Női U19: Ötgólos siker, hibátlanul jutottunk az elitkörbe
U19 női   |   Mérkőzések   |   2017. október. 24., 14:55
Női U19: Ötgólos siker, hibátlanul jutottunk az elitkörbe

A Turtóczki Sándor vezette női U19-es válogatott magabiztos győzelmet aratott Bükön az örmények elleni utolsó Eb-selejtező mérkőzésen, és százszázalékos mérleggel jutott a tavaszi elitkörbe.

Női U19-es válogatottunk már szombaton, a skótok legyőzésével biztosította csoportgyőztesként való továbbjutását az Eb-selejtező csoportkörből, az örmények elleni büki mérkőzésnek így csupán annyi volt a tétje, hogy sikerül-e hibátlan teljesítménnyel továbblépni az elitkörből. 

Tökéletesen kezdtük a találkozót, első támadásunk végén, az 1. percben tizenegyeshez jutottunk, amelyet Csigi Eszter magabiztosan értékesített (1-0). A folytatásban is a mieink domináltak, az örmények nem jelentettek veszélyt a kapunkra. Magyar helyzetekben nem volt hiány, a lehetőségek kihasználása azonban nem volt tökéletes, a második gólunkra a 34. percig kellett várni, ekkor Pulins Brigitta lőtt 15 méterről a kapu közepébe (2-0). 

A második félidőben sem változott a játék képe, egymás után futottak a pályán a magyar akciók, ezek közül a 68. percben Csiki Anna használt ki egyet (3-0). A 85. percben Molnár Enikő egy bal oldalról érkező beadást követően közelről lőtt a hálóba (4-0), majd a 93. percben egy gyors kontra végén Csiki Anna állította be az 5-0-ás végeredményt. 

A magyar válogatott 9 ponttal, 12-2-es gólkülönbséggel nyerte meg csoportját, és várja a tavaszi elitkör sorsolását. 

- Nagyszerű csapatszellem alakult ki a felkészülés során, és a legjobbkor állt össze a válogatott játéka, ami azt eredményezte, hogy egy nehéz csoportot végül simán nyertek meg a lányok - értékelt a lefújás után Turtóczki Sándor. - A mutatott játék alapján megérdemelt a sikerünk, de látni kell azt is, hogy tovább kell javulnunk ahhoz, hogy a későbbiekben az erősebb riválisok ellen is megálljuk a helyünket. A célunkat elértük, nagyszerűen sikerült ez a három mérkőzés, gratulálok a csapatnak az egész heti teljesítményéhez! 

Magyarország-Örményország 5-0 (2-0)
Magyarország: Barti Luca - Fél Patrícia, Váradi Ráhel, Csigi Eszter, Fél Alexandra - Papp Adél (Horváth Emese, 85.), Tolnai Katalin, Csiki Anna - Anda Letícia (Bodnár Bianka, 71.), Pulins Brigitta, Böcskei Nikoletta (Molnár Enikő, 46.)
Gólszerzők: Csigi 2., Pulins 36., Csiki 68., Molnár 85., Csiki 93.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...