Döntetlennel kezdtük az U17-es Eb-selejtezőt
U17 férfi   |   Mérkőzések   |   2018. szeptember. 30., 17:08
Döntetlennel kezdtük az U17-es Eb-selejtezőt

Férfi U17-es válogatottunk a románok elleni mérkőzés nagy részében mezőnyfölényben játszott, de a helyzeteit nem tudta kihasználni, így 0-0-ás döntetlennel zárta első Eb-selejtezőjét a hazai rendezésű minitornán.

A Preisinger Sándor vezette magyar U17-es válogatott megkezdte szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező tornán. A mieink a román, a litván és a szerb csapat mellett próbálják megszerezni a csoport első két helyének valamelyikét, e két pozíció biztos elitkörös szereplést jelentene válogatottunk számára.

Vasárnapi riválisunk, a román válogatott volt a magyar csapat legutóbbi ellenfele is a felkészülés során, a két együttes szeptember elején, a lengyelországi Syrenka Kupán találkozott egymással, akkor 2-2 lett a végeredmény. Jól kezdtük a mérkőzést, magasan védekeztünk, már a román térfélen megpróbáltunk megakadályozni az ellenfél támadásépítését, és labdaszerzéseink után néhányszor sikerült zavart okoznunk a románok védelmében. A félidő első felében volt néhány kisebb lehetőségünk, miközben magabiztosan hatástalanítottuk a románok támadásait. Hegyi Krisztiánnak először a 27. percben akadt dolga, a vendégek első veszélyes támadása végén, mi viszont hiába támadtunk sokkal többet, nem tudtunk megdolgoztatni a román kapust, mert az ellenfél tizenhatosánál rendre hiba csúszott a játékunkba.



A gól nélkül első 45 perc után kiegyenlített játékkal kezdődött a második játékrész, veszélyesebbé váltak a románok támadásai, míg a mieinknek továbbra is nehézségeik voltak az ellenfél kapujának közelében. Preisinger Sándor a 63. percben használta ki első cserelehetőségét, Baráth Péter érkezésével egy fokkal támadóbb szellemű lett a csapatunk. A 65. percben egy jobb oldali szabadrúgás után Mester Csaba előtt adódott nagy lehetőség, majd Zuigéber Ákos fejese tévesztett célt, három perccel később Hegyi Krisztiánnak kellett nagyot védenie egy 23 méteres román szabadrúgás után.

A 71. percben mi is elvégeztünk egy veszélyes szabadrúgást, Kata Mihály próbálkozását szögletre ütötte a románok kapusa. A 81. percben kettős cserével frissítettünk, Szalay Szabolcs és Molnár Rajmund érkezett a pályára. A 85. percben Hegyinek kellett ismét nagyot védenie, majd Baráth elől szabadítottak fel a vendégek védőit a 16-oson belül. Ezeknél nagyobb helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani a kétperces hosszabbítás végéig, így gólnélküli döntetlennel ért véget az összecsapás.

A csoport másik mérkőzésén Szerbia 2-1-re legyőzte a mieink szerdai ellenfelét, Litvániát. 

– Taktikailag meg tudtuk valósítani, amit elterveztünk, nyomás alatt tartottuk a románokat, hátul pedig végig stabilak maradtunk. A támadójátékunk sajnos nem volt hatékony, az ellenfél kapuja előtt nem tudtunk olyan megoldásokat választani, amiből gólt szerezhettünk volna. Javítanunk kell a következő mérkőzésen – értékelt a lefújás után Preisinger Sándor.

Magyarország-Románia 0-0
Magyarország: Hegyi Krisztián - Buna Gábor, Balogh Botond, Posztobányi Patrik, Bekker Roland - Kata Mihály, Ominger Gergő (Baráth Péter, 63.) - Komáromi György (László Dávid, 91.), Mester Csaba (Molnár Rajmund, 81.), Zuigeber Ákos - Németh András (Szalay Szabolcs, 81.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Telki Kupa: Kevés volt a kétgólos előny a horvátok ellen
Telki Kupa: Kevés volt a kétgólos előny a horvátok ellen

U17-es válogatottunk az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a horvátok ellen a Telki Kupa nyitónapján, de a vendégek a fordulás után ...

Döntetlent játszott az angolokkal az U17-es válogatott
Meccsbeszámoló
Vereség az írektől, búcsúztunk az Eb-től

U17-es válogatottunk az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a horvátok ellen a Telki Kupa nyitónapján, de a vendégek a fordulás után ...