Kétgólos hátrányból nyertek a dánok ellen az U19-esek
U19 férfi   |   Csapat   |   2022. február. 23., 18:28
Kétgólos hátrányból nyertek a dánok ellen az U19-esek

U19-es válogatottunk kétgólos hátrányból fordítva 3-2-re legyőzte a dán csapatot a márciusi Eb-selejtező elitkör főpróbáján a spanyolországi San Pedro del Pinatarban.

A Tímár Krisztián vezette magyar csapat március végén hazai pályán vívhatja ki a szlovákiai U19-es Európa-bajnokságon való részvételt, a mieinknek ehhez meg kell nyerniük elitkörös csoportjukat, amelyben Törökország, Izrael és Skócia szerepel még. A tétmérkőzések előtt idén három felkészülési meccset játszott le a csapat, agz első kettőt február elején a bosnyákok ellen (6-2, 0-0), az utolsót pedig szerda délután a spanyolországi San Pedro del Pinatarban, a szintén elitkörös dánok ellen.

A mérkőzés nem kezdődött jól számunkra, a dánok már a 2. percben vezetéshez jutottak, kihasználva egy labdakihozatalunk során becsúszó egyéni hibát (0-1). El kellett telnie jó tíz percnek, mire a magyar válogatott felvette a dánok által diktált tempót, ezt követően viszont kiegyenlítetté vált a mérkőzés, sőt inkább a mieink irányították a játékot. A helyzeteink megvoltak az egyenlítéshez, a lehetőségeinkből azonban nem született gól, a dánok viszont a 40. percben, egy gyors támadás végén megduplázták az előnyüket (0-2).

A szünetben hármat cseréltünk, és a folytatásban is nagy elszántsággal harcoltunk a szépítő találatért, majd az 50. perctől pedig már az egyenlítésért, ekkor ugyanis egy szöglet után Alaxai Áron fejesével egy gólra felzárkóztunk (1-2). A második félidőben is megvoltak a helyzeteink, de ezúttal a pontrúgásaink voltak igazán veszélyesek, a 79. percben egy szöglet után Kerezsi Zalán fejesével megszereztük az egyenlítő találatot (2-2). És ezzel még nem volt vége, a 90. percben ugyanis egy harmadik gólt is elértünk, ezúttal egy szabadrúgást követően került Kerezsi Zalán elé a labda, első próbálkozását még védte a kapus, a kipattanót azonban a léc alá lőtte, beállítva a 3-2-es végeredményt.

– Egy igazán kiváló ellenféllel kerültünk szembe, kellett néhány perc, mire fel tudtunk venni a szükséges tempót, sajnos ebben a periódusban nem tudtuk megúszni a kapott gólt sem – értékelt a mérkőzés után Tímár Krisztián. – Az álmosabb kezdés után átvettük az irányítást, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, viszont a szünet előtt a dánok elmentek egy kontrából, és megszerezték a második góljukat is. A szünetben a kisebb taktikai változtatások mellett azt is kértük a játékosoktól, hogy higgyenek magukban, mert az első félidő alapján nem kérdés, hogy ledolgozhatjuk a hátrányt. Az elmúlt időszak pozitív eredményeinek is köszönhetően megvolt a csapatban a fordításhoz szükséges önbizalom, és egy remek második félidei teljesítménnyel kiharcoltuk a győzelmet. Gratulálok a játékosaimnak, végig nagy szívvel, remek mentalitással és példás munkabírással futballoztak, ennek köszönhetik a győzelmet, amelynek értékét tovább növeli, hogy egy kiemelkedő képességű riválissal szemben érték el.

Dánia-Magyarország 2-3 (2-0)
Magyarország: Molnár Zsombor - Szujó Attila, Alaxai Áron, Debreceni Ákos - Kovács Mátyás, Horváth Artúr (Helembai Márk, 86.), Lucas Mario Simut (Nagy Olivér, 58.), Bényei Ágoston (Biben Barnabás, 46.), Benczenleitner Barna (Kerezsi Zalán, 46.) - Németh Dániel, Vancsa Zalán (Horváth Rajmund, 46.)
Gólszerzők: Nibe 2., Gammelgaard 40., ill. Alaxai 50., Kerezsi 79., Kerezsi 90.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...