Vereséggel zártuk a Vilotic-tornát
U19 férfi   |   Csapat   |   2023. szeptember. 12., 23:12
Vereséggel zártuk a Vilotic-tornát

Férfi U19-es válogatottunk a montenegróiakkal szemben is alulmaradt a szabadkai viadalon.

A szerbektől és a franciáktól elszenvedett kétgólos vereséget után az első fordulóban a franciákat legyőző Montenegró volt korosztályos együttesünk ellenfele a Vilotic-tornán.

A mérkőzés első negyedórájában a magyar válogatott dominált a pályán, semmi nem utalt arra, hogy vereség lehet a meccs vége. A 19. percben azonban váratlan fordulat következett, Pécsi Ármin a 16-oson kívül kézzel megfogott egy előreívelt labdát, a játékvezető azonnali piros lappal kiállította a kapusunkat.

Emberhátrányban megváltozott a játék képe, és bár kidolgozott helyzetekből nem veszélyeztetett az ellenfél, három pontrúgásból (két szögletből és egy oldalszabadrúgásból) három gólt szerezve eldőlt a mérkőzés. A montenegróiak a szünet után is szereztek egy gólt, és 4-0-ra megnyerték a találkozót.

A magyar válogatott legközelebb október közepén lép pályára a lettországi Eb-selejtező minitornán, ahol a házigazdák mellett a gibraltári és a norvég együttes lesz az ellenfele.

– Nagyon csalódott vagyok, mert mind a három mérkőzésben sokkal több volt, mint amit végül kihoztunk belőle. Elképesztő hibákat vétettünk a torna során, ma egy korai kiállítással hoztuk nehéz helyzetbe saját magunkat, majd egy negyedórás rövidzárlat el is döntötte a meccset: három pontrúgásból három gólt kaptunk. Ennél több van ebben a csapatban, ezt az előző négy mérkőzés egyes periódusaiban meg is mutatták a játékosaim, de ahhoz, hogy elérjük a célunkat, és továbbjussunk az októberi Eb-selejtező csoportból, mindenkitől sokkal összeszedettebb teljesítmény és nagyobb odafigyelés szükséges – mondta a találkozót követően Babó Levente.

Montenegró-Magyarország 4-0 (3-0)
Magyarország: Pécsi Ármin - Komlósi Bence (Ferencsik Bálint, 83.), Kocsis Gergely, Umathum Ádám (Cibla Flórián, 37.) - Bodnár Gergő, Vingler László (Tóth Alex, 56.), Okeke Michael (Mohos Barnabás, 83.), Kovács Patrik (Almássy Levente, 37.) - Huszár Marcell (Pesti Zoltán, 37.), Klausz Milán (Gyetván Márk, 18.), Szvoboda Dániel (Vas Bence, 60.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...