldalról nem sokkal később jött a válasz, Senkónak kellett szögletre ütnie egy léc alá tartó labdát.

A 84. percben Kerezsi a jobbösszekötő helyéről, 24 méterről lőtt kapura, a labda éppen csak elkerülte a kaput. A hajrában sem változott az eredmény, 0–0-s végeredményt hozott a hazai Eb-selejtező elitkör első találkozója.

Kicsit lassabban tudtuk felvenni a játék ritmusát, mint az ellenfelünk. Ezen a szinten gyorsabban kell játszani, és a megszerzett labdákat jobban meg kell becsülni - ebben kell még fejlődnünk, és ezt korábban már jól is csináltuk. Éreztem a játékosaimon, hogy kevés mérkőzést játszottak, nincsenek igazán játékban, a következő találkozókon figyelnünk kell erre a csapat összeállításánál. Senkó Zsombornak nagyon jó mentései voltak, de az egész védelemmel elégedett voltam – nyilatkozta a találkozó után Tímár Krisztián szövetségi edző. – A skótok ellen más mérkőzésre számítok, ők egy kicsit defenzívebben futballoznak. Szeretnénk kiharcolni a továbbjutást, ami nem lesz könnyű, de továbbra is versenyben vagyunk az első helyért. Bízom benne, hogy a következő mérkőzéseken a támadójátékban is többet tudunk hozni.

A csoport másik mai mérkőzésén a skót válogatott 2-1-re legyőzte a törököket. A magyar válogatott szombaton 19.45-kor a skótok ellen folytatja szereplését a tornán.

Izrael-Magyarország 20220323
2022.03.23. (szerda)
2022-es U19-es Európa-bajnokság, selejtező elitkör
Izrael ISR
Izrael
Magyarország
Magyarország HUN

Izrael
Izrael
1
Gliklich
2
Ilay
3
Israelov
4
Lemkin
6
Madmon
7
Senior
10
Gloukh
11
Lugassy
12
Revivo
14
Kancepolsky
20
Ibrahim
1
4
8
11
13
Izrael-Magyarország 20220323
Magyarország
Magyarország
Cserék
Izrael
Izrael
5
Shon Edri
88'
93'
13
Maor Yesilirmak
15
Ilay Feingold
72'
81'
16
Noam Muche
72'
17
Sagi Genis
72'
18
Tomer Zarfati
19
Idan Toklomati
54'
82'
Magyarország
Magyarország
3
Török Kevin
5
Alaxai Áron
10
Vancsa Zalán
56'
12
Molnár Zsombor
15
Nagy Olivér
16
Simut Mario
55'
18
Gera Zalán
81'
20
Bényei Ágoston
71'
75'
21
Benczenleitner Barna
71'
80'


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...