Második helyen jutott az elitkörbe a női U17-es válogatott
U17 női   |   Mérkőzések   |   2018. szeptember. 26., 15:10
Második helyen jutott az elitkörbe a női U17-es válogatott

A magyar válogatott alulmaradt a franciákkal szemben a szkopjei Eb-selejtező torna utolsó játéknapján, így a második helyen kvalifikálta magát a tavaszi elitkörbe.

A Schumi Dorottya vezette magyar csapat a múlt heti első játéknapon 1-0-ra legyőzte a bosnyákokat, majd vasárnap 4-1-re a házigazda macedónokat, így az utolsó játéknap eredményeitől függetlenül biztosította helyét a tavaszi elitkörben. Az utolsó mérkőzésünk tétje a csoportgyőzelem volt a macedónokat 7-0-ra, a bosnyákokat 6-0-ra legyőző franciákkal szemben. 

Amint arra számítani lehetett, a csoport toronymagas favoritja, a francia válogatott lépett fel kezdeményezőbben a mérkőzésen, ám az első gólszerzési lehetőség a mieink előtt adódott, csak a kapufa mentette meg ellenfelünket a kapott góltól. A folytatásban a franciák előtt adódott több lehetőség, és a 25. percben Picard révén a vezetést is megszerezték. A magyar csapat becsülettel helytállt, nem mondott le a gólszerzés lehetőségéről, és egy-egy alkalommal sikerült is veszélyeztetnie a francia kaput. Ellenfelünk a második félidő elején megduplázta előnyét, de Zsédely Réka 73. percben szerzett szemfüles góljával (észrevette, hogy a francia kapus messzebb merészkedett a gólvonaltól, és távolról átemelte fölött a labdát) szorossá tettük a meccset. A hosszabbításban kockáztatott a magyar csapat, a franciák pedig a hajrában kihasználták ezt, és a 91. percben beállították a 3-1-es végeredményt.

A csoportot a franciák nyerték 9 ponttal, a magyar válogatott 6 ponttal a második helyen zárt, és sorozatban hatodik évben várhatja a tavaszi elitkör sorsolását.

– A mérkőzés nagy részében a franciák jelentős nyomást gyakoroltak a kapunkra, óriási iramot diktáltak, amihez nehéz volt alkalmazkodnunk – értékelt a mérkőzés után Schumi Dorottya. – A szépítőgól után átvettük az irányítást, a franciák kapuja előtt tudtuk tartani a labdát, és a hajrában megvolt a helyzetünk az egyenlítéshez, de ez kimaradt, ellenfelünk pedig egy nagy egyéni hibát kihasználva eldöntötte a meccset. Sajnálom a vereséget, mert benne volt a bravúr lehetősége ebben a mérkőzésben, ugyanakkor gratulálok a lányoknak, mert a franciák ellen is bátran játszottak, és végig nagyszerű hozzáállást mutatva jutottak tovább a csoportból. 

Franciaország-Magyarország 3-1 (1-0)
Magyarország: Halla Petra - Ott Eszter, Fördős Beatrix, Pápai Emőke, Ploner Szandra - Róth Rebeka, Buzás Kata, Nagy Fanni - Czellér Dorottya, Nagy Vanessza, Zsédely Réka

Sorozatban hatodszor elitkörös a női U17-es csapat

Sorozatban hatodszor elitkörös a női U17-es csapat

Schumi Dorottya együttese két forduló alatt bebiztosította továbbjutását a szkopjei Eb-selejtező tornán. Ez volt a hatodik sikerrel megvívott Eb-selejtező sorozatunk sorozatban ebben a korosztályban.

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17 Eb-selejtező: egygólos vereség a házigazda horvátok ellen
Női U17 Eb-selejtező: egygólos vereség a házigazda horvátok ellen

Női U17-es válogatottunk a belgák elleni 2-1-es siker után második Eb-selejtező mérkőzésen 1-0-ra alulmaradt Horvátország ellen.

A belgák legyőzésével kezdtük az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt

Női U17-es válogatottunk a belgák elleni 2-1-es siker után második Eb-selejtező mérkőzésen 1-0-ra alulmaradt Horvátország ellen.