U19: Csak győzelemmel van esély a továbbjutásra
U19 férfi   |   Csapat   |   2023. március. 28., 10:43
U19: Csak győzelemmel van esély a továbbjutásra

U19-es válogatottunk március 28-án, kedden utolsó mérkőzésén lép pályára az angliai elitkörben, az ellenfél ezúttal Izland együttese lesz. Csapatunknak muszáj győznie a továbbjutás kiharcolásához.

Együttesünk az első fordulóban szoros mérkőzésen maradt alul Angliával szemben, úgy, hogy a második játékrész utolsó félórájában emberhátrányban futballozott. A második körben Törökország ellen lépett pályára az U19-es válogatott, és bár mindvégig dominált a találkozó során, sőt, a vezetést is megszerezte, ellenfelünk a hajrában kiegyenlített, így pontosztozkodásra került sor.

A második játéknap másik mérkőzésén azonban Izland legyőzte a házigazda angolokat, így a mieinknek még megvan az esélye a továbbjutásra, igaz, ehhez legalább két góllal kell nyerniük az izlandiak elleni összecsapáson, míg a Törökország-Anglia találkozónak döntetlennel kell zárulnia.

A mérkőzés előtt Vancsa Zalán hangsúlyozta, csak akkor lehet reális esélyünk, hogyha hiszünk a győzelemben:

„A csapat az eddig mutatott játékra pozitív visszajelzéseket kapott az edzői stábtól, a megszerzett pontokkal azonban nem vagyunk elégedettek. Kisebb szerencsével akár négy ponttal is állhatnánk, ugyanakkor az eddigi jó játékunkból lehet építkezni. Az angolokkal tíz emberrel is felvettük a versenyt, a törökök ellen pedig több góllal is nyerhettünk volna. Izland ellen egyértelműen a győzelem a cél, és mindvégig a saját teljesítményünkre kell fókuszálnunk, nem pedig arra, hogy mi történik a másik meccsen. Értékesítenünk kell a helyzeteinket, és el kell hinnünk, hogy van esélyünk a továbbjutásra.”

U19-es Európa-bajnoki selejtező, elitkör, 3. forduló

Magyarország-Izland

St. George’s Park, március 28., kedd, 19:30 (magyar idő szerint 20:30)

A csoport jelenlegi állása:

  1. Izland (4 pont)
  2. Anglia (3 pont)
  3. Törökország (2 pont)
  4. Magyarország (1 pont)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...