Női U17: Sokat fejlődött a válogatott
U17 női   |   Szurkolók   |   2019. március. 28., 17:12
Női U17: Sokat fejlődött a válogatott

Ahogy kezdőként a Himnuszt hallgattam, csodálatos volt! - mondta a válogatott még csak 14 éves játékosa, Savanya Csilla az elitkör után. A csapat egy döntetlennel, egy vereséggel és egy győzelemmel csoportmásodik lett Gyirmóton.

Görögország ellen nem volt velünk a szerencse a női U17-es Eb-selejtező elitkörben: a lányok az első percben elkövetett hibájukat nem tudták kijavítani, hiába futballoztak utána 90 percen keresztül mezőnyfölényben, a vége 1–1 és egy pont lett.

Magyarország-Görögország 2019-03-21
2019.03.21. (csütörtök)
Magyarország HUN
Magyarország
Görögország
Görögország GRE

Így a nálunk jóval komolyabb játékerőt képviselő Anglia ellen bravúrra lett volna szüksége Schumi Dorottya együttesének. Az elitkör későbbi győztesei azonban nem hagytak minket reménykedni, az első félidő derekán két gólt is szereztek, a második játékrész elején pedig még egyszer betaláltak, mi pedig hiába küzdöttünk – ekkor már csak a szépítésért – nem jött össze a magyar gól. Ezen a találkozón Czellér Dorottya eltiltás miatt nem játszhatott, és a sérülések sem kerülték el a csapatot.

Anglia-Magyarország 2019-03-24
2019.03.24. (vasárnap)
Anglia ENG
Anglia
Magyarország
Magyarország HUN

Végül sikerült győzelemmel búcsúzni a tornától: Grúzia ellen az első félidőben is mi domináltunk, de akkor még hiányzott az átütő erő a támadásainkból; a második játékrészre a szövetségi edző cserékkel próbált belenyúlni a mérkőzésbe, támadóbb rendszerben folytattuk a találkozót, aminek négy gól lett az eredménye – így pedig a második helyen végeztünk a csoportban. A nyári Európa-bajnokságra viszont csak az elsők jutnak ki, így U17-es lányaink számára ez volt az utolsó tétmérkőzés.

Grúzia-Magyarország
2019.03.27. (szerda)
Grúzia GEO
Grúzia
Magyarország
Magyarország HUN

A csapat 2002-ben született tagjai a jövőben felkerülhetnek az U19-es keretbe, a fiatalabbak pedig a következő U17-es gárda gerincét fogják alkotni. A tornán Schumi Dorottya négy, 2004-es születésű labdarúgóra is számított, Savanya Csilla, Sain Anna, Bokor Blanka és Borók Dorina mind lehetőséghez is jutottak a gyirmóti elitkörben az elmúlt napokban.

Ha visszanézünk az elmúlt két évre, azt mondhatom, sokat fejlődtek a lányok; a helyzetkihasználás az, amiben még javulnunk kellene, de az U17-es korosztály még ilyen, hullámzó a teljesítmény. 

Úgy gondolom, ahogy belépnek a játékosok az U19-es korosztályba, még jobban letisztul a játékuk, az a nagyon nagy akarat, amivel a pályára lépnek.

Ez is döntő volt a mérkőzések alatt, kicsit higgadtabban kellett volna futballoznunk. Nagyon tehetséges ez a csapat, így bízom benne, hogy sikeresek lesznek a későbbiekben is – mondta a torna végén Schumi Dorottya.

Az MTK játékosa, Czellér Dorottya Görögország ellen nagy helyzetet puskázott el, de Grúzia ellen javított és hatalmas gólt lőtt. 

A legfiatalabbak közül Savanya Csilla volt az, aki mindhárom találkozón szerepet kapott. A Szent Mihály még csak 14 éves játékosa Görögország ellen csereként szállt be a 83. percben, Nagy Fannit váltotta; Anglia ellen – amely csapatában csak 2002-es játékosok voltak – már ott volt a kezdőben és végigjátszotta a találkozót. Az utolsó mérkőzésen – ahol a szintén 2004-es Bokor Blanka élete első válogatott tétmeccsén gólt szerzett – szintén kezdő volt és végig pályán is maradt.

Először furcsa volt a válogatottban, hiszen a legtöbben két évvel idősebbek nálam, nehéz volt megszokni, hogy mik a szokásaik, a pályán nem is annyira, de azon kívül sokat számít az a két év. De többeket ismertem már a bajnokságból és ők segítettek beilleszkedni, szóval jól éreztem itt magam, úgy állunk egymáshoz, hogy a pályán ellenfelek vagyunk, de az életben barátok.

Sokat adott nekem ez az elitkör a továbbiakhoz, de úgy érzem, lett volna még bennem több is.

Mindig arról álmodtam, hogy talán felnőtt válogatott lehetek, ha idősebb leszek, ehhez képest januárban meghívtak az U17-es összetartásra, ami nagyon meglepett.

Amikor Telkibe utaztam, még fel sem fogtam, hogy a válogatott edzőtáborba megyek, aztán jött a spanyol túra, most pedig, ahogy kezdőként a Himnuszt hallgattam... Csodálatos élmény volt ez az egész

– értékelt a fiatal labdarúgó, aki bízik benne, hogy hamarosan – ha a megfelelő kort is eléri – bemutatkozhat az NB I-ben és a válogatottnak is sokáig tagja lesz még.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...