Csoportmásodikként az elitkörben a női U19-es válogatottunk
U19 női   |   Szurkolók   |   2018. október. 09., 17:46
Csoportmásodikként az elitkörben a női U19-es válogatottunk

Elvesztette utolsó Eb-selejtező mérkőzést a magyar U19-es női válogatott. A fizikailag előttünk járó finnek ellen kapott hetesen az elitkörben javíthat Turtóczki Sándor szövetségi edző csapata. Ott már a nyári Európa-bajnokságon való részvételért játszhat az együttes.

Biztos továbbjutóként állhatott ki csoportja legerősebb tagja, Finnország ellen a magyar női U19-es válogatott. A csoportelsőségért csapott össze a két együttes Üllőn, miután a magyar lányok 6–0-ra győztek Moldova ellen, és kilenc gólt szerezve nyertek Macedónia ellen.
A finnek is gáláztak a magyarországi Eb-selejtező minitorna eddigi mérkőzésein (Macedóniát 5–0-ra, Moldovát 7–0-ra verték), így mindkét csapat önbizalommal telve várta a zárónapot. 

A finnek már az 1. percben vezetést szereztek, a középkezdést néhány passz után gól és újabb középkezdés követett. Az első magyar helyzetet a tizenegyedik percben láthattuk, amikor Vachter Fanni kapta a labdát Farkas Lily Annától, majd egy visszapassz után utóbbi 18 méterről lőtt kapura, ezt azonban a finn kapus fogta. A 20. percben aztán Nagy Virág veszélyeztetett, a jobb felső elől szögletre mentett a kapus.  Ettől kissé bátrabban kezdtek el játszani a lányok, több támadást is vezettek, a 25. percben ismét Farkas Lily Anna próbálkozhatott 25 méterről, de Katriina Talaslahti a kapu fölé tornázta a labdát

A félidő hátralévő részében mindkét csapat igyekezett helyzeteket kialakítani. Válogatottunk főleg a nagyon aktívan futballozó Vachter Fanni oldalán építkezett. A szélső és a középpályán többször is átrobogó Farkas Lily Anna összjátéka okozott nehézséget a finn védőknek.

A második játékrészben ellenfelünk hamar, a 48. percben megduplázta előnyét (2-0). Az északiak harciasan játszottak, domináltak, a 63. percben például szabadrúgásuk ment nem sokkal fölé, a 68. percben viszont betaláltak egy labdavesztést követően (3–0), majd az újabb gól a 71. percben jött (4–0). Magyar részről is adódtak lehetőségek, a 77. percben Pusztai Sára a vendégek védőjétől szerzett labdát, de a kapu fölé bombázott.  A finnek hamar reagáltak és a 80. percben már 5–0 állt az eredményjelzőn, majd a középkezdést követően szinte azonnal 6–0-ra módosult az eredmény. A hosszabbításban egy szögletből állította be a végeredményt a finn válogatott (7–0).

– Az első mérkőzéseken tettük a dolgunkat és a verhető csapatokat megvertük, azt gondoltam, a finnek ellen lehet még bennünk akár egy döntetlen is. Nem volt ekkora különbség a két csapat között, mint amit az eredmény mutat, de az első percben kapott gól megfogott bennünket. Az első félidő második felére kiegyenesedtünk, ekkor egyenlő partnerei voltunk az ellenfélnek. De látható volt, hogy óriási fizikai előnyben játszottak a finnek – nyilatkozta a találkozó után Turtóczki Sándor szövetségi edző. – Nem csupán ennyi van a csapatomban. Levonjuk a következtetéseket,megvárjuk a sorsolást és az elitkörben kapott ellenfelek ellen megpróbáljuk majd feledtetni ezt az eredményt.

Magyarország – Finnország: 0–7 (0–1)

Gólszerzők: Tuuli Siponen (1.), Aino Vuorinen (48.), Roosa Tuominen (69.,72.), Oona Siren (79.), Ruusa Portaankorva (80.), Jasmin Leppioja (90+1.)

Magyarország: Terestyényi Anna – Győrik Alexandra, Váradi Ráhel, Kovács Laura, Nagy Virág (Csolti Réka 85.) – Pusztai Sára, Farkas Lily Anna, Kovács Eszter (Bódai Viktória 62.) – Pintye Vivien (Vasas Lea 46.), Dorner Dóra (Vig Klaudia 78.), Vachter Fanni

A torna párhuzamos mérkőzésének eredménye:

Macedonia – Moldova: 4–1


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...