Együtt készült a szezonra a három női válogatott
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2019. január. 22., 15:58
Együtt készült a szezonra a három női válogatott

Múlt szombattól kedd délutánig közös edzőtáborban vett részt a női A-, U17-es és U19-es keret Telkiben. Az ilyekor szokásos méréseken túl egymás elleni mérkőzéseket is játszottak a csapatok. A felnőttek a Ciprus Kupára, az utánpótlás-együttesek a tavaszi elitkörökre is készülnek.

A női A-válogatott évi első összetartásán, Telkiben fizikai és állóképességi teszteket, laktátmérést, testösszetétel-mérést végeztek a játékosok, de a programban erősítés, illetve egymás elleni mérkőzések is szerepeltek az edzőtáborban szintén résztvevő utánpótláscsapatokkal.

A mozgásmintaszűrő-vizsgálat eredményei alapján egyéni gyakorlatokat írtak elő a játékosoknak a sérülések elkerülésére. A labdarúgókkal a válogatott dietetikusa is konzultált.

Lelkesen, nagy kedvvel érkeztek meg a játékosok a Telkibe, hasznos négy napon vagyunk túl. A fizikai teszteken túl a játékosok mentális állapotáról, felkészültségéről és motiváltságáról is sokat megtudtunk. Azzal, hogy a három korosztály, a felnőtt, az U19 és az U17 együtt készült, meccshelyzeteket is tudtunk gyakorolni.  A fiataloknak pedig plusz motivációt jelentett, hogy együtt edzhettek az A-válogatottal, és látták, hová lehet eljutni – mondta Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

Az összetartás utolsó napján az U17-es csapat az U19-es együttessel mérte össze erejét.

Az U19-es együttes szövetségi edzője, Turtóczki Sándor arról beszélt, hogy az első összetartásokon általában nehéz dolga van, ilyenkor az előzőleg begyakorolt elemeket fel kellett frissíteni.

Igyekszünk felrázni a csapatot az elitkörre – válaszolta. –  Szerintem jól halad az építkezés a női labdarúgás egészét tekintve. A meglévő játékosállományban is vannak tehetségek. Kis lépésekben, de haladunk előre.

Az U19-es együttes tavasszal az Eb-elitkörben, Spanyolországban lép pályára:

A nemzetközi szereplés az egyes játékosokra és a csapatra is hatással lesz. Saját bőrünkön érezzük meg, hol tartunk, mennyit kellene fejlődnünk, és a lányokat is megerősítheti abban, hogy érdemes a labdarúgással komolyan foglalkozniuk – tette hozzá Turtóczki Sándor, aki szerint a közös edzőtáborozás alatt a fiatal játékosok a pályán kívüli viselkedés tekintetében is sokat tanulhattak az A-keret tagjaitól.

Az Eb-selejtező elitkörbe Schumi Dorottya együttese is bejutott, az U17-esek szövetségi edzője a hazai rendezésű tornáról beszélt a táborzárás után:

A mostani felmérésekből leszűrhettük, miben vagyunk erősek és miben kell fejlődnünk. A taktikai edzések, gyakorlójátékok, az U19-es csapat elleni mérkőzés az utolsó napon, mind azt szolgálták, hogy minél felkészültebbek legyünk a tavaszra.

Ahogy az U19-esek, úgy a Schumi Dorottya vezette U17-es csapat is a tavaszi elitkörre készül már.

Az U17-es gárdát a 2002/3-as születésű játékosok alkotják, de az elitkörre már a 2004-es generáció is csatlakozhat a válogatotthoz.

Most volt rá alkalom, hogy a fiatalabbakat is megnézzük, és több olyan tehetséget láttunk, akik fontos szerepet tölthetnek be a csapatban, főleg jövőre, amikor már nemzetközi tapasztalattal is rendelkezni fognak.

Az A-válogatott február végén ismét a Ciprus Kupán, az egyik legnívósabb téli felkészülési tornán szerepel, ahol Thaiföld, Mexikó és Olaszország lesz az ellenfele, majd egy helyosztón is pályára lép.

Eddig minden évben jó meccseket játszottunk Cipruson. Nagyszerű erőfelmérő ez a torna, hiszen ezúttal is nálunk magasabban rangsorolt csapatokkal kerülünk szembe. Thaiföld világbajnoki-résztvevő, már ezen a hétvégén is készültünk rájuk. Mexikó idén ugyan nem jutott ki a vb-re, de rendszeresen ott szokott lenni a viadalon. Az is nehézséget okoz, hogy a különböző játékstílust képviselő ellenfelekre csak egy-egy edzésen tudunk készülni a mérkőzések között. De ez egy felkészülési torna, amely lehetőséget ad arra, hogy kipróbáljunk különböző taktikai elemeket – fogalmazott a kapitány.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...