Tízgólos győzelem Kazahsztán ellen
U17 női   |   Szurkolók   |   2019. október. 05., 13:50
Tízgólos győzelem Kazahsztán ellen

Tíz góllal győztük le a kazah válogatottat a szombathelyi Eb-selejtező minitornán. Öt magyar is betalált, ezzel biztossá vált, hogy válogatottunk ott lesz a tavaszi elitkörben!

Miután Bulgária válogatottját 7-0-ra legyőzte női U17-es csapatunk, Kazahsztán ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező minitornán.

Schumi Dorottya szövetségi edző együttese a lengyel válogatottal pontazonossággal, a csoport második helyéről várta a találkozót. Lengyelország 10–0-ra verte mostani ellenfelünket.

Az biztos volt a kezdő sípszó előtt is, hogy ha három pontot szerzünk, akkor már biztosan ott leszünk az elitkörben, hiszen négy csapatból a kettő legjobb kvalifikál a selejtező következő fordulójába.

Schumi Dorottya három helyen változtatott a kezdőn a bolgárok elleni együtteshez képest. Bekerült a csapatba Török Noémi kapus, Benke Dorka és Csizmadia Zsófia is - utóbbiak Lovász Emmát és Németh Diánát váltották.

A magyar lányok nagy önbizalommal léptek pályára. Alig telt el két perc a mérkőzésből, veszélyes szabadrúgást végezhettünk el a tizenhatos előteréből. Akkor a kapus még menteni tudott, de a szögletet követően már tehetetlen volt: az előző találkozón öt gólig jutó Pápai Emőke most is betalált.

A 6. percben jártunk, amikor ismét mi támadtunk, ekkor egy öngól segített: már 2–0-ra vezettünk. A kezdeményezést a későbbiekben sem engedtük ki a kezünkből, ellenfelünk alig tudta átlépni a felezővonalat.

Záporoztak a lövések a kazah kapura, a 14. percben Savanya Csilla is feliratkozott a gólszerzők közé. A 22. percben Pápai Emőke és Mészáros Cecília játszott össze, utóbbi lőtt és 23 méterről megszerezte a negyedik találatunkat. A nagyon lelkesen futballozó magyar csapat rögtön letámadott, amikor az ellenfélnél volt a labda, óriási labdabirtoklási fölényben futballoztunk.

A 30. percben Siber Glória hozta fel a labdát, lerázta az üldözőit, középre passzolt, ahol Vida Boglárka érkezett és nem hibázott: fél óra játék után 5–0-ra vezettünk. A kazah csapat a 33. percben találta el először a kapunkat, egy szabadrúgás után hullott a labda Török Noémi kapus ölébe.

A félidő hajrában Savanya Csilla a félpályáról robogott fel a Bokor Blankától kapott labdával, Siber Glóriához továbbított, aki hatalmas gólt szerzett, 6 magyar gól és rengeteg magyar helyzet után ért véget a játékrész.

A második 45 percben is magyar fölénnyel folytatódott a játék. Több magyar lehetőség is kimaradt, a 63. percben például Pápai Emőke szabadrúgása, vagy kicsivel később Siber Glória szöglete után.

A 65. percben aztán ismét kazah játékosról került saját hálójukba a labda. De nem álltunk meg hétnél, Mészáros Cecília távoli lövésével a nyolcadik gólunkat is megszereztük.

De bőven volt még lehetőségünk bevenni a kazah kaput. A 79. percben Pápai Emőke a tizenhatos előteréből vette célba a hálót és nem hibázott: 9–0, a hajrában Savanya Csilla tizenegyest hibázott. A 90. percben aztán neki is összejött, ő szerezte csapatunk 10. gólját.

Hoztuk a kötelező mérkőzést és már a következő, lengyelek elleni találkozóra készülünk. Újra kellett építeni a korosztályos csapatot és még mindig nem érzem magunkat készen, ez egy folyamatos munka. Fejlődni minden mérkőzésen lehet, játékban még voltak hiányosságok, főleg a második félidőben. Ma próbáltunk kicsit frissíteni és minél több játékosnak lehetőséget adni. Remélem, hogy a lengyelek ellen egy frissen és higgadtan futballozó csapatot láthatunk majd - nyilatkozta a lefújást követően Schumi Dorottya szövetségi edző.

A csoport párhuzamos mérkőzésén Lengyelország 4–1-re győzte le Bulgáriát, ami azt jelenti, hogy a jobb gólkülönbségnek (17–0 a miénk, mag a lengyeleké 14–1) a magyar válogatott vezeti a csoportot.

Magyarország-Kazahsztán 2019-10-05
2019.10.5. (szombat)
Magyarország HUN
Magyarország
Kazahsztán
Kazahsztán KAZ

Magyarország
Magyarország
Schumi Dorottya
4
5
6
8
12
13
16
18
1
Zeinali
4
Mukashova
5
Aitimbetova
6
Serik
7
Tkach
10
Yelubayeva
11
Plotnikova
12
Davlyatkulova
17
Khassenova
21
Sagatova
23
Ivanova
Magyarország-Kazahsztán 2019-10-05
Kazahsztán
Kazahsztán
Cserék
Magyarország
Magyarország
1
Borók Dorina
2
Juhász Enikő
3
Antalicz Alexandra
56'
7
Kocsis Alíz
79'
10
Sali Rebeka
67'
11
Lovász Emma
45'
55'
67'
87'
15
Németh Diána
17
Székely Zsuzsanna
56'
19
Siber Szófia
Kazahsztán
Kazahsztán
3
Ainur Baisufinova
8
Aizhan Abylgaziyeva
9
Kamila Sovet
70'
13
Adelya Abzhan
14
Alina Ussenova
15
Sabina Samatova
18
Tatyana Sosnovskaya
13'
20'
20'
52'
64'
19
Valeriya Prokhorova
22
Anastassiya Khokhlova

Török Noémi, Benke Dorka, Pápai Emőke (Kocsis Alíz 79.), Bokor Blanka, Sain Anna (Lovász Emma 45.), Savanya Csilla, Vigh Patrícia (Székely Zsuzsanna 56.), Mészáros Cecília, Vida Boglárka, Siber Glória (Sali Rebeka 67.), Csizmadia Zsófia (Antalicz Alexandra 56.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...