Hét gól Románia ellen, veretlen maradt a csapat Törökországban
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2020. március. 10., 11:30
Hét gól Románia ellen, veretlen maradt a csapat Törökországban

Hátrányból fordított és – Fenyvesi Evelin mesterhármasának is köszönhetően – 7-1-re nyert Románia ellen a magyar női A-válogatott törökországi edzőtáborozása utolsó meccsén.

Két hellyel áll a magyar válogatott előtt Románia a FIFA-világranglistán, ők a 43., mi a 45. pozíciót foglaljuk el; a két együttes egymás elleni 20. találkozóján Németh Loretta 25. válogatottságát ünnepelhette.

Az utolsó játéknapon Romániával mérkőzött meg az addig veretlen (a kazah bajnokot és Hongkongot is legyőző) válogatott. Nem kezdődött jól az összecsapás, ellenfelünk az 1. percben a saját térfelén szerzett labdát, majd egy hosszú átadásból megszerezte a vezetést (0–1). A kapott gól után hamar rendezte sorait csapatunk, igyekezett járatni a labdát és helyzetekig is eljutott. Németh Loretta a 11. percben találta el az oldalhálót, aztán őt szerelték az alapvonalnál. Tőlünk Vágó Fanni veszélyeztetett, illetve Kocsán Petrát buktatták a tizenhatoson belül, de a bíró nem ítélt tizenegyest; a románok pedig egy szögletet követően vágták a kapu fölé a labdát.

Az egyenlítő találatot Fenyvesi Evelin szerezte meg a 29. percben, amikor egy bedobást Vágó Fanni passzolt hozzá, ő pedig a vetődő kapus mellett talált be (1–1). Nem sokkal később Szabó Viktória szabadrúgását húzta le a kapus. Az utolsó percekre még jutott egy magyar szöglet, de a kapu előtti kavarodásból nem tudtunk vezetéshez jutni, így a szünetig maradt a döntetlen.

A második félidő elején leginkább mezőnyben folyt a játék, egyik csapatnak sem sikerült magához ragadnia az irányítást. Az 54. percben aztán szögletet végezhetett el Kocsán Petra, beadásából Vágó Fanni fejelte be a vezető gólt (2–1)!  

Hamarosan, az 58. percben Vágó Fanni indulhatott meg egy, a saját térfelünkön elcsípett labdával, amit Németh Lorettához továbbított, az MTK játékosa visszapasszolt Fenyvesi Evelinhez, aki duplázni tudott (3–1)! De a mesterhármasra sem kellett sokat várni: szép labdajáratás után Fenyvesi Evelin jó 18 méterről lőtt hatalmas gólt a 60. percben (4–1)!

Az ötödiket Csányi Diána szerezte: Papp Dóra passza után  a tizenhatos sarkánál cselezett és lőtt (5–1)! A továbbiakban is egymás után dolgozta ki a helyzeteket csapatunk, és a hajrában újabb gólok következtek: a 81. percben a néhány másodperccel korábban becserélt Süle Dóra a román térfél közepéről hatalmas gólt lőtt Szabó Viktória passzából (6–1)! Az utolsó percekben az ETO labdarúgója tette középre a Csányi Diánától kapott labdát, amire Csiki Anna érkezett és a kapuba gurította hetedik találatunkat a 89. percben (7–1). Ezzel az eredménnyel ért véget a találkozó – Markó Edina csapata veretlen maradt a törökországi felkészülési tornán.

Magyarország–Románia 7–1 (1–1)
Magyarország: Bíró Barbara – Papp Dóra (Németh Hanna, 65.) Turányi Lilla (Csiki Anna, 85.), Szabó Viktória, Pinczi Anita (Mosdóczi Evelin, 65.) – Rácz Zsófia, Csányi Diána, Fenyvesi Evelin (Horti Boglárka, 85.) – Vágó Fanni, Kocsán Petra (Süle Dóra, 76.), Németh Loretta (Zágor Bernadett, 76.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Szarvas Alexandra a női válogatott szövetségi kapitánya
Szarvas Alexandra a női válogatott szövetségi kapitánya

Az U19-es csapatot vezető, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Szarvas Alexandra veszi át a távozó Margret Kratz helyét a női A-válogatott ...

Margret Kratz befejezi munkáját a női válogatott élén
Meccsbeszámoló
Női Eb-selejtező: Szarvas Alexandra kihirdette első női A-válogatott keretét

Az U19-es csapatot vezető, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Szarvas Alexandra veszi át a távozó Margret Kratz helyét a női A-válogatott ...