Markó Edina: Minden tartalék energiánkat mozgósítanunk kell az utolsó mérkőzésen
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2020. november. 17., 14:25
Markó Edina: Minden tartalék energiánkat mozgósítanunk kell az utolsó mérkőzésen

Utolsó Eb-selejtező mérkőzésére készül a női A-válogatott. A csapat Izlandot fogadja december 1-én a Szusza Ferenc Stadionban. A koronavírus-járvány ezúttal is erősen beleszólt, mely játékosok szerepelhetnek Markó Edina válogatottjában. A találkozót az M4 Sport közvetíti.

Alapemberek hiányoznak a névsorból: a szombathelyi Bíró Barbara és az Astrában szereplő Rácz Zsófia mellett a Németországban légióskodó Jakabfi Zsanett, Zeller Dóra, Süle Dóra és Kovács Laura sem tud csatlakozni a női A-válogatott keretéhez a koronavírus-járvány miatt.

– Újra szerettem volna behívni Tóth Gabriellát a Werder Bremenből, de ugyanezen okok miatt ő sem tud eljönni. Visszatér viszont Csiszár Henrietta, aki sérülés miatt nem tudott a csapat segítségére lenni a legutóbbi, Szlovákia elleni találkozón – kezdte Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

Nem sikerült a pontszerzés, egygólos vereség Szlovákia ellen

Nem sikerült a pontszerzés, egygólos vereség Szlovákia ellen

A csapatok sokáig nem bírtak egymással, a mezőnyben harcoltak, de gólt több mint egy órán keresztül nem szereztek a Magyarország-Szlovákia Eb-selejtező mérkőzésen. A 68. percben aztán Szlovákia törte meg a gólcsendet, és ellenfelünk végül 2-1-re győzni tudott az Illovszky-stadionban megrendezett összecsapáson.

Tovább

A csapat két Lettország elleni győzelemmel és egy, a szlovákok ellen korábban elért döntetlennel hét ponttal áll a csoport negyedik helyén, míg Izland a második 13 ponttal. Mivel a svédek 19 pontjukkal már szinte biztosan csoportelsőnek és így Eb-résztvevőnek tudhatják magukat, az izlandi válogatott célja csak az lehet, hogy bekerüljön a három legjobb csoportmásodik közé és kvalifikáljon a 2022-re halasztott kontinensdöntőre.

– Nekünk talán szerencse, hogy előbb még Szlovákiával is megmérkőznek és látva a szlovákok mostani formáját, nagyon kemény mérkőzés vár rájuk. Az izlandi mérkőzésünkön hatvan percig 1–1 volt az állás, ebből meríthetünk erőt és erre az egy órára igyekszünk építeni, bár az is igaz, hogy sok helyen más játékosok szerepelnek a mostani csapatunkban. Az izlandi bajnokság már befejeződött, de ez nem biztos, hogy jót jelent a számunkra, hiszen ők így már sokkal előbb összehívták a válogatottat, a játékosaik együtt készülnek.

A második félidő döntött: Izlandon maradtak a pontok

A második félidő döntött: Izlandon maradtak a pontok

A vezetést a hazaiak szerezték meg, de Csiszár Henrietta találatának köszönhetően 1-1-es állással ért véget az első félidő. A második játékrészben aztán a hazaiak tudtak több helyzetet kialakítani és abból még háromszor betalálni, így 4-1-gyel ért véget a reykjaviki Eb-selejtező mérkőzés.

Tovább

A válogatott ezen az őszön a svéd, a szlovák és az izlandi együttes személyében olyan csapatokkal találkozik, amelyek a legerősebb keretünk számára is kihívást jelentenének, a vírushelyzet pedig tovább nehezíti a szakmai stáb és a játékosok dolgát.

 Az az igazán fájó, hogy az évünk nagyon jól indult, a törökországi felkészülés alatt jó formát mutatott a csapat és az ottani tornagyőzelmünk önbizalmat is adott. Sajnos a járvány miatt a tavaszi mérkőzéseinket őszre halasztották és a keret összeállításánál és folyamatos nehézségekbe ütközünk. Ami a lányok állapotát illeti, a fradistáknak nagyon szurkolunk holnap a Bl-selejtezőben, egy siker most nagyon jót tenne nekik, a válogatottnak és az egész magyar női labdarúgásnak. Azt látom, hogy a klubok is egyik napról a másikra próbálnak túlélni ebben a vírus által nehezített helyzetben. Most, hogy az Eb-selejtező lezáró mérkőzése és az idei utolsó tétmérkőzésünk következik, minden tartalék energiánkat be kell dobnunk!

2022-es Női Európa-bajnokság E selejtezőcsoport
2022-es Női Európa-bajnokság
E selejtezőcsoport
M GY D V RG KG P
Svédország SWE 8 7 1 0 40 2 22
Izland ISL 8 6 1 1 25 5 19
Szlovákia SVK 8 3 1 4 7 19 10
Magyarország HUN 8 2 1 5 11 20 7
Lettország LVA 8 0 0 8 2 39 0

Keret:
Kapusok:

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Schildkraut Fruzsina (DVTK)
Barti Luca (FTC-Telekom)

Védők:

Turányi Lilla (FC Bayer 04 Leverkusen)
Mosdóczi Evelin (FTC-Telekom)
Csiki Anna (Kopparbergs/Göteborg FC)
Németh Hanna (Indiana University Athletics)
Nagy Fanni (DVTK)
Szemán-Tóth Barbara (MTK Hungária FC)
Horti Boglárka (Haladás-Viktória FC)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)
Boros Kinga (DVTK)

Középpályások:

Kocsán Petra (MTK Hungária TC)
Fenyvesi Evelin (FTC-Telekom)
Csiszár Henrietta (FC Bayer 04 Leverkusen)
Papp Luca (FTC-Telekom)
Pusztai Sára (FTC-Telekom)
Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Németh Loretta (MTK Hungária FC)

Csatárok:

Zágor Bernadett (SKN St. Pölten)
Vágó Fanny (FTC-Telekom)
Magyarics Zoé (Clube de Albergaria)
Szakonyi Emese (Astra-Alef HFC-Üllő)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...