Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
U17 női   |   Szurkolók   |   2023. július. 09., 14:07
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi korosztályos válogatottunk új szakember irányításával készül a feladataira.

A női A-válogatott őszi szezonját a női Nemzetek-Ligája határozza meg, ahol Albániával, Írországgal és Észak-Írországgal méri össze tudását Margret Kratz, a napokban Görögország, majd Bosznia-Hercegovina ellen felkészülési mérkőzést játszó csapata.

Az U17-es válogatott a felkészülési mérkőzések után ősszel Európa-bajnoki selejtező minitornán vesz részt. A válogatott élére a szövetség kötelékében korábban nem dolgozó új szakember, Gajdóczi Tibor kerül, aki a Simple Női Ligában szereplő Fehérvár FC-től érkezik a csapathoz. Az új szövetségi edző vezetésével vág neki a csapat a szeptemberi, Svájc elleni két felkészülési mérkőzésnek, melyet októberben szintén további két felkészülési mérkőzés követ. A novemberben sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőnek Telki ad otthont, ahol a magyar U17-es válogatott Angliával, Belgiummal és Észak-Írországgal csap össze.

Az U17-eseket irányító Gajdóczi Tibor a Fehérvár FC-től érkezett a szövetséghez (fotó: fehervarfc.hu)


Az U19-es válogatottat a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező korábbi válogatott labdarúgó, Szarvas Alexandra veszi át, aki eddigi edzői pályafutása során Svájcban dolgozott válogatott- és klubcsapatokkal. Az új szövetségi edző július közepén kezdi meg közös munkáját a kerettagok többségével az A-válogatott tehetségfelmérő táborában. Ezt követően szeptemberben Skóciába utazik az U19-es együttes, október végén pedig Franciaországban – a házigazda mellett Olaszország és Észak-Írország ellen – játszik Európa-bajnoki selejtezőket.

Erősít a női futball

Erősít a női futball

Fiatal, ambiciózus szakemberrel erősödik a Magyar Labdarúgó Szövetség női futballal foglalkozó stábja. Szarvas Alexandra hazatér és nyáron átveszi a női U19-es válogatott irányítását.

Tovább

Az U17-es korosztály „előszobájaként” működő U16 tulajdonképpen nem önálló korosztály a női korosztályos válogatottak rendszerében. Ennek ellenére ez a korcsoport sem marad feladat nélkül, az U16-os válogatott az UEFA által szervezett Development Tornán vesz részt, a női A-válogatott másodedzője, Rácz Zsófia vezetésével.

Legfiatalabb női válogatottunk, az U15-ös korosztály nem szerepel még Európa-bajnoki sorozatban. Az előző évi U14-es fejlesztési program legjobbjaira épülő új keret – Turtóczki Sándor szövetségi edző vezetésével – augusztus végén kezdi meg a közös munkát a telki edzőközpontban, majd novemberben következik a folytatás.

Az U14-es korosztály a 2023-2024-es bajnoki évben folytatja a már öt éve működő UEFA fejlesztési programot. Az irányítás továbbra is a korábbi szövetségi kapitány és szakágvezető, Kiss László kezében marad. A közel 500, a korosztályba tartozó játékost érintő kiválasztási folyamat szeptemberben kezdődik, Kiss László munkáját ezúttal is a négy régió két-két edzője segíti majd.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...