Román U19-es siker Telkiben
U19 férfi   |   Csapat   |   2023. augusztus. 23., 20:11
Román U19-es siker Telkiben

Férfi U19-es válogatottunk 3-2-es vereséggel zárta a románok elleni felkészülési mérkőzést Telkiben.

U19-es válogatottunk az első szezonbeli felkészülési mérkőzését játszotta szerdán az MLSZ edzőközpontjában. Babó Levente szövetségi edzőnek nem volt könnyű dolga, mert mindössze két nap állt rendelkezésre a felkészülésre, ráadásul a kerettagok egy részével korábban még nem dolgozhatott együtt. 

A mérkőzés első tíz perce kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat a fegyelmezett védekezésre helyezte a hangsúlyt. A meccs első helyzete góllal végződött, egy bal oldali akció végén Kovács Patrik passzolt Bukivocs Andráshoz, aki 16 méterről hajszálpontosan lőtt a jobb alsó sarokba (1-0).

Gyorsan jött a válasz, egy bal oldali szöglet után nem tudtunk felszabadítani, visszakerült a vendégekhez a labda, majd egy bal oldali beadás után Tudose fejelt a kapunk bal oldalába (1-1). A gyors gólváltás után is küzdelmes maradt a játék, egyik csapat sem vállalt extra kockázatot, így komolyabb helyzetek nem alakultak ki a kapuk előtt. A 34. percben a románok mégis megszerezték a vezetést: a jobb oldalon vezettek akciót, majd a pontos beadás után Stan fejelt közelről a kapunkba (1-2).

A félidőben Babó Levente szövetségi edző hármat cserélt, két friss támadót küldött pályára. A fordulás után nehéz dolgunk volt a szervezetten védekező románok ellen, de az 54. percben szép góllal egyenlítettünk: Kovács Patrik ívelt a tizenhatos vonalánál helyezkedő Klauszhoz, aki remek labdával ugratta ki Átrok Zalánt, ő pedig a kifutó kapus mellett higgadt a hálóba helyezett (2-2).

Az 57. percben egy nagy védelmi hibát kis híján kihasználtak a vendégek, Kocsis Gergely a gólvonalról becsúszva vágta ki a labdát. A 62. percben egy oldalforgatás után Bodnár passzolt Huszárhoz, aki a jobbösszekötő helyéről a jobb kapufát találta telibe. A 80. percben visszavették a vezetést a románok, egy akciójuk végén Gyetván elsőre védeni tudott, de a kipattanót Aioanei a hálóba lőtte (2-3). A mérkőzés végére Babó Levente a keret minden tagját pályára küldte, a 89. percben még fejeltünk egy kapufát, de kiegyenlíteni nem sikerült, a románok 3-2-re megnyerték a találkozót.

A mieink legközelebb szeptemberben játszanak nemzetközi mérkőzést: a szabadkai Vilotic-tornán a francia, a szerb és a montenegrói válogatott ellen.

– Voltak pozitívumok a mai mérkőzésben, elsősorban a játékosok hozzáállását emelném ki, egy pillanatra sem adták fel a küzdelmet, másrészről azonban hiába játszottunk végig labdabirtoklási fölényben, három hatalmas hibából három gólt kaptunk, és ez vereséget eredményezett – értékelt a mérkőzés után Babó Levente. – A támadójátékunkat illetően bőven van hiányérzetem, mert a labdabirtoklási fölényt az első félidőben nem tudtuk helyzetekre váltani, több mozgásra, mélységi indulásra lett volna szükség ahhoz, hogy megbontsuk az ellenfél védelmét. Egyelőre alakul a keretünk, több új játékost is megnéztünk ezen az edzőtáborozáson, és a mai mérkőzés alapján még vannak posztok, amelyek erősítésre szorulnak. Hamarosan a Vilotic-kupára utazunk, ahol hasonlóan erős riválisok ellen játszunk majd, és a három szabadkai mérkőzés végére szeretnénk véglegesíteni az októberi Eb-selejtezős keretet

Magyarország-Románia 2-3 (1-2)
Magyarország: Pécsi Ármin (Gyetván Márk, 46.) - Umathum Ádám, Kocsis Gergely, Kaczvinszki Dominik (Komlósi Bence, 75.) - Bodnár Gergő (Szvoboda Dániel, 86.), Okeke Michael (Papp Csongor, 86.), Vingler László (Tóth Alex, 64.), Kovács Patrik (Manner Balázs, 86.)- Mohos Barnabás (Átrok Zalán, 46.), Huszár Marcell (Barkóczi Benedek, 64.), Bukovics András (Klausz Milán, 46.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...