Kilenc gólt lőtt és elitkörbe jutott női U19-es válogatottunk
U19 női   |   Szurkolók   |   2018. október. 06., 18:20
Kilenc gólt lőtt és elitkörbe jutott női U19-es válogatottunk

Egy félidő alatt nyolc gólt ért el női U19-es válogatottunk, és végül 9–0-ra legyőzte Macedóniát a hazai rendezésű Eb-selejtező minitornán. Turtóczki Sándor együttese ezzel kvalifikálta magát a tavaszi elitkörbe. Bódai Viktória öt találatig jutott.

Ahhoz, hogy Turtóczki Sándor szövetségi edző csapata tavasszal az elitkörben játszhasson a nyári Eb-szereplésért, a legrövidebb út Macedónia ellen vezetett. A magyar lányoknak önbizalmat adhatott, hogy az előző mérkőzésen, szerdán hat gólt lőttek, és simán nyertek Moldova ellen.  Szombati ellenfelünk ezzel szemben 5–0-ra kikapott Finnország válogatottjától első meccsén.

A két csapat Üllőn csapott össze szombaton. A találkozót a mieink kezdték jobban, az első helyzetre mindössze a 7. percig kellett várni, amikor előbb Farkas Lily Anna, majd Vári Viktória végezhetett el egy-egy szabadrúgást. A válasz a 12. percben érkezett, Teodora Dimoska lőtt az oldalhálóba. A küzdelmes mérkőzés első 45 percében 5 sárga villant, négy a macedón oldalon.  Csapatunk egymás után dolgozta ki a helyzeteket, többször jutottunk szabadrúgáshoz a tizenhatos közelében is, ám a befejezés nem sikerült. A 28. percben például Farkas Lily Anna gyönyörű csellel rázta le a védőjét, majd Bódai Viktóriához passzolt, akinek lövése Suarta Rechi kapusé lett.  Aztán a félidő vége előtt, a 45. percben Bódai Viktória kapta meg a labdát Vachter Fannitól a jobb oldalon, és a bal alsóba lőtt (1–0).

A második játékrészben egyértelmű volt a magyar fölény.  Három perc elteltével a szünetben beálló Pusztai Sára lőtt a keresztlécet jó 25 méterről.  Az 52. percben aztán Fakas Lily Anna szép csel után a tizenhatos vonaláról bombázott a jobb felsőbe (2–0). Ezek után beindult a gólgyártás a magyar oldalon, alig öt percre rá Kovács Laura talált a jobb alsóba egy kidolgozott akció után (3–0). A vendégek kontratámadásokból próbáltak veszélyeztetni, a 62. percben Rabija Dervishi akrobatikus mozdulattal irányította a labdát a kapu felé, de Terestyényi Anna hárított.

Két perc múlva már a macedón tizenhatoson belül játszották ki a védelmet a lányok, végül Vachter Fanni talált be (4–0). A csereként szóhoz jutó Dorner Dóra a 68. percben adott gólpasszt Bódai Viktóriának (5–0), a 71. percben Pusztai Sára lőtte ki a jobb alsót (6–0).
Válogatottunk végig dominált a félidőben, a nagy kedvvel játszó Bódai Viktória pedig összesen öt gólig jutott! A 79. percben a kapus még beleért a lövésébe, de védeni már nem tudott (7–0). A 85. percben a védők szorításából talált be, majd a 90. percben beállította a 9–0-s végeredményt.

A másik mérkőzésen Finnország 7–0-ra legyőzte Moldovát, így egy fordulóval a hazai rendezésű minitorna vége előtt eldőlt, hogy női U19-es válogatottunk továbbjutott a tavaszi Eb-selejtező elitkörébe. Az utolsó játéknapon a finnekkel játszunk, egy esetleges döntetlen is csoportgyőzelmet érni a mieink számára.

– A szünetben felhívtam a lányok figyelmét rá, hogy nem ezt beszéltük meg. Jó a közösség, de néha az eszükbe kell juttatni, hogy mit is akarunk elérni – mondta a lefújás után Turtóczki Sándor. – A cserék is lendületet hoztak a játékba, örülök, hogy a kispadon vannak olyan játékosaink, akik hozzá tudnak tenni a játékhoz. Kilenc gólt rúgni szép teljesítmény bárki ellen, azt el kell ismerni, hogy mindkét eddigi ellenfelünknél jobb csapat vagyunk. Talán ekkora különbség nincs közöttünk, az én játékosaim viszont egy idő után már érezték, hogy itt még lehet gólokat rúgni. Most a következő feladatra koncentrálunk, örülnék, ha a finnek ellen is jól játszanánk, tavasszal pedig jön az elitkör. 

Magyarország – Macedónia 9–0 (1–0)
Magyarország: Terestyényi Anna – Csolti Réka (Győrik Alexandra 46.), Jánosi Ninetta, Kovács Laura, Nagy Virág – Vasas Lea (Kovács Eszter 46.), Farkas Lily Anna (Dorner Dóra 64.), Vári Viktória – Pintye Vivien (Pusztai Sára 46.), Bódai Viktória, Vachter Fanni (Vig Klaudia 75.)
Gólszerzők: Bódai Viktória (45, 68, 79, 86, 90+1), Farkas Lily Anna (52), Kovács Laura (57), Vachter Fanni (64), Pusztai Sára (71).

Az Eb-selejtező minitorna további mérkőzései:

Október 6., szombat:
Finnország – Moldova 7–0

Október 9., kedd:

Macedónia – Moldova, 15.30, Dabas
Magyarország – Finnország, 15.30, Üllő


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...