Gyirmóton küzd az Európa-bajnokságért a női U17-es válogatott
U17 női   |   Szurkolók   |   2019. március. 17., 21:20
Gyirmóton küzd az Európa-bajnokságért a női U17-es válogatott

Női U17-es válogatottunk erős ellenfelekkel néz szembe az Eb-selejtező elitkörben. A gyirmóti tornán március 21-én, 24-én és 27-én lép pályára Schumi Dorottya együttese. Fiatalok is lehetőséghez jutnak a keretben.

Befejezte a felkészülést női U17-es csapatunk a jövő héten rajtoló Eb-selejtező elitkörre. Schumi Dorottya csapata másodikként jutott tovább az őszi selejtező minitornán a gyirmóti elitkörbe a macedón és a bosnyák válogatott legyőzésével, miután az utolsó játéknapon kikapott az Európa élvonalába tartozó francia korosztályos csapattól.

A 2002/3-as születésű játékosokból álló magyar válogatott a női A- és az U19-es kerettel együtt kezdte meg a felkészülést Telkiben, január végén; majd ötnapos edzőtáborban vett részt Spanyolországban, ahol két mérkőzést is játszott helyi ellenfelekkel.

A kerethez csatlakozott a 2004-es születésű Borók Dorina (kapus, győri ETO FC), Savanya Csilla (középpályás, Szent Mihály FC), Bokor Blanka (középpályás, MTK Hungária FC) és Sain Anna (középpályás, DLA-DEAC) is, akik Spanyolországban, majd a Szlovénia elleni két mérkőzésen – ahol kettős győzelmet aratott a válogatott – meggyőzték a szövetségi edzőt, így ott lehetnek az elitkörben.

A felkészülés zárásaként a torna helyszínén, Győrben edzőtáborozott a válogatott három napon keresztül, és az utolsó napon a Győri ETO FC felnőtt csapata ellen lépett pályára a gyirmóti Alcufer Stadionban.

Az ETO elleni volt az utolsó felkészülési találkozó, jönnek a tétmeccsek.

A novemberi sorsoláson – csapatunkat a harmadik kalapból húzták ki – nagyon erős csoportba került női U17-es válogatottunk, ahonnan csak az első helyezett jut ki a bulgáriai, májusi Európa-bajnokságra.

Az első mérkőzésen, március 21-én, Görögország ellen játszunk, amely selejtezőcsoportját megnyerve jutott az elitkörbe és a második kalapból várta a sorsolást. Az első kalapból Angliát kaptuk, a negyedikből pedig Grúziát, előbbivel március 24-én, utóbbival március 27-én csapunk össze.  Az első két találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

– Minden mérkőzés nehéz lesz, de az elsőn mindig kicsit jobban izgulnak a lányok. Ez a nyitómeccs lényeges lesz a továbbiak szempontjából. A csoportfavoritok az angolok, de a görögök is minden meccsüket megnyerve jutottak ide. A felkészülési mérkőzéseink jól sikerültek, ez önbizalmat adhat a csapatnak, de még néhány találkozó jó lett volna a rajt előtt, hogy még jobban összeérjen a csapat és fizikálisan is fejlődjön – mondta Schumi Dorottya az mlsz.hu-nak.

A szövetségi edző az őszi selejtezők keretére épít az elitkörben is, hozzájuk csatlakozott a négy 2004-es születésű labdarúgó, akik hamar be tudtak illeszkedni, jól szálltak be a felkészülési mérkőzéseken, és gyorsan megtalálták a helyüket a csapatban.

Az elitkör programja:

Március 21., 14.30: Anglia–Grúzia (Alcufer Stadion, Gyirmót)
Március 21., 18.00: Magyarország–Görögország (Alcufer Stadion, Gyirmót)

Március 24., 12.45: Anglia–Magyarország (Alcufer Stadion, Gyirmót)
Március 24., 16.15: Görögország–Grúzia (Alcufer Stadion, Gyirmót)

Március 27., 15.00: Grúzia–Magyarország (Alcufer Stadion, Gyirmót)
Március 27., 15.00: Görögország–Anglia (Perutz Stadion, Pápa)

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: 


Halla Petra (Ferencvárosi TC)
Borók Dorina (ETO FC Győr)

Védők: 

Fördős Beatrix (Haladás-Viktória FC)
Legendás Lora (MTK Hungária FC)
Buzás Kata (Ferencvárosi TC)
Róth Rebeka (Ferencvárosi TC)
Pápai Emőke (MTK Hungária FC)
Ploner Szandra (ETO FC Győr)

Középpályások: 

Gaál Rebeka (ETO FC Győr)
Zsédely Réka (ETO FC Győr)
Czellér Dorottya (MTK Hungária FC)
Sain Anna (DLA-DEAC)
Savanya Csilla (St. Mihály FC)
Bokor Blanka (MTK Hungária FC)
Nagy Fanni (DVTK)
Papp Luca (Ferencvárosi TC)
Stefán Bernadett (MTK Hungária FC)

Támadók: 

Török Lilla (St. Mihály FC)
Nagy Vanessza (SKN St. Pölten)
Palakovics Laura (Puskás Akadémia FC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...