Női U19: Győzelem Szlovénia ellen
U19 női   |   Mérkőzések   |   2018. április. 08., 01:06
Női U19: Győzelem Szlovénia ellen

A magyar női U19-es válogatott a Szlovénia elleni 2–0-s győzelemmel folytatta a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkört.

A női U19-es válogatott várakozásokon felül szerepelve, csoportelsőként jutott ősszel az Eb-selejtező elitkörbe, a sorsoláson azonban elkerülte a szerencse: roppant kemény csoportba került a tavaszi körre. Nemcsak az ellenfelek miatt van nehéz dolga Turtóczki Sándor szövetségi edzőnek, az elmúlt időszakban ugyanis több kulcsember sem állhatott a rendelkezésére, közülük Pulins Brigitta és Oláh Adrienn az elitkör mérkőzésein sem szerepelhet a csapatban.

Válogatottunk a csoportgyőzelemre, és az ezzel járó Eb-részvételre jó eséllyel pályázó svéd együttes ellen kezdte meg szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörös tornán. Bár a vendégek voltak a találkozó esélyesei, Turtóczki Sándor szövetségi edző bátor játékot kért csapatától, és a lányok ennek megfelelően is futballoztak, és csak balszerencsével maradtak alul egy góllal

Azt előre lehetett tudni, hogy az elitkör második mérkőzésén, Szlovénia ellen sem lesz könnyű dolga a csapatnak, és a mérkőzés ezt igazolta is. Ellenfelünk már az első percben kapura lövésig jutott, majd a túloldalon előbb Tolnai, nem sokkal később Böcskei próbálkozhatott, de gól nem született. 

A szlovénok kimondottan kellemetlen ellenfélnek bizonyultak, keményen futballoztak, és az első félidő folyamán három sárga lapot is összeszedtek. Ennek ellenére a félidő végére sikerült feltörni a védekezésüket: André labdáját követően Tolnai lőtt a kapuba a 40. percben (2–0).

A szünetben ellenfelünk kettős cserével reagált az eredményre, de nem jött be a számításuk, mert a magyar csapat ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta, és a 47. percben Tolnai újabb találata után már kétgólos volt az előny (2–0). 

A folytatásban a mérkőzés egészéhez hasonlóan mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek, lehetőségek, de az eredmény már nem változott, így a jobb egyéni teljesítményeket felmutató magyar csapat megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. 

A csoport másik mérkőzésén a hollandok 1–1-et játszottak Svédországgal. A mieink kedden 16.00 órától a csoportot vezető Hollandiával mérkőznek meg Telkiben.

Magyarország–Szlovénia 2–0 (1–0)
Gól: Tolnai (40., 47.)

Magyarország: Barti Luca – Fél Alexandra, Kovács Laura, Váradi Ráhel, Fél Patricia – Csiki Anna, Vasas Lea (Trampler Kinga 71.), Zágonyi Barbara, – André Antónia (Molnár Enikő 90+2.), Böcskei Nikolett (Vári Viktória 84.), Tolnai Katalin

Az elitkör programja:

Április 4., szerda:

Svédország–Magyarország 1–0
Hollandia–Szlovénia 6–0

Április 7., szombat:

Magyarország–Szlovénia 2–0
Hollandia–Svédország 1–1

Április 10., kedd:

Szlovénia–Svédország, Üllő, 16.00
Magyarország–Hollandia, Telki, 16.00

A CSOPORT ÁLLÁSA


A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Varga Luca (MTK Hungária FC)
Barti Luca (Kóka FNLA)

Védők:

Fél Patrícia (ETO FC Győr)
Anda Letícia (MTK Hungária FC)
Horváth Emese (Kóka FNLA)
Kovács Laura (ETO FC Győr)
Csigi Eszter (Ferencvárosi TC)
Váradi Ráhel (MTK Hungária FC)
Fél Alexandra (ETO FC Győr)
Győrik Alexandra (Ferencvárosi TC)

Középpályások:

Vári Viktória (Kóka FNLA)
André Antónia (Diósgyőri VTK)
Zágonyi Barbara (Kóka FNLA)
Tolnai Katalin (Woodbridge Strikers)
Vasas Lea (MTK Hungária FC)
Csiki Anna (Ferencvárosi TC)
Molnár Enikő (Diósgyőri VTK)

Támadók:

Trampler Kinga (Videoton FC)
Dorner Dóra (MTK Hungária FC)
Böcskei Nikoletta (ETO FC Győr)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...