Győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőt a női U17-es válogatott
U17 női   |   Mérkőzések   |   2018. szeptember. 20., 11:51
Győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőt a női U17-es válogatott

Schumi Dorottya együttese a bosnyákok ellen lépett pályára Eb-selejtezőn, és Pápai Emőke góljával 1-0-ás győzelemmel zárta a találkozót.

Női U17-es válogatottunk csütörtökön délelőtt megkezdte szereplését a szkopjei Eb-selejtező tornán. A bosnyákok elleni mérkőzés kulcsfontosságú volt a továbbjutás szempontjából, mert az előzetes erőviszonyok alapján e két csapat tűnt a legesélyesebbnek arra, hogy a franciák mellett továbbjusson a csoportból.

Jól kezdtük a meccset, az első félórában csak a mieink jelentkeztek kapura lövéssel, hat próbálkozásból három találta el a kaput, és a 31. percben az egyik lövésből megszületett a mieink vezető találata is: Czellér Dorottya passzát követően Pápai Emőke volt eredményes a 16-oson belülről (0-1). A gól után sem változott a mérkőzés képe, a szünetig a bosnyákok nem tudták veszélyeztetni a kapunkat, a magyar csapat teljesen megérdemelten vezetett a szünetben.

A fordulás után is labdabirtoklási fölényben játszott a magyar válogatott, de a bosnyákok előtt is adódtak lehetőségek, még akkor is, ha ellenfelünk csupán egyetlen kaput eltaláló lövést jegyzett a 90 perc során. A hajrában nyomás alá került a kapunk, de az eredmény a lefújásig nem változott, a magyar csapat fontos győzelemmel kezdte meg a viadalt. Vasárnap a házigazda macedónok ellen folytatjuk szereplésünket a tornán.

– A labdabirtoklási fölényünk végig megvolt, de egy percre sem nyugodhattunk meg, mert a kontrára játszó bosnyákok veszélyes ellentámadásokat vezettek, próbálták gyorsan megjátszani a labdákat. Jól reagáltuk le ezt a taktikát, szervezetten védekeztünk, jól zártuk a területeket, de a legfontosabb az volt, hogy mentálisan nagyszerűen álltak a meccshez a lányok, nagyot küzdöttek a győzelemért. A helyzeteink alapján kicsit korábban eldönthettük volna a mérkőzést, azonban több nagy lehetőségünk kimaradt, ezért egy pillanatra sem nyugodhattunk meg. Bízom benne, hogy vasárnap ugyanezzel a hozzáállással lépünk pályára a házigazdák elleni mérkőzésen is – nyilatkozta a mérkőzés után Schumi Dorottya.

Bosznia-Hercegovina-Magyarország 0-1 (0-1)
Magyarország: Halla Petra - Ott Eszter, Buzás Kata, Fördős Beatrix, Róth Rebeka - Papp Luca, Pápai Emőke (Török Lilla, 95.), Nagy Fanni - Czellér Dorottya (Fülöp Helga, 83.), Nagy Vanessza, Zsédely Réka (Gaál Rebeka, 90.)
Gólszerző: Pápai a 31.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt
Vereség az osztrákoktól, negyedikként zártuk az Eb-selejtezőt

Annak ellenére, hogy női U17-es válogatottunk egyedüliként győzte le az Eb-re kijutó belgákat (2-1) az Eb-selejtező 2. csoportkörében, nem ...

Női U17 Eb-selejtező: egygólos vereség a házigazda horvátok ellen
Meccsbeszámoló
Női U16: gól nélküli döntetlen a németek ellen

Annak ellenére, hogy női U17-es válogatottunk egyedüliként győzte le az Eb-re kijutó belgákat (2-1) az Eb-selejtező 2. csoportkörében, nem ...