U19: Kiütéses siker Gibraltár ellen
U19 férfi   |   Csapat   |   2022. szeptember. 24., 18:30
U19: Kiütéses siker Gibraltár ellen

Gibraltár ellen lépett pályára férfi U19-es válogatottunk a walesi Európa-bajnoki selejtezőtorna második mérkőzésén. A mieink már a 4. percben megszerezték a vezetést, és végig fölényben futballozva, nagy arányú, 8-0-s győzelmet arattak.

A csapat korán nyomást helyezett az ellenfélre, aminek meg is lett az eredménye, a 4. percben Dragóner kezdte meg a gólgyártást, Kocsis szögletét követően. A 9. percben ismét csapatkapitányunk volt eredményes, egy távoli bombával duplázta meg az előnyünket.

A 29. percben Berki szerzett gólt, majd három perccel később újra betalált, így ő is duplázni tudott. Mindkét gólt megelőzően Farkas készített elő.

A szünetben kettőt cserélt Szélesi Zoltán szövetségi edző, Kocsist Tuboly, míg Kovácsot Horváth váltotta.

Az újabb találatig sem kellett sokat várni, az 57. percben Gruber lőtt a gibraltáriak hálójába. Az 59. percben szabadrúgáshoz jutottak a mieink, amelyet Tuboly végzett el, méghozzá sikeresen, így ő is feliratkozott a góllövők közé.

A 61. percben Gruber helyére Jurek, míg Berki helyére Kiss érkezett, és mindketten éltek is a lehetőséggel, Kiss a 64. percben Farkas beadását fejelte a kapuba, a 88. percben pedig Jurek szerezte meg a mieink utolsó találatát.

A lefújást követően Szélesi Zoltán szövetségi edző értékelt:

„Már a mérkőzés előtt egyértelmű volt, hogy csak a győzelem az elfogadható eredmény, de szerencsére ez nem helyezett nyomást a fiúk vállára. Sokat segített, hogy már az első percekben meg tudtuk szerezni a vezetést, és ezt követően egy percig sem forgott veszélyben a három pont sorsa. A játékosok megvalósították a taktikai elképzeléseket, kihasználták a területeket a széleken, és jó arányban értékesítettek a helyzeteket. Még egy nehéz mérkőzés vár ránk, de természetesen a győzelemre játszunk majd Írország ellen.”

A mieink megszerezték első győzelmüket a tornán, míg a csoport második mérkőzésén Írország 2-0-ra nyert Wales ellen. Az utolsó találkozón az eddig hibátlan írek ellen lépünk pályára.

A csoport jelenlegi állása:

  1. Írország (6 pont)
  2. Magyarország (4 pont)
  3. Wales (1 pont)
  4. Gibraltár (0 pont)

Eb-selejtező, 2. mérkőzés, Denbigh

Magyarország-Gibraltár 8-0 (4-0)

Magyarország: Mergl Szabolcs – Farkas Bendegúz, Dragoner Áron, Nagy Zoltán, Kovács Patrik (Horváth Hunor, 46.) – Kocsis Dominik (Tuboly Máté, 46.), Szűcs Tamás, Berki Marcell (Kiss Norbert, 61.) – Lisztes Krisztián (Tarcson Ákos 33.), Gruber Zsombor (Jurek Gábor, 61.), Bakti Balázs

Gólszerzők: Dragoner Áron (4., 9.), Berki Marcell (29., 32.), Gruber Zsombor (57.), Tuboly (60.), Kiss Norbert (64.), Jurek Gábor (88.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...