Csoportelsőként az elitkörben
U17 női   |   Szurkolók   |   2019. október. 08., 14:20
Csoportelsőként az elitkörben

A 0-0-s első félidőt követően Bokor Blanka törte meg a gólcsendet és szerezte meg a vezetést csapatunknak Lengyelország ellen. Ezzel csoportelsőként, 18-0-s gólkülönbséggel jutottunk az elitkörbe.

Bulgária 7–0-s és Kazahsztán 10–0-s legyőzése után nyugodtan készülhetett női U17-es válogatottunk a legnehezebb ellenfélnek számító Lengyelország ellen. A szombathelyi Eb-selejtező minitorna utolsó mérkőzésére már eldőlt, hogy a magyar és a lengyel együttes lehet ott a tavaszi elitkörben – a keddi játéknapon a csoportgyőzelem, illetve a veretlenség megőrzése volt mindkét válogatott célja. Lengyelország először szintén 10–0-t játszott Kazahsztánnal, majd 4–1-re verte Bulgáriát.

A stadion

A torna legtöbb mérkőzésének – köztük az összes magyar találkozónak – a Haladás Sportkomplexum adott otthont. A Rohonci úti létesítményt 2017 novemberében adták át. Lelátóin 8903 szurkoló foglalhat helyet. A multifunkcionális sportcsarnokban helyet kap birkózó-, ökölvívó- és konditerem, kézilabda pálya, súlyemelő terem, szertár és bemelegítő folyosó is.

A csoporthelyezésnek majd az elitkör sorsolásakor, a kalapbeosztásnál lesz jelentősége. Itt csak az őszi teljesítmény lesz mérvadó.

Az elitkörben szintén négyfős csoportokban mérik össze erejüket a válogatottak, onnan viszont csak az első helyezettek, mindössze hét csapat jut tovább a kontinensdöntőbe. Ez eddig nem sikerült női korosztályos csapatunknak, de az U17-es lányok 2020-ban zsinórban hetedszer szerepelhetnek a selejtezősorozat következő fordulójában.

A találkozó első perceiben nem tudtuk felvinni a labdát, a lengyelek egymás után két szögletet is elvégezhettek, ezek közül egyik sem jelentett veszély Borók Dorina kapujára, ahogy a többi támadás sem.

A mi részünkről Siber Glória próbálkozott a 7. percben, Lovász Emma pedig a 11.-ben. Az első 15 perc legnagyobb helyzetét Savanya Csilla és Pápai Emőke összjátéka eredményezte: Savanya saját térfelünkről játszotta fel a labdát Pápainak, az MTK labdarúgója lerázta védőit, de a kapu mellé talált. 

Mindkét csapat igyekezett támadásokat vezetni, a védelem azonban mindkét oldalon jól működött. A 30. percben ismét mi veszélyeztettünk, Pápai Emőke elől nem tudta lehúzni a labdát a kapus, de a csapatkapitány kissé kisodródott és a beadása nem talált embert.

Az első percek után, amikor a lengyelek futballoztak veszélyesebben, sikerült felvennünk a meccs ritmusát. Kicsit pontosabb játékkal a vezetés megszerzésére is esélyünk lett volna az első félidőben. A 33. percben például a Szent Mihály játékosa, Savanya Csilla lőtt a kapu mellé. A hajrában pedig Németh Diána végzett el a lengyel térfél közepéről szabadrúgást, rá is lőtte, de a kapus magabiztosan húzta le a labdát.

A félidőben 14–4 volt a két csapat támadásainak száma, a mi javunkra. 

A második játékrész az elsőhöz hasonlóan kezdődött: a lengyelek szerették volna magukhoz ragadni a kezdeményezést. Három perc elteltével egy helyzetüket követően kontrázhatunk: Savanya Csilla robogott fel a labdával, az ő beadását még hatástalanítani tudták, de nem hagytuk, hogy felszabadítson ellenfelünk, végül Bokor Blanka szerezte vissza a labdát és hezitálás nélkül a kapura ívelte, ezzel megszerezve a vezetést válogatottunknak (1–0)!

Az MTK játékosa az 53. percben aztán a saját tizenhatosunkon belül vetődött be a lengyel csatár elé, ezzel megakadályozva őt az egyenlítésben.

A 62. percben nagy helyzet maradt ki: Savanya Csilla lövését oldalra ütötte a kapus, az ismétlés pedig Pápai Emőkének nem jött össze. 

A vendégek a 67. percben állított helyzetből voltak veszélyesek, a beívelt szabadrúgásba még bele tudott érni egyik támadójuk, Borók Dorina pedig épp csak a gólvonalon kívül húzta le a labdát.

A hajrára is jutottak helyzetek, de az eredmény már nem változott. Ez azt jelenti, hogy veretlenül, gólt sem kapva jutottunk az Eb-selejtező elitkörbe. 

Az elitkör novemberi sorsolását kedvező pozícióból várja női U17-es válogatottunk a lengyelek elleni győzelem után.

Nagyon jó, szervezett játékot mutattunk. A mérkőzésen végig azt hozták a lányok, amit megbeszéltünk, szívvel-lélekkel futballoztak. Jó volt, hogy ilyen minőségű pályán játszhattunk és az utolsó mérkőzésen nagyon sokat számított a buzdítás a lelátóról. Nem sokszor játszottak még a lányok ilyen környezetben, ez egy plusz motivációt jelentett a csapatnak. Ebben a meccsben volt már igazán a futball, sokat jelent, hogy erős csapatot tudtunk legyőzni, az ilyen találkozók segítik leginkább a fejlődést – nyilatkozta Schumi Dorottya vezetőedző a lefújást követően.

Magyarország-Lengyelország 2019-10-08
2019.10.8. (kedd)
Magyarország HUN
Magyarország
Lengyelország
Lengyelország POL

Magyarország
Magyarország
1
5
6
8
11
13
15
16
18
1
Macała
3
Kazanowska
6
Malinowska
7
Kaczor
9
Krezyman
10
Wróbel
11
Kiszkis
15
Szydełko
17
Dudziak
19
Ogierman
20
Maronde
Magyarország-Lengyelország 2019-10-08
Lengyelország
Lengyelország
Cserék
Magyarország
Magyarország
2
Juhász Enikő
3
Antalicz Alexandra
57'
66'
4
Benke Dorka
7
Kocsis Alíz
10
Sali Rebeka
12
Török Noémi
17
Székely Zsuzsanna
19
Siber Szófia
20
Csizmadia Zsófia
92'
Lengyelország
Lengyelország
2
Katja Skupień
66'
4
Karolina Czyż
45'
5
Małgorzata Lichwa
8
Magdalena Sobal
45'
65'
12
Natalia Majewska
13
Milena Prochowska
14
Wiktoria Skrzypińska
66'
16
Anna Kodym
18
Daria Długokęcka

Borók Dorina, Pápai Emőke, Bokor Blanka, Sain Anna, Savanya Csilla, Lovász Emma (Antalicz Alexandra 57.), Vigh Patrícia, Mészáros Cecília (Csizmadia Zsófia 92.), Németh Diána, Vida Boglárka, Siber Glória


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...