Utánpótlás Eb-selejtezők: Idén is négyből négy a mérleg
U17 férfi   |   Csapat   |   2018. október. 17., 09:47
Utánpótlás Eb-selejtezők: Idén is négyből négy a mérleg

A női U17-es és U19-es válogatottunk után a férfi U17-es és U19-es csapat is továbbjutott Európa-bajnoki selejtező csoportjából.

Utánpótláscsapataink az előző két évben végrehajtották azt a bravúrt, amit azt megelőzően egyszer sem: kivétel nélkül továbbjutottak az őszi Európa-bajnoki selejtező csoportjukból, és biztosították helyüket a tavaszi elitkörben. Most a 2000-es és a 2002-es korosztály bizonyíthatott, és bizonyított is: a két női csapat a második helyen, a két férfi együttes csoportgyőztesként jutott tovább csoportjából, így sorozatban a harmadik évben leszünk jelen minden csapatunkkal a tavaszi elitkörben.

A fiúk dupla csoportgyőzelme azért is bravúr, mert olyan válogatottakat előztek meg, amelyeket felnőtt szinten jelenleg magasabban rangsorolnak nálunk: a Preisinger Sándor vezette U17-es csapat a szerbek és a románok megelőzésével, a Németh Antal irányította U19-esek az osztrák és a szlovén együttes legyőzésével jutott veretlenül tovább. A hét ponttal megszerzett első helyek azt jelentik, hogy a mieink egy csoportgyőztest és két csoportmásodikat kapnak majd az elitkör december 6-i sorsolásán.

A lányoknál a Schumi Dorottya vezette U17-es csapat a felkészülési mérkőzéseken még nem teljesített igazán jól, de a tétmeccsekre feljavult, és Szkopjéban a bosnyákok, valamint a macedónok legyőzése után a jóval magasabban jegyzett francia csapatot is meg tudta szorítani. 

Turtóczki Sándor U19-es együttese magabiztosan hozta a kötelező győzelmeket Moldova és Macedónia ellen, a továbbjutás szempontjából tét nélküli, finnek elleni mérkőzésere azonban elfogyott az ereje, így ezúttal nem tudott bravúrt elérni. A női elitkörök sorsolását november 23-án rendezik.

Utánpótlás-válogatottjaink eredményei:

Női U17:

Bosznia-Hercegovina-Magyarország 0-1
Macedónia-Magyarország 1-4
Franciaország-Magyarország 3-1

Női U19:

Magyarország-Moldova 6-0
Magyarország-Macedónia 9-0
Magyarország-Finnország 0-7

Férfi U17:

Magyarország-Románia 0-0
Magyarország-Litvánia 3-0
Magyarország-Szerbia 1-0

Férfi U19:

Magyarország-Szlovénia 2-1
Magyarország-Koszovó 0-0
Magyarország-Ausztria 2-1


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.