Drámai hajrában elszálltak az Eb-álmok
U19 férfi   |   Csapat   |   2022. március. 29., 19:56
Drámai hajrában elszálltak az Eb-álmok

Benczenleitner góljával a 81. percig vezettünk Törökország ellen. A végeredmény 2-1-es török győzelem lett az elitkör utolsó mérkőzésén.

Az Eb-szereplés volt a tét az U19-es válogatott Törökország elleni mérkőzésén Győrben, az ETO Parkban. A találkozó előtt csapatunk 4 ponttal a csoportja élén állt. A második helyről a szintén négypontos Izrael várta az elitkör utolsó fordulóját, a Skócia elleni mérkőzését. Utolsó ellenfelünk, Törökország meglepetésre elvesztette az első két mérkőzését, így nem volt esélye már a továbbjutásra, amelyet minden elitkörös csoportból csak az első helyezett harcol ki.

Tímár Krisztián három helyen változtatott a skótok elleni találkozóhoz képest, Csinger Márk, Sztojka Dominik és Bényei Ágoston került be a kezdőbe az utolsó mérkőzésre.

Az első játékrész egyenlő erők küzdelmét hozta, a kapuk nem forogtak veszélyben. A törökök már nem juthattak ki a kontinenstornára, de az látszott a csapaton, hogy szeretne szépen búcsúzni az elitkörtől, és egyáltalán nem mondott le a győzelem megszerzéséről. A 20. percben Senkónak egy szabadrúgást követően kellett nagyot védenie, a 22. percben aztán Benczenleitner harcossága révén mi kerültünk előnybe: az ellenfél térfelén szerzett labdát, majd és a tizenhatos sarkától a kapuba emelt, a török kapus nem volt a helyzet magaslatán (1–0)!

A 34. percben Vancsa Zalán került nagy helyzetbe, a kapu előtt védőjét kicselezve lőtt, de a török kapus ekkor védeni tudott. A félidő legvégén még Senkó Zsombor jött ki jó ütemben a kapuból egy vendéglehetőségnél. A szünetre 1-0-s magyar vezetéssel vonultak a csapatok.

A második félidőre hasonló játékot hozott, mint amit az első játékrészben láthattunk. Az 51. percben Vancsa került ziccerbe, de labdája elkerülte a kaput. Hamarosan Németh Dániel éles szögből vette célba a kaput, és nem sokon múlt az újabb találat. Ellenfelünk igyekezett beszorítani minket, de védelmünk  jól állta a sarat.

A 81. percben aztán egy török ziccert még védett Senkó Zsombor, de a kipattanót Akgün a kapuba lőtte (1–1). Ekkor a magyar, az izraeli, de a skót válogatott előtt is nyitva állt a lehetőség, hogy egy góllal kivívja az Eb-szereplést. A találkozó hátralevő részében nem tudtuk megszerezni a győztes gólt, sőt a 93. percben a törökök jutottak tizenegyeshez, amit Elmaz értékesített, beállítva a végeredményt (1–2).

Az Eb-n a skótokat 1-0-ra legyőző izraeli válogatott szerepelhet.

– A találkozó végére elfáradtunk, a második félidőre kijött a mérkőzéshiány és ez hibákat szült. Talán ha jobban meg tudjuk tartani a labdákat és ugyanolyan kombinatívan tudunk játszani, mint az első félidőben, kijöttünk volna a szorításból, de így védekezésre kényszerültünk. Szép kontrákat vezettünk és volt is lehetőségünk, talán ha sikerül ezek közül egyet értékesíteni, más lehetett volna a végkifejlet, de ezen már kár keseregnünk. Nagyon közel jártunk, büszke vagyok a fiúkra, nagyon nagy szívük van. Azt fogom mondani most a játékosaimnak, hogy emeljék fel a fejüket – nyilatkozta a találkozó után Tímár Krisztián szövetségi edző.

Magyarország-Törökország 20220329
2022.03.29. (kedd)
2022-es U19-es Európa-bajnokság, selejtező elitkör
Magyarország HUN
Magyarország
Törökország
Törökország TUR

Magyarország
Magyarország
1
4
10
13
20
1
Ertuğrul Çetin
2
Seyhan Yiğit
3
Ismail Zehir
4
Emin Bayram
6
Bartuğ Elmaz
9
Metehan Altunbaş
10
Ömer Faruk Beyaz
13
Erciyas
16
Eren Aydın
19
Karaal
20
Ahmet Gülay
Magyarország-Törökország 20220329
Törökország
Törökország
Cserék
Magyarország
Magyarország
3
Török Kevin
5
Alaxai Áron
8
Biben Barnabás
74'
11
Kerezsi Zalán
59'
12
Molnár Zsombor
15
Nagy Olivér
45'
79'
16
Simut Mario
83'
18
Gera Zalán
83'
87'
23
Horváth Rajmund
Törökország
Törökország
7
Tuğbey Akgün
70'
80'
90'
8
Yiğit Emre
11
Burak Ince
12
Kağan Moradaoğlu
14
Emre Demir
95'
15
Abdullah Şahindere
17
Kazımcan Karataş
95'
18
Veysel Sönmezsoy
54'
85'
85'


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...