U19: Szerdától az Európa-bajnokságért játszik a válogatott
U19 férfi   |   Csapat   |   2022. március. 22., 17:41
U19: Szerdától az Európa-bajnokságért játszik a válogatott

Finisbe ért az U19-es válogatott felkészülése, szerdán este, Izrael ellen lép pályára férfi csapatunk az Eb-selejtező elitkörben, az ETO Parkban.

Tímár Krisztián csapata ősszel az osztrák, a fehérorosz és az észt válogatottat megelőzve csoportja élén végzett az Eb-selejtező első felvonásán, és ezzel továbbjutott a tavaszi elitkörbe. A csapat most visszatér Győrbe, az őszi sikerek helyszínére, hogy megmérkőzzön három elitkörös ellenfelével, az izraeli, a skót és a török válogatottal.

A tétmérkőzések óta öt felkészülési mérkőzést játszott a magyar csapat, az olaszok ellen novemberben egyszer nyert (3-1), egyszer vereséget szenvedett (0-1), a bosnyákokat februárban előbb 6-2-re legyőzte, majd 0-0-s döntetlent játszott a két csapat, végül az elitkörös főpróbán 3-2-re nyertünk a dánok ellen Spanyolországban.

Az elitkör első mérkőzését szerdán 19.30-kor játssza le együttesünk az ETO Parkban, az ellenfél Izrael válogatottja lesz, amely ősszel Moldovát és Ciprust legyőzve, a hollandok mögött a második helyen végezve harcolta ki a továbbjutást.

– Az elitkörös torna tétje óriási, hiszen tornagyőzelem esetén bejuthatunk Európa nyolc legjobb csapata közé, ami az aktuális ellenfelektől függetlenül hatalmas bravúr lenne egy magyar U19-es válogatottól – nyilatkozta Tímár Krisztián. – Az elitkörben már minden csapat nagyon erős, ráadásul egy rendkívül kiegyensúlyozott csoportba kerültünk. Akár egyetlen gyengébb meccs is a továbbjutásába kerülhet bármelyik válogatottnak, ezért kulcsfontosságú, hogy végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsunk a tornán. Úgy érzem, a török, az izraeli és a magyar válogatott között szinte semmilyen különbség nincs a csapatok erősségét tekintve, kizárólag az aktuális forma, a pillanatnyi teljesítmény, és a játékosok sikeréhsége, motiváltsága fogja eldönteni az eredményeket a pályán. Az eddigiekben a legnagyobb erényünk az volt, hogy minden ellenfelünkre sikerült ráerőltetnünk az akartunkat: letámadásra építő, kezdeményező, megalkuvást nélküli támadófutballt játszottunk még a legerősebb riválisok ellen is. Abban bízom, hogy ezt az erősségünket az elitkörös mérkőzéseken is ki tudjuk domborítani.

A válogatott keret itthon játszó tagjai múlt héten már együtt készültek Telkiben, a hét elején csatlakoztak hozzájuk a külföldi kerettagok, így az első meccset megelőző napokban, hétfőn és kedden már teljes létszámban készült a csapat.

A magyar válogatott elitkörös kerete:

Kapusok:

Senkó Zsombor (Juventus)
Molnár Zsombor (Vasas)

Védők:

Szujó Attila (DVSC)
Csinger Márk (SPAL)
Alaxai Áron (Puskás Akadémia)
Török Kevin (Lecce)
Debreceni Ákos (Szeged)

Középpályások:

Kovács Mátyás (MTK Budapest)
Horváth Artúr (MTK Budapest)
Bényei Ágoston (DVSC)
Benczenleitner Barna (Honvéd-MFA)
Kerezsi Zalán (Honvéd-MFA)
Lucas Mario Simut (Haladás)
Nagy Olivér (Soroksár)
Biben Barnabás (Szentlőrinc)
Sztojka Dominik (Vasas)

Támadók:

Horváth Rajmund (Haladás)
Gera Zalán (FTC)
Németh Dániel (Lendava)
Vancsa Zalán (MTK Budapest)


A torna programja:


2022.03.23., 16:00: Törökország-Skócia – Gyirmót, Alcufer Stadion
2022.03.23., 19:30: Izrael-Magyarország – Győr, ETO Stadion

2022.03.26., 16:00: Törökország-Izrael – Győr, ETO Stadion
2022.03.26., 19:45: Magyarország-Skócia – Gyirmót, Alcufer Stadion

2022.03.29., 18:00: Magyarország-Törökország – Győr, ETO Stadion
2022.03.29., 18:00: Skócia-Törökország – Gyirmót, Alcufer Stadion

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...