Másodszor is kikaptak Olaszországtól U19-eseink
U19 férfi   |   Csapat   |   2022. november. 19., 15:13
Másodszor is kikaptak Olaszországtól U19-eseink

U19-es válogatottunk négy nap alatt másodjára lépett pályára Olaszország ellen. A mieink az első összecsapáson 3-0-s vereséget szenvedtek, míg a mai visszavágón 7-2-re maradtak alul.

Együttesünk a szerdai találkozóhoz hasonlóan agilis, agresszív játékkal kezdte a mérkőzést, próbálta birtokolni és kihozni a labdát, valamint támadásokat építeni. A mieink első nagyobb lehetőségére a 14. percig kellett várni, ekkor Bakti indult meg a jobbszélen, és beadásáról éppen csak centikkel maradt le Krajcsovics.

A következő percekben inkább az olaszok irányították a játékot, több helyzetet is kialakítottak, de vagy nem tudtak élni ezekkel, vagy védelmünk hatástalanította őket. A 21. percben azonban Vignato révén megszerezték a vezetést.

A bekapott találatot követően felélénkültek a mieink, diktálták a játék iramát, és többször eljutottak a hazaiak kapujáig. A 28 percben Gruber szabadrúgását még hárította az olaszok hálóőre, de pár perccel később Kaján megindulását követően Gruber, majd Krajcsovics elé került a labda, aki a tizenhatos bal sarkáról lőtt, lövése megpattant, és a hazaiak kapujában landolt.

A gól után néhány percig nyomást helyeztünk a hazaiak kapujára, Kocsis, majd Tuboly lőtt kapura, de nem sikerült újra betalálnunk, sőt, a 41. percben az olaszoknak volt szerencséjük, egy kontrát követően egy megpattanó lövésből újra átvették a vezetést.

A fordulást követően sajnos nem kellett sokáig várni az újabb találatra, egy hazaadott labdába Tóth rosszul ért bele, és az a kapunkba gurult. Ennek ellenére csapatunk továbbra is bátran futballozott, az 57. percben Tóth beadását a szünetben beálló Keresztes a felsőlécre fejelte. Nem sokkal később Bakti szerzett labdát az ellenfél tizenhatosánál, Kereszteshez passzolt, de az ő lövését blokkolták.

Az utolsó bő 20 percben azonban az olaszok bedaráltak minket, könyörtelenül kihasználták a védelmi hibáinkat, és sorra szerezték a gólokat, mígnem a 89. percben Menyhárt jobb oldali megindulását követően Tuboly elé tálalt, aki megszerezte csapatunk második gólját.

A hazaiaknak erre is volt válaszuk, a 90. percben utoljára, hetedszer is betaláltak, és ezzel beállították a végeredményt.

A lefújást követően Szélesi Zoltán szövetségi edző értékelt:

„A csapat játéka labdabirtoklásban bátrabb lett az előző mérkőzéshez képest. A pálya közepén is hatékonyan tudtuk megjátszani a labdát, eljutottunk az ellenfél kapuja elé. A csapatvédekezés is stabilabbá vált, de voltak óriási egyéni hibák, amik demoralizálták a csapatot. A különbség az egyénekben keresendő, és ez annak köszönhető, hogy a játékosok nincsenek játékban. Emellett nagyon sok a hiányzónk is. Persze mindez nem kifogás, jelenleg nincsen sajnos annyi válogatott-szintű futballista ebben a korosztályban, hogy pótolja a nyolc-tíz hiányzót. A legfontosabb kérdés azonban az egyéni felelősség. Nem győzőm hangsúlyozni a srácok felé, hogy ez mekkora fontossággal bír. Ezt csakis gyakorlással, koncentrációval lehet fejleszteni. Hatalmas a különbség a klubban elvárt játék és az itteni színvonal között - átvételekben, átadásokban, pontosságban - fel kell nőni erre a szintre. A csapatjáték bíztató volt, de az egyéneknek jobban kell teljesíteniük. Ez a két mérkőzés és az edzőtábor megmutatta, hogy ki az, akivel számolhatunk tavasszal, és ki az, aki kijátszotta magát a csapatból. Mindent összevetve a végeredmény azonban nem reális.”

Olaszország U19 -Magyarország U19 7-2 (2-1)

Felkészülési mérkőzés, Tirrenia

Olaszország: Bagnolini - Giannini, Biagetti, Guarino, Kayode - Di Maggio, Pagano, Niccolo - Vignato, Raimondo, Accornero

Magyarország: Tóth Balázs – Kaján Norbert (Farkas Bendegúz, 58.), Győri Ábel Zsolt, Nagy Zoltán, Szécsi Patrik – Kocsis Dominik (Nagy-Kolozsvári Dániel, 58.) – Krajcsovics Ábel (Kállai Zalán, 46.), Tóth Rajmund (Molnár Adin, 75.), Tuboly Máté, Bakti Balázs (Menyhárt Barnabás, 82.) – Gruber Zsombor (Keresztes Noel, 46.)

Gólszerzők: Vignato (20.), Raimondo (41.) Tuboly (öngól - 46.), Mancini (70., 90.), D'Andrea (82.), Missori (85.), illetve Krajcsovics (31.), Tuboly (89.)

 

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...