Elitkörbe jutott a női U17-es válogatott

2018. szeptember. 23., 18:29   |    

Elitkörbe jutott a női U17-es válogatott

Schumi Dorottya együttese 4-1-re legyőzte a házigazda macedónokat a szkopjei Eb-selejtező torna második játéknapján.

Női U17-es válogatottunk a torna első játéknapján 1-0-ra legyőzte a bosnyákokat, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás kiharcolása felé. A második játéknapon a házigazda macedónok következtek, és a mieink abban a tudatban léptek pályára, hogy győzelmük esetén már most biztosíthatják helyüket a jövő tavaszi Eb-elitkörben.

A magyar válogatottnak kevesebb mint négy percre volt szüksége a vezető találat megszerzéséhez, Nagy Vanessza szerzett vezetést a meccs legelején. A gól után is a magyar válogatott volt kezdeményezőbb, magabiztosan uralta a játékot, és a 20. percben Ploner Szandra, a 25. percben Czellér Dorottya révén kialakította a 3-0-ás félidei állást.

A fordulás után is csak két percre volt szükségünk a gólszerzéshez, ismét Czellér volt eredményes (4-0). A folytatásban is mi irányítottunk, de a macedónok is eljutottak néhányszor a kapunkig, a 71. percben megszerezték a becsületgóljukat is, de a magyar válogatott magabiztos győzelmét nem tudták megakadályozni.

Sikerével a magyar csapat két forduló után hat ponttal áll a szintén hatpontos franciák mögött, e két csapat már biztos résztvevője a tavaszi elitkörnek, a szerdai, egymás elleni összecsapás csak arról dönt, melyik együttes várhatja csoportelsőként a sorsolást.

Magyarország-Macedónia 4-1 (3-0)
Magyarország: Halla Petra - Róth Rebeka (Kelenföldi Petra, 56.), Buzás Kata, Fördős Beatrix (Török Lilla, 46.), Ploner Szandra - Papp Luca, Pápai Emőke, Nagy Fanni (Székely Zsuzsanna, 61.)- Czellér Dorottya, Nagy Vanessza (Fülöp Helga, 79.), Zsédely Réka (Gaál Rebeka, 56.)


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink