U17: Magabiztos győzelem Litvánia ellen
U17 férfi   |   Szurkolók   |   2018. október. 03., 17:38
U17: Magabiztos győzelem Litvánia ellen

A Preisinger Sándor vezette férfi U17-es csapat a románok, a litvánok és a szerbek ellen igyekszik kiharcolni a továbbjutást az Eb-selejtezők elitkörébe.  Mindhárom mérkőzésünket Telkiben rendezik, a második összecsapásunkon sima, háromgólos győzelmet arattunk Litvánia ellen.

Az első összecsapásunkon U17-es válogatottunk a románok elleni mérkőzés nagy részében mezőnyfölényben játszott, de a helyzeteit nem tudta kihasználni, így 0–0-s döntetlennel zárta Eb-selejtezőjét a hazai rendezésű minitornán.

Litvánia ellen a mieink az első perctől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést, és nem sok kétséget hagytak afelől, melyik a jobb csapat a pályán – az összecsapást a helyszínen tekintette meg Marco Rossi szövetségi kapitány. 

U17-es válogatottunk sokkal többet birtokolta a labdát ellenfelénél, a litvánok alig tudta átjönni a magyar térfélre. Viszont szívósan védekeztek, és csak a 8. percben, Mester átlövésével veszélyeztettünk először. 

Nem sokkal később Komáromi indítása után Németh tört be a tizenhatosra szép cselekkel, de a védők becsúszva szerelni tudták.

Az első negyedóra végén maradt ki az első magyar ziccer: Baráth indította a jobb oldalon Némethet, aki szépen tette át a hosszú oldalra, ahol Komáromi érkezett, ám ő nagy helyzetben az oldalhálóba lőtt. 

A 24. percben aztán megtört a jég: Komáromi kapott jó indítást Zuigebertől a jobbösszekötő helyén, befelé cselezett, majd 18 méterről szépen tekert a hosszú sarokba (1–0). 

A magyar csapat ezt követően is támadásban maradt, és még a szünet előtt növelte előnyét: Komáromival szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Zuigeber vágta a bal alsóba (2–0). 

A második félidő is az elsőhöz hasonlóan telt, a magyar siker egy percig nem forgott veszélyben, sőt újabb gólt szereztünk: Zuigeber csapott le a bizonytalankodó litván védelemre, megszerezte a labdát majd a tizenhatosig sprintelt vele, ahol a kapus lába között a hálóba lőtt (3–0).

A hajrában egyszer kellett izgulnunk: egy szerencsétlen kezezés után a litvánok is büntetőt rúghattak, de Rimpa lövését hárította Hegyi kapus, így az eredmény már nem változott. 

Nagyjából azt kaptuk a mérkőzéstől, amire számítottunk, de mindig az úgymond kötelező meccsek a legnehezebbek. Az eredménnyel elégedett vagyok, de egy kicsit lehettünk volna dinamikusabbak, ötletesebbek, és úgy gondolom, a passzaink sebessége és pontossága egyelőre nem megfelelő, ha a nemzetközi szintet vesszük alapul. Készülünk tovább, szombaton Szerbia következik, nehéz meccs vár ránk – értékelte a látottakat Preisinger Sándor. 

Magyarország–Litvánia 3–0 (2–0)
Gól: Komáromi (24.), Zuigeber (45+2., 68.)

Magyarország: Hegyi Krisztián – Posztobányi Patrik, Horváth Milán., Balogh Botond. (Dávid Zoltán., 74.), Bekker Roland – Németh András. (Szalay Szabolcs, 25.), Baráth Péter. (Ominger Gergő 69.), Kata Mihály, Mester Csaba (Vitális Milán 41), Komáromi György – Zuigeber Ákos (László Dávid. 69.).

Az Eb-selejtező torna programja:

2018.09.30.

Magyarország–Románia 0–0
Szerbia–Litvánia 2–1

2018.10.03.

Magyarország–Litvánia 3–0
Szerbia–Románia 2–2

2018.10.06.

Magyarország–Szerbia 12.30, Telki (M4 Sport)
Litvánia–Románia 12.30, Csákvár


A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Hegyi Krisztián (Illés Akadémia)
Megyeri Gábor (Honvéd-MFA)
Vaits Marcell (Puskás Akadémia)

Védők: 
Hosszú Zétény (Puskás Akadémia)
Horváth Milán (Honvéd-MFA)
Balogh Botond (MTK Budapest)
Orosz Donát (DVTK)
Buna Gábor (Honvéd-MFA)
Dávid Zoltán (Békéscsaba) 
Bekker Roland (Mönchengladbach)

Középpályások: 

Kata Mihály (MTK Budapest)
Ominger Gergő (Puskás Akadémia)
Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia)
Baráth Péter (DVSC)

Támadók:

Komáromi György (Puskás Akadémia) 
Molnár Rajmund (Honvéd-MFA)
Zuigeber Ákos (MTK Budapest)
Mester Csaba (Austria Wien)
László Dávid (Honvéd-MFA)
Németh András (Racing Genk)
Szalay Szabolcs (Illés Akadémia)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vasárnaptól az elitkörért küzd az U17-es válogatott
Vasárnaptól az elitkörért küzd az U17-es válogatott

A Preisinger Sándor vezette férfi U17-es csapat a románok, a litvánok és a szerbek ellen igyekszik kiharcolni a továbbjutást. Mindhárom ...

Meccsdömping az utánpótlásban: Tíz hazai Eb-selejtező bő két hét alatt
Meccsbeszámoló
U17: Magabiztos győzelem Litvánia ellen

A Preisinger Sándor vezette férfi U17-es csapat a románok, a litvánok és a szerbek ellen igyekszik kiharcolni a továbbjutást. Mindhárom ...