U19: Szép gólokkal vertük Szlovéniát
U19 férfi   |   Mérkőzések   |   2018. október. 10., 21:00
U19: Szép gólokkal vertük Szlovéniát

U19-es válogatottunk szerdán megkezdte szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán: Németh Antal csapata hátrányból fordítva, megérdemelten győzött Szlovénia ellen.

A 2000-es születésű játékosokból álló válogatott másfél évvel ezelőtt – még az U17-es korosztályban – kijutott az Európa-bajnokságra, ahol a hatodik helyet szerezte meg. A csapat most ismét nekifut egy Eb-selejtező sorozatnak, ezúttal már U19-es válogatottként. Ebben a korosztályban jóval nehezebb a részvétel kiharcolása, hiszen nem tizenhat, hanem csak nyolc együttes lehet ott az Európa-bajnokságon.

A Németh Antal vezette együttes a másfél éve az Eb-n szereplő játékosokra épül, alig változott a keretünk a horvátországi tornához képest, az ottani kulcsemberek közül egyedül a sérült Csoboth Kevinre nem számíthat most a szakmai stáb. Ott lesz azonban a meccseken Szoboszlai Dominik, aki az elmúlt időszakban már az U21-es válogatottban kapott szerepet, és több alkalommal kerettag volt az A-válogatottnál is.

A magyar válogatott első mérkőzésén Szlovénia ellen lépett pályára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Csapatunk kissé talán idegesen kezdte a mérkőzést, ellenfelünk magához ragadta a kezdeményezést, és a párharcokban is agresszívebbnek tűnt.

Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de Szlovénia valamivel többet birtokolta a labdát – ennek ellenére megszerezhettük volna a vezetést, de egy bal oldali szögletet követően Mocsi nagy helyzetben rosszul találta el a labdát. 

Ez viszont megbosszulta magát: a 14. percben megszerezte a vezetést ellenfelünk: a magyar védelem nem tudott felszabadítani egy szlovén támadást követően, a szabad labdáért vívott küzdelemnek pedig szabadrúgás lett a vége. Aljosa Matko állt a labda mögé, és mintegy 25 méterről, középről, a sorfal felett kilőtte a jobb alsó sarkot (0–1). 

A kapott gólra jól reagált a magyar válogatott, amely átvette a meccs irányítását, jóval többet birtokolta a labdát a védekezésre kényszerülő ellenfelénél, és bár a szlovén kontrákban is volt veszély, igazi gólhelyzetet csak a mi csapatunk tudott kidolgozni. Előbb Kovács Krisztián húzhatott kapura egy hosszú indítással, de a kritikus pillanatban beérték, majd Schön kétszer is nagy helyzetben lőtt kapura, de előbb blokkolták, majd a 41. percben a kapufát találta el. A félidő végén nagyon érett már a magyar egyenlítés, de végül szlovén előnnyel vonultak az öltözőbe a csapatok. 

A második félidő ott folytatódott, ahol az első befejeződött: magyar fölénnyel, de immár magyar góllal. Szoboszlai harcolt ki egy szabadrúgást a balösszekötő helyén, majd maga állt a labda mögé, és nagy erővel, pazar gólt lőtt a léc alá (1–1).

Az egyenlítés után öt perccel a vezetést is megszerezte a magyar csapat: Szoboszlai indította remek labdával a jobb oldalon Kisst, aki pontosan centerezett a hosszú oldalon érkező Schön elé, ő pedig a bal alsó sarokba vágta a labdát (2–1).

Az utolsó húsz percre ismét kiegyenlítődött a játék, feljebb jöttek a szlovénok, gól azonban már egyik oldalon sem esett, így a magyar férfi U19-es válogatott fontos, megérdemelt győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőket. 

– Az első 15 percben nem az történt, amit szerettünk volna, de a kapott gól felrázta a csapatot, és jöttek azok a lehetőségek, amelyekből gólokat tudtunk volna szerezni. Ez ugyan csak a másodikban sikerült, de örülök, hogy végre tudtuk hajtani, amit megbeszéltünk, és sikerült a győzelem. Ma este még örülünk, holnaptól azonban nincs mese, készülünk Koszovóra, nehéz mérkőzés vár ránk. A szurkolóknak szeretnénk megköszönni, hogy ilyen hangulatot teremtettek, fantasztikus érzés volt előttük pályára lépni, köszönjük a támogatásukat – mondta a mérkőzést követően Németh Antal szövetségi edző.  

Magyarország–Szlovénia 2–1 (0–1) 
Gól: Szoboszlai (60.), Schön (65.), illetve Matko (14.)

Magyarország: Ásványi Balázs – Kovács Krisztofer, Mocsi Attila, Csóka Dániel, Majnovics Martin – Bokros Szilárd – Schön Szabolcs, Szendrei Norbert, Szoboszlai Dominik, Szerető Krisztofer (Kiss Tamás 58., Bencze Márk 83.) – Timári Norman (Torvund Alexander 74.)

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Ásványi Balázs (Puskás Akadémia)
Kovács Péter (Debreceni VSC)

Védők:

Kovács Krisztián (Győri ETO)
Mocsi Attila (MOL Vidi FC)
Újvárosi Ádám (Debreceni VSC)
Csóka Dániel (Wolverhampton Wanderers)
Bolla Gergő (Haladás)
Majnovics Martin (Mattersburg)
Zeke Márió (MOL Vidi FC)

Középpályások:

Molnár Dominik (Paks FC)
Csonka András (Ferencvárosi TC)
Bokros Szilárd (Puskás Akadémia)
Szendrei Norbert (Budapest Honvéd)
Bencze Márk (Vitesse)
Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)

Támadók:

Szerető Krisztofer (Stoke City)
Kiss Tamás (Puskás Akadémia)
Schön Szabolcs (Ajax Amsterdam)
Torvund Alexander (Ullern IF)
Tímári Norman (Ceglédi VSE)

A torna programja:

Október 10.
Ausztria-Koszovó 0–0
Szlovénia-Magyarország 1–2

Október 13.
Ausztria-Szlovénia, Csákvár, 15.30
Magyarország-Koszovó, Telki, 19.30

Október 16.
Koszovó-Szlovénia, Csákvár, 15.30
Magyarország-Ausztria, Telki, 15.30


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Bravúros győzelemmel zárta az évet az U19-es válogatott
Bravúros győzelemmel zárta az évet az U19-es válogatott

Emberhátrányban is tudtunk gólokat lőni az olaszoknak a két csapat Recanatiban rendezett felkészülési mérkőzésén, és 3-2-es győzelemmel zártuk az ...

Legyőztük Ausztriát, elitkörben az U19-es válogatott
Meccsbeszámoló
Három gól és győzelem Olaszország ellen

Emberhátrányban is tudtunk gólokat lőni az olaszoknak a két csapat Recanatiban rendezett felkészülési mérkőzésén, és 3-2-es győzelemmel zártuk az ...