Fiatalokkal a keretben készül a női válogatott
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2020. augusztus. 25., 16:18
Fiatalokkal a keretben készül a női válogatott

Markó Edina szövetségi kapitány 25 játékost hívott be a válogatott háromnapos összetartására. A csapat a Svédország és Lettország elleni Eb-selejtezőre készül.

Nincs könnyű dolga a szövetségi kapitánynak, a női A-válogatott ugyanis utoljára március elején lépett pályára, Törökországban. A felkészülési tornát meggyőző játékkal, többek között Románia 7–1-es legyőzésével nyerte meg a csapat, azóta viszont még nem játszott újabb mérkőzést. Sőt, a Simple Női Liga előző kiírása is befejeződött a 13. fordulóval és a nemzetközi kupaindulásról döntő Fradi–MTK párharccal; a 2020-2021-es bajnokságból pedig még csak az első két forduló ment le.

 Három egynapos összetartást terveztem eredetileg, amikor fiú csapatok ellen játszottunk volna. De ezt sajnos a vírushelyzet és a tesztelési protokoll miatt nem lehetett megvalósítani, ezért kellett ezeket összevonni háromnapos edzőtáborrá, amihez az érintett klubedzők azonnal hozzájárultak – kezdi Markó Edina.

A válogatott háromnapos programján ezúttal a Simple Női Ligában futballozó, illetve itthon tartózkodó labdarúgók vettek részt Budapesten.

– A keret összeállításánál sok szempontot figyelembe kellett venni, például, hogy az összes utánpótlásprogramot lemondta az UEFA, így a fiatalok nem mutathatták meg magukat az Eb-selejtező elitkörben és kiesett nekik legalább három nemzetközi mérkőzés. Behívásukkal az volt a cél, hogy őket is tűzben tartsuk és lássuk őket a felnőttek között; így csatlakoztak hozzánk azok, akiknek a játéka nagyon tetszett Törökországban, például a kapus Böröcz Bettina, vagy Nagy Virág, Papp Luca és az ott sérül miatt pályára nem lépő Fördős Beatrix.

De a keretbe bekerültek olyan játékosok is, akik korábban szerepeltek már a válogatottban, de sérülés vagy egyéb okok miatt mostanában kimaradtak a csapatból, mint például Szeitl Szilvia, Demeter Réka vagy Diószegi Fanni. Így a szakmai stáb most újra felmérhette, milyen formában vannak, számíthatnak-e rájuk az előttünk álló találkozókon.

A válogatott szeptember 17-én Svédország ellen, idegenben szerepel az Eb-selejtezőben, majd Lettországba utazik tovább, ahol 22-én játssza le a második mérkőzést. Az egyébként is topcsapatnak számító, vb-bronzérmes svéd együttes számára nagy előnyt jelent, hogy náluk nem állt le a futballélet és a bajnokságuk is javában tart.

– A feladat nem egyszerű, ezért is volt muszáj még az utazás előtti összetartást megelőzően találkoznunk a játékosokkal. Itt már azokat a taktikai elemeket gyakoroltuk, amikre szükségünk lesz. A nyáron több alapember is külföldi, erős bajnokságba igazolt, aminek nagyon örülünk, viszont még Németországban sem kezdődött el a bajnokság, pedig a Bundesligában most többen is szerepelnek a válogatott keretből. Őket így nem láthatunk és tétmérkőzés lejátszása nélkül fognak érkezni a selejtezőkre, ugyanúgy mint az Amerikában futballozó Németh Hanna. A svéd mérkőzés, az utazás előtt három alkalmunk lesz csak együtt edzeni, ráadásul úgy, hogy nem is minden légiós fog megérkezni az első napra. Viszont Jakabfi Zsanett például ma este is BL-elődöntőben érintett, a Wolfsburg a tavalyi ezüstérmes Barcelona ellen fog játszani. A válogatottnál elő kell szednünk azt, amit Törökországban vagy még azt megelőzően tudtunk gyakorolni, alkalmazkodnunk kell a helyzethez – mondta zárásul Markó Edina.

A női A-válogatott kerete: 
Kapusok:

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)  
Bíró Barbara (Haladás-Viktória FC)
Erős Evelin (Kelen SC)
Böröcz Bettina (FTC-Telekom)

Védők: 

Mosdóczi Evelin (FTC-Telekom)
Tóth Barbara (MTK Hungária FC)
Szeitl Szilvia (FTC-Telekom)
Vidács Krisztina (Astra-Alef HFC-Üllő)
Demeter Réka (MTK Hungária FC)
Horti Boglárka (Haladás-Viktória FC)
Nagy Virág (FTC-Telekom)
Fördős Beatrix (Haladás-Viktória FC)

Középpályások:

Kocsán Petra (MTK Hungária TC)
Papp Luca (FTC-Telekom)
Fenyvesi Evelin (FTC-Telekom)
Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Nagy Ágnes (MTK Hungária FC)
Magyarics Zoé (MTK Hungária FC)
Rácz Zsófia (Astra-Alef HFC-Üllő)
Pusztai Sára (FTC-Telekom)

Támadók:

Vágó Fanny (FTC-Telekom)
Németh Loretta (MTK Hungária FC)
Siklér Kinga (FTC-Telekom)
Diószegi Fanni (MTK Hungária FC)
Zágor Bernadett (SKN St. Pölten) 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...