Női U19: egygólos svéd siker az elitkör első mérkőzésén
U19 női   |   Csapat   |   2018. április. 04., 17:16
Női U19: egygólos svéd siker az elitkör első mérkőzésén

A magyar női U19-es válogatott 1-0-ás vereséget szenvedett a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkör első fordulójában a svéd korosztályos csapattól.

Női U19-es válogatottunk a csoportgyőzelemre, és az ezzel járó Eb-részvételre jó eséllyel pályázó svéd együttes ellen kezdte meg szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörös tornán. Bár a vendégek voltak a találkozó esélyesei, Turtóczki Sándor szövetségi edző bátor játékot kért csapatától, és a lányok ennek megfelelően kezdték a meccset. Néhány perc elteltével azonban a svédek átvették az irányítást, és a félidő végéig ki sem adták azt a kezükből, a szünetig folyamatos labdabirtoklási fölényben futballoztak. A magyar válogatott védekezését dicséri, hogy a vendégek ennek ellenére kidolgozott akciókból nem tudtak veszélyeztetni, egy-két lehetőségükből nem született gól a szünetig. 

Turtóczki Sándor a szünetben és az 56. percben is változtatott csapatán, s bár a játékrész első negyedórájában kialakítottunk néhány lehetőséget, továbbra is a svédek fociztak fölényben. A 67. percben megszerezte a vezetést a skandináv együttes, egy jobb oldali beadást követően a jobb kapufánál helyezkedő Ebba Hed kapásból lőtt a bal felső sarokba (1-0). A gól után nem tudtunk újítani, nem volt meg a kellő átütőerő a támadójátékunkban, így elmaradtak a helyzetek a svéd kapu előtt. Az eredmény nem változott a lefújásig, 1-0-ás vereséggel zártuk első elitkörös meccsünket.

A csoport másik mérkőzésén a hollandok 6-0-ra legyőzték Szlovéniát. A mieink szombaton 16.00 órától a szlovénokkal mérkőznek meg Telkiben.

- Csalódott vagyok, mert bár végig jól helytálltak a lányok, és nagyon közel jártunk a pontszerzéshez, végül mégis vereséggel zárult a találkozó. Több volt ebben a mérkőzésben, mezőnyben végig egyenranú ellenfelei voltunk a jó erőkből álló svéd csapatnak, végül egyetlen hiba döntötte el a találkozót. Gratulálok a csapatnak a mai teljesítményéért - nyilatkozta Turtóczki Sándor a találkozót követően.

Svédország-Magyarország 1-0 (0-0)
Magyarország: Barti Luca - Fél Patrícia, Kovács, Csigi Eszter, Fél Alexandra - André Antónia, Csiki Anna, Tolnai Katalin - Zágonyi Barbara (Váradi Ráhel, 56.), Trampler Kinga (Vasas Lea, 46.), Böcskei Nikoletta (Győrik Alexandra, 76.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatottjaink 2023-ban is az
Női válogatottjaink 2023-ban is az "A" ligában bizonyíthattak

A női utánpótlás-válogatottak 2023-as évét összefoglaló beszámolónkban összegezzük az idei év eredményeit. Mind a tavaszi, mind az őszi ...

Női U19: döntetlen a csehek ellen
Meccsbeszámoló
Rácz Zsófia: minden meccsen a győzelemért fogunk küzdeni

A női utánpótlás-válogatottak 2023-as évét összefoglaló beszámolónkban összegezzük az idei év eredményeit. Mind a tavaszi, mind az őszi ...