Női U19: Ötgólos siker, hibátlanul jutottunk az elitkörbe

2017-10-24 14:55:01

A Turtóczki Sándor vezette női U19-es válogatott magabiztos győzelmet aratott Bükön az örmények elleni utolsó Eb-selejtező mérkőzésen, és százszázalékos mérleggel jutott a tavaszi elitkörbe.

Női U19-es válogatottunk már szombaton, a skótok legyőzésével biztosította csoportgyőztesként való továbbjutását az Eb-selejtező csoportkörből, az örmények elleni büki mérkőzésnek így csupán annyi volt a tétje, hogy sikerül-e hibátlan teljesítménnyel továbblépni az elitkörből. 

Tökéletesen kezdtük a találkozót, első támadásunk végén, az 1. percben tizenegyeshez jutottunk, amelyet Csigi Eszter magabiztosan értékesített (1-0). A folytatásban is a mieink domináltak, az örmények nem jelentettek veszélyt a kapunkra. Magyar helyzetekben nem volt hiány, a lehetőségek kihasználása azonban nem volt tökéletes, a második gólunkra a 34. percig kellett várni, ekkor Pulins Brigitta lőtt 15 méterről a kapu közepébe (2-0). 

A második félidőben sem változott a játék képe, egymás után futottak a pályán a magyar akciók, ezek közül a 68. percben Csiki Anna használt ki egyet (3-0). A 85. percben Molnár Enikő egy bal oldalról érkező beadást követően közelről lőtt a hálóba (4-0), majd a 93. percben egy gyors kontra végén Csiki Anna állította be az 5-0-ás végeredményt. 

A magyar válogatott 9 ponttal, 12-2-es gólkülönbséggel nyerte meg csoportját, és várja a tavaszi elitkör sorsolását. 

- Nagyszerű csapatszellem alakult ki a felkészülés során, és a legjobbkor állt össze a válogatott játéka, ami azt eredményezte, hogy egy nehéz csoportot végül simán nyertek meg a lányok - értékelt a lefújás után Turtóczki Sándor. - A mutatott játék alapján megérdemelt a sikerünk, de látni kell azt is, hogy tovább kell javulnunk ahhoz, hogy a későbbiekben az erősebb riválisok ellen is megálljuk a helyünket. A célunkat elértük, nagyszerűen sikerült ez a három mérkőzés, gratulálok a csapatnak az egész heti teljesítményéhez! 

Magyarország-Örményország 5-0 (2-0)
Magyarország: Barti Luca - Fél Patrícia, Váradi Ráhel, Csigi Eszter, Fél Alexandra - Papp Adél (Horváth Emese, 85.), Tolnai Katalin, Csiki Anna - Anda Letícia (Bodnár Bianka, 71.), Pulins Brigitta, Böcskei Nikoletta (Molnár Enikő, 46.)
Gólszerzők: Csigi 2., Pulins 36., Csiki 68., Molnár 85., Csiki 93.


Kapcsolódó cikkek

Győztes főpróbát tartott a női U19-es válogatott

A keddi 9-1-es győzelem után csütörtökön 3-1-re nyert az Eb-selejtező előtt álló női U19-es válogatott a ciprusiak ellen Lipóton.

Női U19: a németek ellen kezdődik az elitkörös felkészülés

A májusban hazai Eb-selejtező elitkörben résztvevő női U19-es válogatott kedden 16.00 órakor Telkiben méri össze erejét a világ egyik legjobb csapatával.

Női U19: Győzelem Észak-Írország ellen

A magyar női U19-es válogatott felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte Észak-Írország korosztályos legjobbjait Bükön.

Női U19 elitkör: bravúrokra lesz szükség a Hidegkuti-stadionban

Női U19-es válogatottunk pénteken 16.00 órakor kezdi meg szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörben. Ellenfeleink Belgium, Spanyolország és Oroszország lesznek.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017