U19: Szoros mérkőzésen vereség Szlovákia ellen
U19 férfi   |   Csapat   |   2022. augusztus. 23., 22:06
U19: Szoros mérkőzésen vereség Szlovákia ellen

Kedden délután Szlovákia ellen lépett pályára a férfi U19-es válogatott Szencen. A felkészülési mérkőzésen a mieink jó teljesítményt nyújtottak, de a helyzeteiket nem tudták gólra váltani, így a hazaiak 1-0-s sikert arattak.

A jelenleg is zajló összetartás a második közös edzőtáborozás Szélesi Zoltán irányítása alatt. A csapat szeptemberben Eb-selejtezőkön szerepel Walesben, így a legfontosabb célkitűzés a lehető legjobb felkészülés az őszi megmérettetésre. 

Ennek jegyében a négynapos gyirmóti edzőtábor alatt két felkészülési mérkőzést játszik a csapat, Szlovákia ellen, az első találkozóra került sor kedden délután.

A találkozó jó iramban indult, és az első negyedórában a magyar válogatott diktálta a tempót, sőt, több veszélyes, kaput eltaláló lövése is volt. A 14. percben Lisztes próbálkozását bravúrral hárította a hazaiak hálóőre. A vezetést azonban mégis a szlovákok szerezték meg, a 19. percben egy balszélen indított akciót követően középre került a labda, Demjanovic pedig 16 méterről a bal alsóba lőtt. 

A kapott találat ellenére sem rendültek meg a mieink, a fordulást követően is saját játékukat játszották, támadásokat építettek. A második félidőben északi szomszédunk több veszélyes kontrát is vezetett, de gólt nem sikerült szereznie. Együttesünk az utolsó percig harcolt, helyzeteit azonban nem tudta kihasználni, így jó játékkal szűkös vereséget szenvedett.

„Rövid ideje vettük át a csapatot a stábommal, eddig csak négy edzésünk és két mérkőzésünk volt együtt. Ennek ellenére úgy érzem, hogy a fiúk nagyot léptek előre azóta, hogy elmondtuk nekik az elképzeléseinket, és megmutattuk nekik a várt játékot. A mai mérkőzésen már egy szervezettebb csapat lépett pályára, jól kivitelezett labdakihozatalokkal és támadásépítésekkel. Sajnos vereséget szenvedtünk, egy gyors, agilis, néhol túlzottan is kemény ellenféllel szemben, akik az egyetlen igazi helyzetüket berúgták. Nekünk elsősorban a helyzetkihasználás terén kell fejlődnünk, hiszen három százszázalékos helyzetünk is volt, de ezeket nem tudtuk értékesíteni. Mindent összevetve azonban elégedett vagyok a srácok teljesítményével, és bizakodóan várom a csütörtöki összecsapást. Lesznek hiányzóink, hiszen néhány játékosnak vissza kellett térnie a klubjához, de bízom benne, hogy azok, akik megkapják majd a lehetőséget, élni is fognak vele."

A válogatott augusztus 25-én, csütörtökön 16.00 órakor Gyirmóton lép pályára ismét Szlovákia ellen.

Szlovákia U19-Magyarország U19 1-0 (1-0)

Magyarország: Mergl Szabolcs - Farkas Bendegúz (Polyák Kristóf, 46.), Bodnár Gergő (Deákovits Richárd, 61.), Nagy Zoltán, Kovács Patrik - Lisztes Krisztián (Tarcson Ákos, 75.), Fiath Bence (Kiss Norbert, 61.), Kocsis Dominik - Berki Marcell (Kállai Zalán, 80.), Gruber Zsombor (Ulbert Renátó, 61.), Bakti Balázs (Artner Dávid, 80.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...