Elitkörben U19-eseink
U19 férfi   |   Csapat   |   2022. szeptember. 27., 22:21
Elitkörben U19-eseink

U19-es válogatottunk utolsó mérkőzésén lépett pályára a walesi Európa-bajnoki selejtezőtornán. A mieink az első félidőben hátrányba kerültek, és a második játékrész felétől emberhátrányban futballoztak, de fegyelmezett és önfeláldozó játékuknak köszönhetően nem kaptak újabb gólt, így tavasszal az elitkörben folytathatják.

Európa bajnoki selejtezőtorna, 4. csoport, 3. mérkőzés

Szeptember 27., kedd, Bangor City (Wales)

Magyarország-Írország 0-1 (0-1)

A mérkőzés jó iramban kezdődött, mindkét fél komolyan vette a találkozót. Az első lehetőség az írek előtt adódott, Pécsi hárította Lonergan lövését.

Nem sokkal később az ellenfelet sikeresen letámadó Tuboly csapott le egy labdára, passza azonban pontatlan volt a jó ütemben meginduló Kállai felé.

A 24. percben Kovács Patrik szabálytalankodott Zefivel szemben, a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyeshez a sértett állt oda, lövését Pécsi Ármin azonban bravúrral védte.

Az ellenfelet nem tántorította el a kihagyott tizenegyes, tovább támadott és a 27. percben Zefi kapu előtt keresztbe lőtt labdáját a hosszún érkező Lonergan a kapunkba rúgta.

A félidő vége előtt lehetőségünk volt az egyenlítésre, Lisztes tört be balról, lövése azonban egy blokkoló védőről szögletre pattant.

A szünetben kettőt is cserélt Szélesi Zoltán szövetségi edző, Berkit Szűcs, míg Lisztest Jurek váltotta. Az 57. percben éppen utóbbi került helyzetbe, de fölé lőtte a ziccert. A mieink ezt követően is próbálták irányítani a játékot, és mindent megtettek az egyenlítésért, viszont sorsunkat megpecsételte Dragoner kiállítása a 68. percben.

Válogatottunk azonban nem adta fel a harcot és a hajrában beállt Naggyal és Baktival kiegészülve megőrizte az eredményt. A csoport második mérkőzésén Wales 9-2-re legyőzte Gibraltárt, így ők is négy ponttal végeztek, de a mieink jobb gólkülönbségüknek köszönhetően továbbjutottak a tavaszi elitkörbe.

- Ahogy arra előzetesen is számítottunk, egy nagyon kemény, párharcokkal, fizikális mérkőzést vívtunk egy erős ellenféllel szemben. Természetesen örülünk a továbbjutásnak, hiszen mindezt csapatként hajtottuk végre. Az egyéni hibákon azonban javítanunk kell, mivel mind a tizenegyest, mind a gólt megelőzően egyéni hibát vétettünk védekezésben. A helyzetkihasználással sem lehetünk elégedettek, ennél sokkal jobb arányban kell értékesítenünk helyzeteinket a későbbiekben. Dolgozni fogunk azért, hogy kiküszöböljük ezeket a hibákat, de elsősorban a játékosoknak kell megérteniük, hogy a nemzetközi futballban csakis százszázalékos pontossággal és odaadással lehet sikereket elérni – mondta Szélesi Zoltán a lefújás után.

Magyarország-Írország 0-1 (0-1)

Magyarország: Pécsi Ármin – Bodnár Gergő (Farkas Bendegúz, 62.), Babós Levente, Dragoner Áron, Kovács Patrik – Tuboly Máté, Kocsis Dominik, Berki Marcell (Szűcs Tamás, 46.) – Lisztes Krisztián (Jurek Gábor, 46.), Gruber Zsombor (Nagy Zoltán, 73.), Kállai Zalán (Bakti Balázs, 79.)

Kiállítva: Dragoner (68.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...