U19: Döntetlen Törökország ellen
U19 férfi   |   Csapat   |   2023. március. 25., 23:15
U19: Döntetlen Törökország ellen

U19-es válogatottunk Törökország ellen lépett pályára az angliai elitkör 2. fordulójában. A mieink végig uralták a mérkőzést, számtalan helyzetet alakítottak ki, és a 73. percben Jurek révén pedig a vezetést is megszerezték, a törökök azonban öt perccel a rendes játékidő vége előtt egyenlítettek így döntetlen született.

Az első tíz percben ismerkedtek egymással a csapatok, ezt követően azonban válogatottunk egyértelműen átvette a kezdeményezést. Az első nagyobb helyzetünkre szűk negyedórát kellett várni, ekkor a jobbszélen meginduló Dénes Adrián került helyzetbe, lövését azonban a török kapus bravúrral hárította.

Az első félidőben csapatunk többet birtokolta a labdát, többször eljutott az ellenfél kapujáig, sőt, több kaput eltaláló lövése is volt, amelyeket a törökök hálóőre legtöbbször csak szögletre tudott kiütni. A 35. percben Keresztes, míg a 37. percben Bakti lövését kellett hárítania.

A második játékrészben még inkább beszorítottuk az ellenfelet, és folyamatosan támadásokat vezettünk ellene: a 65. percben Keresztes egy szögletet követően lőtt a kapu felé, míg három perccel később a Berkit váltó Jurek a felsőlécet találta el. Öt perccel később azonban labdát szereztünk a középpályán, Bakti Vancsához juttatta a játékszert, aki tökéletesen játszotta meg Jureket, így megszereztük a vezetést.

A folytatásban sem változtattunk játékunkon, a 82. percben ismét Jurek előtt adódott nagy lehetőség, de Yilmaz hárítani tudott. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt Törökország Demir révén azonban egyenlített, így a találkozó 1-1-es döntetlennel zárult.

- Nehéz mit mondani a mérkőzést követően, fegyelmezetten és szervezetten játszottunk, uraltuk a találkozót. Félidőnként három-négy gólhelyzetig jutottunk el, amelyekből csak egyet tudtunk értékesíteni. Ehhez hasonlóképpen Anglia ellen is volt ennyi lehetőségünk, de ott tíz emberrel nem tudtunk betalálni. Nem lehetek elégedetlen a védekezéssel, a támadásszervezéssel, azzal viszont igen, hogy ilyen gyenge százalékban használtuk ki a helyzeteinket. Bosszantó, hogy egy apró egyéni hibából gólt kapunk. Még nem dőlt el a továbbjutás sorsa, az utolsó mérkőzésen mindenképpen nyernünk kell – értékelt Szélesi Zoltán szövetségi edző a hármas sípszó után.

A csoport másik mérkőzésén Izland 1-0-ra legyőzte Angliát.

U19, Európa-bajnoki selejtezők, elitkör, 2. forduló

St. George’s Park

Törökország-Magyarország 1-1 (0-0)

Magyarország: Pécsi Ármin – Farkas Bendegúz (Polyák Kristóf, 60.), Yaakobishvili Antal, Nagy Zoltán, Kovács Patrik – Dénes Adrián, Kocsis Dominik, Bakti Balázs (Vajda Botond, 87.) – Berki Marcell (Jurek Gábor, 64.), Vancsa Zalán, Keresztes Noel (Nagy-Kolozsvári Dániel, 64.)

Gólszerzők: Demir (85.), ill. Jurek (73.)

A csoport jelenlegi állása:

  1. Izland (4 pont)
  2. Anglia (3 pont)
  3. Törökország (2 pont)
  4. MAGYARORSZÁG (1 pont)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...