Vereség a norvégoktól, lemaradtunk az elitkörről
U19 férfi   |   Csapat   |   2023. október. 17., 14:59
Vereség a norvégoktól, lemaradtunk az elitkörről

Férfi U19-es válogatottunk vereséggel zárta a lettországi Eb-selejtező tornát, és rosszabb gólkülönbségével elvesztette a második helyet, így nem jutott tovább a csoportból.

A mieink a lettek elleni 1-1-es döntetlen és a Gibraltár elleni 6-0-s győzelmet követően a norvégok ellen léptek pályára Rigában. A pontszerzés biztos továbbjutást jelentett volna a mieink számára, de rossz előjel volt, hogy Babó Levente csapatát rengeteg sérülés sújtotta az elmúlt egy hétben, így nem volt lehetőség az egészséges játékosok pihentetésére.

A mérkőzés első félidejében a norvégok irányították a játékot, magasan védekezve igyekeztek már a magyar tizenhatosnál labdát szerezni, és sokszor sikerült is zavarba hozni a védelmünket. A meccs első helyzete mégis a magyar válogatott előtt adódott, egy kontra végén Boros Zsombor tört kapura, majd 17 méterről kapura lőtt, a labda a keresztlécet érintve hagyta el a pályát.

Az első negyedóra után máris cserélnünk kellett, Szűcs Tamásnak bokasérülés miatt kellett elhagynia a pályát. A folytatásban a védekezés felemésztette az energiáinkat, nem tudtunk helyzeteket kialakítani, de a norvégok mezőnyfölénye is meddő volt.

A gól nélküli első félidőt követően a második játékrészben nem sokáig bírtuk a nyomást, az 51. percben Egeli vette be a kapunkat, majd egy kontra végén, az 57. percben Faraas is eredményes volt. A mieink mindent megtettek a szépítő gól megszerzése érdekében, több kockázatot vállaltunk, hadrendet váltottunk, és a 85. percben sikerült szépítenünk, Cibla Flórián beadása után Klausz Milán továbbította a kapuba az egyik norvég védőről lepattanó labdát (1-2). Az egyenlítés azonban elmaradt, így a norvégok megnyerték a találkozót.

A csoport másik mérkőzésén a házigazda lettek 8-0-ra nyertek Gibraltár ellen, így azonos gólkülönbség mellett (a letteknek 9-4 , míg nekünk 8-3), több szerzett góllal ők szerezték meg a második helyet. A mieink a harmadik helyen zárták a viadalt, és nem lesznek ott a tavaszi elitkörben.

Magyarország-Norvégia 1-2 (0-0)
Magyarország: Pécsi Ármin - Komlósi Bence, Kocsis Gergely, Miklós Péter - Boros Zsombor, Michael Okeke, Tóth Alex, Vingler László, Szvoboda Dániel (Cibla Flórián, 54.) - Szűcs Tamás (Mohosi Barnabás, 17.), Pintér Filip (Klausz Milán, 54.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...