31 játékos Markó Edina keretében
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2020. szeptember. 07., 14:47
31 játékos Markó Edina keretében

A 23 labdarúgó mellett, akik várhatóan elutaznak Svédországba és Lettországba a női A-válogatott következő két Eb-selejtező mérkőzésére, nyolc fiatal játékos is meghívót kapott a hazai edzőtáborba Markó Edinától – ők itthon bizonyíthatják, hogy lehet rájuk számítani abban az esetben, ha valaki nem tud csatlakozni az utazó kerethez.

Női A-válogatott: szeptemberben újra pályán

Női A-válogatott: szeptemberben újra pályán

Markó Edina több egynapos edzőtábort tervez a felkészülési időszakra, mielőtt csapata idegenbeli Eb-selejtező mérkőzésen találkozik a csoportfavorit svéd válogatottal. A szövetségi kapitány a közeljövő tervei mellett a külföldre igazoló játékosokról és a hazai bajnokságról is beszélt.

Tovább

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy lejátszhassuk az előttünk álló két idegenbeli mérkőzést – kezdte Markó Edina, a női szövetségi kapitány csapata következő két találkozójával kapcsolatban. A női A-válogatott szeptember 17-én Svédországban, majd 22-én Lettországban lép pályára Eb-selejtező mérkőzésen, természetesen minden egészségvédelmi előírás szigorú betartása mellett.

Ebben a helyzetben egy megoldandó feladatot látok. Azt erősítem a lányokban is, hogy minden tényezőt ki kell zárnunk és arra készülnünk, hogy le tudjuk játszani a találkozókat. De persze az egészség a legfontosabb! – folytatta a szövetségi kapitány. – Sok a bizonytalanság, de mi mindenképp játszani szeretnénk. Ez után legközelebb októberben, hazai pályán fogadjuk Szlovákiát, már csak ezért is fontos lenne, hogy előbb találkozzon és tétmeccset játsszon a csapat. A keret összeállítását is megbonyolította a járvány, a légiósaink például nem jönnek haza az első, svéd meccs előtt. A teljes kerettel így csak két edzésünk lesz együtt, abból egy a mérkőzést megelőző hivatalos edzés. Az utazást megelőző edzőtáborba behívtam az itthon szereplő lányokat, akik még az itteni tréningeken bizonyíthatnak és bekerülhetnek az utazó csapatba is, például ha valaki nem tud hozzánk csatlakozni, pozitív lesz a tesztje.

A budapesti edzőtáborban tehát nyolc tartalék játékos is részt vesz, akik még nem biztos, hogy elutaznak a csapattal – a keret összetétele még változhat. Köztük van sok utánpótlás-válogatott is, akik fejlődését a szövetségi kapitány folyamatosan figyelemmel kísér.

Szabó Viktória keresztszalag-szakadása miatt a védelmünk egyik alapemberét veszítettük el, aki belsővédő poszton talán a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó játékosunk volt az elmúlt két évben. Át kellett gondolnunk a védekezést, Nagy Virág, az U19-es válogatott játékosa is bekerült a csapatba, hiszen ő a korosztályába kiemelkedő teljesítményt tudott nyújtani és bár tétmérkőzésen még nem mutatkozott be a felnőttek között, a két héttel ezelőtti edzőtáborban is meggyőzően teljesített. Igaz ez más fiatalokra is, akik az U19-es elitkör elmaradása miatt nem tudtak tétmeccset játszani, fontos, hogy fokozatosan őket is beépítsük a csapatba.

Fiatalokkal a keretben készül a női válogatott

Fiatalokkal a keretben készül a női válogatott

Markó Edina szövetségi kapitány 25 játékost hívott be a válogatott háromnapos összetartására. A csapat a Svédország és Lettország elleni Eb-selejtezőre készül.

Tovább

Ellenfeleinknek előnyt jelent, hogy hazai pályán, a koronavírus-járvány miatt megbonyolódott utazás nehézségei nélkül készülhetnek ellenünk. A németországi légiósaink pedig még nem játszottak a szezonban tétmérkőzést, hiszen a Budesliga most hétvégén rajtol, a kivételt Jakabfi Zsanett jelenti, aki a nemrég BL-döntőben szereplő Wolfsburg labdarúgója. A Simple Női Liga pedig négy hete indult, így az itthon szereplők már négy találkozón túl vannak.

– Szívesen megyünk egy olyan erős csapattal játszani, mint a svéd válogatott. A  hazai forduló első félidejében tudtuk tartani velük a tempót, sőt az azt megelőző találkozásunkkor a mérkőzés végéig partiban voltunk velük. Lettország elleni találkozóról pedgi pontokat akarunk elhozni – mondta zárásul Markó Edina.

A női A-válogatott kerete:

Kapusok:
Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Bíró Barbara (Haladás-Viktória FC)
Erős Evelin (Kelen SC)

Védők:
Kovács Laura (SC Sand)
Turányi Lilla (FC Bayer 04 Leverkusen)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC-Telekom)
Csiki Anna (Göteborg FC)
Németh Hanna (Indiana University Athletics)
Szemán-Tóth Barbara (MTK Hungária FC)
Nagy Virág (Ferencvárosi TC-Telekom)

Középpályások:
Kocsán Petra (MTK Hungária TC)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC-Telekom)
Csiszár Henrietta (FC Bayer 04 Leverkusen)
Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Rácz Zsófia (Astra-Alef HFC-Üllő)
Zeller Dóra (FC Bayer 04 Leverkusen)
Horti Boglárka (Haladás-Viktória FC)
Pusztai Sára (Ferencvárosi TC-Telekom)

Támadók:
Zágor Bernadett (SKN St. Pölten)
Vágó Fanny (Ferencvárosi TC-Telekom)
Németh Loretta (MTK Hungária FC)
Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg)
Süle Dóra (SC Sand)

Tartalék játékosok:
Barti Luca (FTC-Telekom)
Schildkraut Fruzsina (DVTK)
Varga Luca (MTK Hungária FC)
Papp Luca (FTC-Telekom)
Nagy Fanni (DVTK)
Boros Kinga (DVTK)
Demeter Réka (MTK Hungária FC)
Fördős Beatrix (Haladás-Viktória FC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...