Női U19: Góleső Moldova ellen
U19 női   |   Szurkolók   |   2018. október. 03., 18:45
Női U19: Góleső Moldova ellen

Parádés győzelmet aratott U19-es női válogatottunk Moldova ellen az Eb-selejtező minitornán. Első mérkőzésünkön hat gólt lőttünk, a következő ellenfél Macedónia lesz szombaton.

Az előző két évben sikerrel vette az akadályt a női U19-es válogatottunk és továbbjutott az Európa-bajnoki selejtező elitkörébe. A tavaszi fordulóba jutástért most Moldova, Macedónia és Finnország a mieink ellenfele a hazai rendezésű minitornán.  

Turtóczki Sándor szövetségi edző csapata felkészülése nem sikerült jól  Észak-Írország és Szlovénia ellen. Ezeken a találkozókon egy döntetlen és három vereség volt az együttes mérlege.

Az első, Moldova elleni mérkőzést megelőző összetartáson azonban már összeállt a keret, a játékosok főleg a támadások gyakorlására helyezték a hangsúlyt, aminek az eredménye a kezdőrúgás után azonnal látszott. A magyar csapat magabiztosan kezdte a találkozót, rögtön az elején tűz alá is vettük a moldáv kaput, előbb Pusztai Sára, majd Farkas Lily Anna próbálkozott. Hamarosan az első magyar gól is megszületett, a 17. percben Pintye Vivien passzából Pusztai Sára találta be (1–0).

 A duplázásra sem kellett sokat várni, a 20. percben már 2–0 állt az eredményjelzőn, Farkas Lily Anna volt eredményes. Négy percre rá pedig Kovács Laura értékesített egy büntetőt (3–0).

A moldáv játékosok a felezővonalon is csak elvétve jutottak át, a magyarok ezzel szemben egymás után dolgozták ki a helyzeteket, az első játékrészben végig nyomás alatt tartották az ellenfél kapuját. A negyvenötödik percben Farkas Lily Anna duplázta meg találatai számát (4–0), majd a hosszabbításban Pintye is betalált, aki így gólpassza mellett góllal is hozzájárult a válogatott sikeréhez (5–0).

A fordulás után a szünetben beállt Bódai Vivien öt perc után már fel is iratkozott a gólszerzők közé (6–0). A második játékrészben, immár nyomás nélkül futballozva sem fogták vissza magukat a lányok és a kapujuk elé szögezték az ellenfelüket, továbbra is sok helyzetet dolgoztak ki. A 79. percben például Vachter Fanni trükkös szabadrúgása nem sokkal kerülte el a kaput. Moldova ezzel szemben nem adott munkát Terestyényi Anna kapusnak a másik térfélen.

– Akkor lehet nagy arányú győzelmet aratni, ha a csapat megérzi, hogy az ellenfél bátortalan, esetleg arra is gondolnak a játékosok, hogy ezen a mérkőzésen ők a jobbak. A mérkőzés előtt is úgy kezeltem ezt a meccset, hogy Moldova verhető ellenfél, ezt a pályán realizálták a lányok. Sőt, játékban kicsit többet is kaptam, mint vártam – nyilatkozta a mérkőzés után Turtóczki Sándor szövetségi edző az mlsz.hu-nak.  – Kértem, hogy ne csak a szélen vezessünk támadásokat, az első félidőben szépen ki is rajzolódott, hogy középen veszélyes  lehetőségeket tudunk kialakítani. A következő mérkőzéseken is ilyen játékot szeretnék látni, hogy ez gólok tekintetében mit fog jelenteni, azt majd meglátjuk.

Magyarország–Moldova 6–0 (5–0)
Pusztai (17.), Farkas (20., 45), Kovács (24.), Pintye (45+2.), Bódai (50.)

Magyarország: Terestyényi Anna – Nagy Virág (Kovács Virág, 46.), Kovács Laura, Váradi Ráhel, Csolti Réka – Kovács Eszter, Farkas Lily Anna (Vig Klaudia, 76.), Pusztai Sára – Vachter Fanni, Dorner Dóra (Bódai Viktória, 46.), Pintye Vivien (Vári Viktória, 46).

Az Eb-selejtező minitorna további mérkőzései:

Október 3., szerda:

Finnország-Macedónia 5-0

Október 6., szombat:

Magyarország-Macedónia, 15.30, Üllő
Finnország-Moldova, 15.30 Dabas

Október 9., kedd:

Macedónia-Moldova, 15.30, Dabas
Magyarország-Finnország 15.30, Üllő


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...