Spanyolországban már az elitkörre is készültek az U17-es lányok
U17 női   |   Szurkolók   |   2019. február. 08., 12:12
Spanyolországban már az elitkörre is készültek az U17-es lányok

Öt napos edzőtáborban vett részt női U17-es válogatottunk, ahol két edzőmérkőzésen is szerepelt és mindkettőt megnyerte. A csapatban öt fiatalabb játékos is lehetőséget kapott.

Női U17-es válogatottunk tavaly ősszel Macedóniával, Boszniával és Franciaországgal küzdött meg az Eb-selejtező elitkörért. Schumi Dorottya együttese a minitorna végén – Franciaország mögött – a második helyen jutott tovább. Az Eb-részvétel kivívásáért a csapat hazai pályán, Gyirmóton játszhat március végén; ellenfelei Görögország, Anglia és Grúzia lesznek.

A 2002/3-as születésű játékosokból álló magyar válogatott a női A- és az U19-es kerettel együtt kezdte meg a felkészülést Telkiben, január végén; az elmúlt hetet pedig Spanyolországban töltötte, ahol ötnapos edzőtáborban vett részt.

A programban az edzések mellett két felkészülési mérkőzés is szerepelt az FC Pinatar és az FC Lorca csapata ellen, mindkét találkozón győzni tudott a magyar együttes. A másodosztályú FC Lorca állította nagyobb kihívás elé a lányokat, a 2–1-es első félidő után Palakovics Laura hamar megszerezte a harmadik találatot is, amivel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A spanyolokat megfogta a gól, a vége 5–1 lett.

A keret tekintetében nagyon pozitívak a tapasztalataink. A 2002/3-es születésű lányok mellett az elitkörben 2004-es játékosok is szerepelhetnek majd. A túrára 5 fiatalabb labdarúgó tartott velünk, akiknek nagy esélyük van rá, hogy az elitkörös szűk keretbe is bekerüljenek. Az edzőmérkőzéseken éles helyzetben is láthattuk őket, és mind mentálisan, mind fizikálisan megállták a helyüket, könnyen beilleszkedtek, a csapat is jól fogadta őket – mondta Schumi Dorottya szövetségi edző az mlsz.hu-nak a hazaúton.

A kerettel tartott Spanyolországba a fiatalabb játékosok közül Borók Dorina (kapus, győri ETO FC), Savanya Csilla (középpályás, Szent Mihály FC), Bokor Blanka (középpályás, MTK Hungária FC), Sain Anna (középpályás, DLA-DEAC) és Legendás Lora (középpályás, MTK Hungária FC).

A mérkőzéseken jól tudtuk alkalmazni a taktikai elemeket, amiket eddig gyakoroltunk. Nagyon jó minőségű füves pályán játszottunk, amire otthon, ebben az időszakban kevesebb lehetőségünk van. Nagyon örült a csapat, hogy újra játszhatott, a túra még jobban összehozta a játékosokat. Remek a hangulat a válogatottnál, a lányok már nagyon várják a tavaszi elitkört, ahol óriási tétje lesz a meccseknek– tette hozzá a szakember.

Az U17-es csapat március elején, Szlovénia elleni két mérkőzéssel folytatja a felkészülést.

A San Pedro del Pinatar-i edzőtáborban résztvevő keret:

Kapusok:

Halla Petra (Ferencvárosi TC)
Borók Dorina (ETO FC Győr)

Védők:

Fördős Beatrix (Haladás-Viktória FC)
Kelenföldi Petra (ETO FC Győr)
Buzás Kata (Ferencvárosi TC)
Róth Rebeka (Ferencvárosi TC)
Pápai Emőke (MTK Hungária FC)
Lengyel Katalin (Ferencvárosi TC)

Középpályások:

Gaál Rebeka (ETO FC Győr)
Zsédely Réka (ETO FC Győr)
Czellér Dorottya (MTK Hungária FC)
Sain Anna (DLA-DEAC)
Savanya Csilla (St. Mihály FC)
Bokor Blanka (MTK Hungária FC)
Nagy Fanni (DVTK)
Legendás Lora (MTK Hungária FC)
Stefán Bernadett (MTK Hungária FC)

Támadók:

Török Lilla (St. Mihály FC)
Nagy Vanessza (SKN St. Pölten)
Palakovics Laura (Puskás Akadémia FC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...